Interviews

Sunnery James & Ryan Marciano op ADE

woensdag 18 oktober 2017
Danouschka De Haas

Interview: Sunnery James & Ryan Marciano op ADE



Amsterdam functioneert deze week als hoofdstad van de dancescene, want de 22e editie van het Amsterdam Dance Event is officieel begonnen. Als aftrap spraken wij met dj-duo Sunnery James en Ryan Marciano over hun carrière en ambities. Ook blikken wij vooruit naar hun eigen avond tijdens deze Amsterdam Dance Event in de AFAS Live.

Het interview vindt plaats in de A’DAM Toren tijdens de persdag van The Media Nanny. Met een prachtig uitzicht over Amsterdam treffen wij in de persruimte een vrolijke Sunnery en Ryan aan. "Wat gaan we doen?", grapt Ryan.

Het begin
Dat werd vrij snel duidelijk. Een terugblik naar het officiële startpunt van hun carrière. Hoe is dit duo bij elkaar gekomen? Dat bleek op een hele natuurlijke wijze. "Ik werkte in die tijd in een sportzaak. Ik voetbalde op hoog niveau, maar het was niet voldoende om ervan te kunnen leven. Mijn ouders spoorde mij ook juist aan om niet thuis te blijven zitten. Op een dag kwam de manager naar mij en vertelde dat ik de leiding kreeg over de stagiaires daar. We hadden op dat moment geen één stagiaire lopen, dus ik vond dat hartstikke leuk. De dag erna kwam Ryan binnen lopen met iemand die ik kende. Vijf minuten voor sluitingstijd kwam hij binnen omdat hij een stage nodig had. De laatste dag dat het mogelijk was om stagiaire te worden bij ons. De rest mag jij vertellen Ryan", lacht Sunnery.

"Ik kwam daar dus binnen lopen omdat ik een stage zocht. Niemand nam mij aan, want ik had ook niet echt de juiste instelling. Echter gaf Sunnery aan dat het goed was, omdat ze dus nog een plek vrij hadden. Ik denk dat we daarna nog 1 of 2 weken daar gewerkt hebben voordat we ontslagen werden. Waarom dat zo was, laten we maar even in het midden. Echter hadden wij wel meteen een klik. Niet eens op het gebied van muziek maar vooral humor eigenlijk", aldus Ryan.

Sunnery vult aan: "Inderdaad, we lachten eigenlijk de hele dag en hadden hetzelfde gevoel voor humor. We hielden allebei ook van muziek en ontdekten later van elkaar dat we beide een grote verzameling aan house muziek hadden. Toen we doorhadden dat wij op dat niveau ook op dezelfde lijn zaten, werd de klik alleen maar groter. Het was bijna liefde op het eerste gezicht, zullen we maar zeggen. We wilden met muziek bezig zijn en begonnen eerst met jammen. Toen mijn ouders een keer een weekend weg waren, hadden wij alle apparatuur bij elkaar verzameld. We sloten alles op elkaar aan en gingen jammen."

De heren geven aan dat het beginnen van een dj-act nooit het doel is geweest. "Het was nooit echt een plan. We zijn feesten gaan geven en toen merkten we hoe duur dj’s eigenlijk waren. Toen besloten wij om het zelf te gaan doen. Dat werd een groot succes. We begonnen in Purmerend. Ryan woonde daar en ik zat er op school. Toen we een schoolfeest mochten organiseren in de Escape kwamen wij in aanraking met de grotere dj’s, promotors en clubeigenaren. Zo zijn we eigenlijk in deze scene terecht gekomen. We zijn begonnen met draaien puur uit plezier. Toen pikte ID&T ons op. De rest is geschiedenis", aldus Sunnery.

De mannen hebben hun thuisbasis gevonden in de housescene. Wat is hun drijfveer om actief te zijn in deze scene? Ze geven aan geen visie te hebben achter de muziek die zij maken. "Als je in iets gelooft, doe het dan gewoon. Probeer geen dingen te kopiëren, maar blijf jezelf. Wees artistiek en volg je hart. Een label kan je wel een bepaalde richting in gaan duwen. Dat probeer je dan ook wel. Alleen als je niet voelt dat het je stijl is, kan je het ook niet uitdragen. Wat mensen ook zeggen. Al proberen ze je in een bepaalde richting te sturen, volg je eigen gevoel en wees vooral eigenwijs. Dat zijn wij soms ook iets te veel", legt Sunnery uit.

Hoogtepunt

Sunnery James en Ryan Marciano laten met de start van het Amsterdam Dance Event een drukke festivalzomer achter hun. Met een residency op Ibiza en optredens over de hele wereld stellen wij de vraag of zij een hoogtepunt van afgelopen zomer met ons willen delen. Een lastige vraag, vinden zij zelf. "Eentje maar?", zeggen de heren in koor. "We hebben zoveel toffe dingen gedaan afgelopen zomer, maar qua succes denk ik toch dat Ibiza ons grootste hoogtepunt is. We hebben samen met Armin van Buuren een volle residency gedaan op Ibiza en draaiden wekelijks daar. Dat is zo’n groot succes geweest. Dat je het mag doen is natuurlijk al fantastisch, maar dat het dan ook nog eens zo’n groot succes wordt is al helemaal vet", vult Sunnery aan.

You Are
Een opvallende track die dit jaar is uitgebracht door het dj-duo is de track You Are, in samenwerking met Armin van Buuren. Een track waarin beide stijlen van de dj’s in terug komen. Hoe is het proces van deze track verlopen met die grote stijlverschillen? "Ik denk dat we gewoon eigenwijs zijn. We gaan het gewoon flikken. In het begin dachten we wel dat dit een grote uitdaging zou worden. We waren onderweg naar Leiden - richting Armin - en hadden allebei geen idee hoe dit uit zou gaan pakken. Gelukkig dacht Armin er hetzelfde over. Wij gingen iets maken wat wij eigenlijk niet zijn. Voor Armin was dit precies hetzelfde. We wilden iets nieuws creëren. Met die mindset zijn we in het proces gestapt. Dat was juist goed, want nu konden we alle kanten op. We wisten dat het een stevige plaat moest worden, want we zochten beide naar een knallende track voor het festivalseizoen", aldus Sunnery.

"Het belangrijkste voor ons tijdens het proces was wel dat Armin vanaf het begin aangaf dat we 100% eerlijk moesten zijn en aan moesten geven als we iets kut vonden. Maar andersom was dit natuurlijk ook zo, want het moest ook wel bij Armin passen. Het is verrassend goed uitgepakt", vult Ryan aan.



Op de vraag met wie de heren graag nog samen willen werken, kregen wij al snel een duidelijk antwoord. "Ja, Kanye West!", aldus Sunnery. "Hij is gewoon een baas. Wat hij muzikaal gedaan heeft, is fantastisch. Als wij daarmee samen met hem een house track kunnen maken zou niet normaal zijn. Heel vet!", licht Sunnery toe. 



Sexy by Nature
Een nieuw hoogtepunt voor dit dj-duo is erg dichtbij. Op zaterdag 21 oktober strijkt hun eigen concept Sexy by Nature neer in de AFAS Live met een eigen show. Het concept is ontstaan door de zoektocht naar een naam voor een radioshow. "We gingen een radioshow doen en hadden daar een naam voor nodig. Dan kan je natuurlijk niet met The Sunnery en Ryan Show aankomen’’, zegt Sunnery. "Ja, dat klonk ook iets te Bassie en Adriaan achtig", voegt Ryan toe. "Toen zijn wij op social media gaan kijken hoe mensen onze stijl omschreven. Daar kwam heel vaak sexy beats in voorbij en natural flow. Daaruit is de naam Sexy by Nature ontstaan", vertelt Sunnery.

Aanstaande zaterdag vindt het concept Sexy by Nature plaats in de AFAS Live voor een eigen show met gastoptredens van o.a. Benny Rodrigues, Bruno Martini en Sam Feldt. "Het is fantastisch voor ons om een eigen show te hebben tijdens het Amsterdam Dance Event. We doen dit al een paar jaar. Vier jaar geleden begonnen wij in de RAI met Sexy by Nature, met een hosting tijdens AMF. Toen zijn we vooral gaan reizen over de hele wereld, wat het lastiger maakte om een hype rondom Sexy by Nature op te bouwen. We hebben het iets kleiner aangepakt, maar waren voor nu op zoek naar een grotere locatie. Dan is de AFAS Live wel risicovol, met zoveel concurrentie. Het is alleen ongelofelijk hoe we ervoor staan. Alleen voor de line-up zonder ons was ik zelf al gegaan!", aldus Sunnery.

"Iedereen zei wel tegen ons of we zeker wisten of we dit wel moesten doen. Met name omdat er zoveel events zijn. Amsterdam is echte onze stad, dus wij wilden de uitdaging aangaan. Als je het tenslotte niet probeert, weet je helemaal niet hoe het uit kan gaan pakken. Wij hebben er zin in!", vult Ryan aan.

Tickets voor Sexy by Nature zijn overigens nog steeds verkrijgbaar, haal ze
hier!

Ambities

Het bekende house dj-duo heeft al een mooi lijstje aan hoogtepunten op hun naam staan. Waar liggen hun ambities? "Ik denk een eigen artiestenalbum. We hebben nooit echt liedjes gemaakt, maar wel clubtracks. Daar zijn we nu wel mee bezig, door ook samen te werken met o.a. songwriters. We kunnen niet wachten om deze tracks te laten horen. Het is vooral richting de house, maar aangevuld met bijvoorbeeld soul invloeden. Heel divers", aldus Sunnery.

Ryan vult aan: "Het is niet zozeer een album voor de artiest(en) die wij zijn, maar meer als mens."

"Met dat album dan op Coachella staan lijkt mij te gek. We hebben een eigen label, dus het wordt allemaal wat breder. Maar ik denk dat onze ambitie met name is om een gezond bedrijf te blijven. Een platform zijn voor jeugd en artiesten"
, vult Sunnery daarop aan.

"Eigenlijk had ik willen zeggen een eigen hosting op Tomorrowland. Maar dat is dit jaar gebeurd", lacht Ryan. "Het gaat soms allemaal zo snel. Heel bizar."

Als laatste vraag zijn wij benieuwd of Sunnery en Ryan nog een mooie quote/levensmotto hebben die zij graag met ons willen delen. "Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd", aldus Sunnery en Ryan. Een mooie afsluiter van een heel erg leuk interview!



Beeld: Nikki vd Wildt


Interviewer: Danouschka De Haas



Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.



Maak kans op een JBL Charge 5 Bluetooth speaker!

Maak kans op een draagbare JBL Charge 5 Bluetooth speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 139.099 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare JBL Charge 5 Bluetooth speaker twv €159,99!

Water- en stofdicht ontwerp, staat garant voor 20 uur afspeeltijd en brengt een ongeëvenaarde JBL Signature Pro Sound.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.



Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 139.099 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadres



Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.






Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.



Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen