Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Interview MOTiDeze maand kwam DJ en producer MOTi met maar liefst twee nieuwe releases:   Just Don't Know It Yet ft. BullySongs  (Universal Music) en I See Light In You ft. Faye Medeson (Spinnin' Premium). Hoogste tijd om hem wat vragen te stellen!


Wat is het verhaal achter de act MOTi? Hoe is jouw carrière in deze scene tot stand gekomen?
Ik ben in 2007 begonnen onder de naam Groovenatics. Ik zat getekend bij Erick E en heb jaren voor Sneakerz en Nope Is Dope gedraaid. Na een leuke carriere als het duo Groovenatics had ik besloten dat het tijd was om solo verder te gaan. Ik releasde mijn eerste plaat onder de naam MOTi samen met Quintino op Afrojacks label. Dit trok de aandacht van Tiësto wat resulteerde in een samenwerking met deze legende en uiteindelijk een management contract bij Tiësto’s team. Vervolgens volgden drukke jaren van touren en spelen op o.a. Tomorrowland, Ultra Miami, EDC Las Vegas en samenwerkingen met Martin Garrix, Major Lazer, Sander Van Doorn, W&W, DVBBS en nog vele andere! Ik ben ondertussen al meer dan 10 jaar bezig ik ben erg dankbaar dat in mijn geval hard blijven werken en niet opgeven mijn droom werkelijkheid heeft gemaakt.

Als je jouw stijl in één zin zou mogen omschrijven, hoe zou deze zin er dan uit zien?
Dansmuziek die je motiveert je zorgen te vergeten en je laat genieten van het moment.

Is er een boodschap die je als MOTi mee wilt geven met je muziek?
Werk hard om je dromen te realiseren, geef niet op als het tegen zit en zorg vooral dat je jezelf gelukkig maakt. Stay motivated ;-)

Wie is jouw grootste inspiratiebron binnen de scene?
Tiësto, ik vind het erg knap hoe hij al deze jaren aan de top blijft, gemotiveerd is en nieuw talent weet te ontdekken!

Hoe ziet het proces van het maken van een track er bij jou uit? Waar haal je inspiratie vandaan?
Wanneer ik echt aan ben in de studio haal ik vooral inspiratie uit mijn werkflow en uit projecten waar ik daarvoor aan heb gewerkt. Wanneer het juist tegen zit moet ik inspiratie forceren. Ik maak de afspraak met mezelf niet naar huis te gaan voordat ik een bepaalde melodie geschreven of een project omgegooid heb. Bij mij zit het vooral in het gewoon doen, blijven proberen en niet opgeven. Ik heb zelden een idee in mijn hoofd dat ik later uitwerk, ik haal mijn inspiratie uit experimenteren.

Je hebt laatst een nieuwe plaat uitgebracht Just Don’t Know It Yet samen met Bullysongs. Hoe is deze samenwerking tot stand gekomen?
Ik ben al een tijdje impressed door BullySongs tracks. De vibe die hij neerzet in zijn tracks matcht bij de richting die ik nu op ga. Toen deze topline op mijn pad kwam was ik meteen verkocht en was ik mega enthousiast om eraan te werken. Ik heb echt genoten van het produceren van deze track.

Op welke track ben je momenteel het meest trots?
Van mijn recente werk:   Just Don’t Know It Yet . Voor mij is dit een song die gaat over doorzetten, niet opgeven en je dromen waar maken. Ik ben net vader geworden waardoor ik aan een volgend hoofdstuk in mijn persoonlijke leven ben begonnen. Deze track voelt alsof ik ook aan een nieuw hoofdstuk in mijn carriere ben begonnen. Uit mijn volledige catalogus ben ik erg trots op mijn samenwerking met Major Lazer. Ik had voor een ouder project een vocal van Ty Dolla $ign gekregen van Diplo. Een jaar later heb ik daar een nieuwe song van gemaakt en terug gestuurd naar Diplo. Hij vond het vet en stelde voor er een Major Lazer collab van te maken daar ben ik nog steeds erg trots op. Back To The Acid met Tiësto is ook nog steeds 1 van mijn favoriete tracks. Dit was mijn big break van produceren naar optreden.Welke artiest staat er nog op je bucketlist om mee samen te werken?

Dua Lipa of Post Malone! Ik heb er toevallig een aantal afgestreept in de afgelopen maand dus het lijstje is wat korter geworden en er komen dus erg toffe releases aan binnenkort!

Wat is het mooiste wat je tot nu hebt meegemaakt in je carrière?
Ziggodome 2013 tijdens ADE. Mijn eerste grote show als MOTi. Voor 10.000 man draaien na Tiësto die had over genomen van Calvin Harris. Als ik daaraan terug denk krijg ik direct een lach op mijn gezicht.

Wat zou je graag nog willen bereiken?
Ik zou graag ooit een motivatie bron willen worden die nieuw talent inspireert niet op te geven, creatief te zijn en vooral in hun zelf te geloven. Daarnaast zou een Billboard hot 100 hit ook niet verkeerd zijn.

Heb je nog een leuke quote/levensmotto die je mee zou willen geven aan de volgers van Guestzone?
Stay motivated ;-)

MOTi ft BullySongs 'Just Don't Know It Yet' en MOTi ft Faye Medeson - I  See Light In You zijn nu verkrijgbaar, koop/luister ze   hier  en hier .

Reporter: Danouschka De Haas 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ