Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Interview Sunnery James & Ryan Marciano op ADEAmsterdam functioneert deze week als hoofdstad van de dancescene, want de 22e editie van het Amsterdam Dance Event is officieel begonnen. Als aftrap spraken wij met dj-duo Sunnery James en Ryan Marciano over hun carrière en ambities. Ook blikken wij vooruit naar hun eigen avond tijdens deze Amsterdam Dance Event in de AFAS Liv e .

Het interview vindt plaats in de A’DAM Toren tijdens de persdag van The Media Nanny. Met een prachtig uitzicht over Amsterdam treffen wij in de persruimte een vrolijke Sunnery en Ryan aan. " Wat gaan we doen? ", grapt Ryan.

Het begin
Dat werd vrij snel duidelijk. Een terugblik naar het officiële startpunt van hun carrière. Hoe is dit duo bij elkaar gekomen? Dat bleek op een hele natuurlijke wijze. "Ik werkte in die tijd in een sportzaak. Ik voetbalde op hoog niveau, maar het was niet voldoende om ervan te kunnen leven. Mijn ouders spoorde mij ook juist aan om niet thuis te blijven zitten. Op een dag kwam de manager naar mij en vertelde dat ik de leiding kreeg over de stagiaires daar. We hadden op dat moment geen één stagiaire lopen, dus ik vond dat hartstikke leuk. De dag erna kwam Ryan binnen lopen met iemand die ik kende. Vijf minuten voor sluitingstijd kwam hij binnen omdat hij een stage nodig had. De laatste dag dat het mogelijk was om stagiaire te worden bij ons. De rest mag jij vertellen Ryan" , lacht Sunnery.

"Ik kwam daar dus binnen lopen omdat ik een stage zocht. Niemand nam mij aan, want ik had ook niet echt de juiste instelling. Echter gaf Sunnery aan dat het goed was, omdat ze dus nog een plek vrij hadden. Ik denk dat we daarna nog 1 of 2 weken daar gewerkt hebben voordat we ontslagen werden. Waarom dat zo was, laten we maar even in het midden. Echter hadden wij wel meteen een klik. Niet eens op het gebied van muziek maar vooral humor eigenlijk" , aldus Ryan.

Sunnery vult aan: "Inderdaad, we lachten eigenlijk de hele dag en hadden hetzelfde gevoel voor humor. We hielden allebei ook van muziek en ontdekten later van elkaar dat we beide een grote verzameling aan house muziek hadden. Toen we doorhadden dat wij op dat niveau ook op dezelfde lijn zaten, werd de klik alleen maar groter. Het was bijna liefde op het eerste gezicht, zullen we maar zeggen. We wilden met muziek bezig zijn en begonnen eerst met jammen. Toen mijn ouders een keer een weekend weg waren, hadden wij alle apparatuur bij elkaar verzameld. We sloten alles op elkaar aan en gingen jammen."

De heren geven aan dat het beginnen van een dj-act nooit het doel is geweest. "Het was nooit echt een plan. We zijn feesten gaan geven en toen merkten we hoe duur dj’s eigenlijk waren. Toen besloten wij om het zelf te gaan doen. Dat werd een groot succes. We begonnen in Purmerend. Ryan woonde daar en ik zat er op school. Toen we een schoolfeest mochten organiseren in de Escape kwamen wij in aanraking met de grotere dj’s, promotors en clubeigenaren. Zo zijn we eigenlijk in deze scene terecht gekomen. We zijn begonnen met draaien puur uit plezier. Toen pikte ID&T ons op. De rest is geschiedenis" , aldus Sunnery.

De mannen hebben hun thuisbasis gevonden in de housescene. Wat is hun drijfveer om actief te zijn in deze scene? Ze geven aan geen visie te hebben achter de muziek die zij maken. "Als je in iets gelooft, doe het dan gewoon. Probeer geen dingen te kopiëren, maar blijf jezelf. Wees artistiek en volg je hart. Een label kan je wel een bepaalde richting in gaan duwen. Dat probeer je dan ook wel. Alleen als je niet voelt dat het je stijl is, kan je het ook niet uitdragen. Wat mensen ook zeggen. Al proberen ze je in een bepaalde richting te sturen, volg je eigen gevoel en wees vooral eigenwijs. Dat zijn wij soms ook iets te veel" , legt Sunnery uit.

Hoogtepunt

Sunnery James en Ryan Marciano laten met de start van het Amsterdam Dance Event een drukke festivalzomer achter hun. Met een residency op Ibiza en optredens over de hele wereld stellen wij de vraag of zij een hoogtepunt van afgelopen zomer met ons willen delen. Een lastige vraag, vinden zij zelf. "Eentje maar?" , zeggen de heren in koor. "We hebben zoveel toffe dingen gedaan afgelopen zomer, maar qua succes denk ik toch dat Ibiza ons grootste hoogtepunt is. We hebben samen met Armin van Buuren een volle residency gedaan op Ibiza en draaiden wekelijks daar. Dat is zo’n groot succes geweest. Dat je het mag doen is natuurlijk al fantastisch, maar dat het dan ook nog eens zo’n groot succes wordt is al helemaal vet" , vult Sunnery aan.

You Are
Een opvallende track die dit jaar is uitgebracht door het dj-duo is de track You Are , in samenwerking met Armin van Buuren. Een track waarin beide stijlen van de dj’s in terug komen. Hoe is het proces van deze track verlopen met die grote stijlverschillen? "Ik denk dat we gewoon eigenwijs zijn. We gaan het gewoon flikken. In het begin dachten we wel dat dit een grote uitdaging zou worden. We waren onderweg naar Leiden - richting Armin - en hadden allebei geen idee hoe dit uit zou gaan pakken. Gelukkig dacht Armin er hetzelfde over. Wij gingen iets maken wat wij eigenlijk niet zijn. Voor Armin was dit precies hetzelfde. We wilden iets nieuws creëren. Met die mindset zijn we in het proces gestapt. Dat was juist goed, want nu konden we alle kanten op. We wisten dat het een stevige plaat moest worden, want we zochten beide naar een knallende track voor het festivalseizoen" , aldus Sunnery.

"Het belangrijkste voor ons tijdens het proces was wel dat Armin vanaf het begin aangaf dat we 100% eerlijk moesten zijn en aan moesten geven als we iets kut vonden. Maar andersom was dit natuurlijk ook zo, want het moest ook wel bij Armin passen. Het is verrassend goed uitgepakt" , vult Ryan aan.Op de vraag met wie de heren graag nog samen willen werken, kregen wij al snel een duidelijk antwoord. "Ja, Kanye West!" , aldus Sunnery. "Hij is gewoon een baas. Wat hij muzikaal gedaan heeft, is fantastisch. Als wij daarmee samen met hem een house track kunnen maken zou niet normaal zijn. Heel vet!" , licht Sunnery toe.  Sexy by Nature
Een nieuw hoogtepunt voor dit dj-duo is erg dichtbij. Op zaterdag 21 oktober strijkt hun eigen concept Sexy by Nature neer in de AFAS Live met een eigen show. Het concept is ontstaan door de zoektocht naar een naam voor een radioshow. "We gingen een radioshow doen en hadden daar een naam voor nodig. Dan kan je natuurlijk niet met The Sunnery en Ryan Show aankomen’’, zegt Sunnery. "Ja, dat klonk ook iets te Bassie en Adriaan achtig" , voegt Ryan toe. "Toen zijn wij op social media gaan kijken hoe mensen onze stijl omschreven. Daar kwam heel vaak sexy beats in voorbij en natural flow. Daaruit is de naam Sexy by Nature ontstaan" , vertelt Sunnery.

Aanstaande zaterdag vindt het concept Sexy by Nature plaats in de AFAS Live voor een eigen show met gastoptredens van o.a. Benny Rodrigues, Bruno Martini en Sam Feldt. "Het is fantastisch voor ons om een eigen show te hebben tijdens het Amsterdam Dance Event. We doen dit al een paar jaar. Vier jaar geleden begonnen wij in de RAI met Sexy by Nature, met een hosting tijdens AMF. Toen zijn we vooral gaan reizen over de hele wereld, wat het lastiger maakte om een hype rondom Sexy by Nature op te bouwen. We hebben het iets kleiner aangepakt, maar waren voor nu op zoek naar een grotere locatie. Dan is de AFAS Live wel risicovol, met zoveel concurrentie. Het is alleen ongelofelijk hoe we ervoor staan. Alleen voor de line-up zonder ons was ik zelf al gegaan!" , aldus Sunnery.

"Iedereen zei wel tegen ons of we zeker wisten of we dit wel moesten doen. Met name omdat er zoveel events zijn. Amsterdam is echte onze stad, dus wij wilden de uitdaging aangaan. Als je het tenslotte niet probeert, weet je helemaal niet hoe het uit kan gaan pakken. Wij hebben er zin in!" , vult Ryan aan.

Tickets voor Sexy by  Nature zijn overigens nog steeds verkrijgbaar, haal ze
hier !

Ambities

Het bekende house dj-duo heeft al een mooi lijstje aan hoogtepunten op hun naam staan. Waar liggen hun ambities? "Ik denk een eigen artiestenalbum. We hebben nooit echt liedjes gemaakt, maar wel clubtracks. Daar zijn we nu wel mee bezig, door ook samen te werken met o.a. songwriters. We kunnen niet wachten om deze tracks te laten horen. Het is vooral richting de house, maar aangevuld met bijvoorbeeld soul invloeden. Heel divers" , aldus Sunnery.

Ryan vult aan: "Het is niet zozeer een album voor de artiest(en) die wij zijn, maar meer als mens."

"Met dat album dan op Coachella staan lijkt mij te gek. We hebben een eigen label, dus het wordt allemaal wat breder. Maar ik denk dat onze ambitie met name is om een gezond bedrijf te blijven. Een platform zijn voor jeugd en artiesten"
, vult Sunnery daarop aan.

"Eigenlijk had ik willen zeggen een eigen hosting op Tomorrowland. Maar dat is dit jaar gebeurd" , lacht Ryan. "Het gaat soms allemaal zo snel. Heel bizar."

Als laatste vraag zijn wij benieuwd of Sunnery en Ryan nog een mooie quote/levensmotto hebben die zij graag met ons willen delen. "Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd" , aldus Sunnery en Ryan. Een mooie afsluiter van een heel erg leuk interview!Beeld:   Nikki vd Wildt

Reporter: Danouschka De Haas 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ