Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Interview Mike MagoBegin deze maand kwam Mike Mago's nieuwe plaat Remedy uit, in samenwerking met Tom Ferry en zangeres ILY. Tijd om de man achter BMKLTSCH  RECORDS wat vragen te stellen!

Hoe is jouw carriere in deze industrie tot stand gekomen?

Toen ik een jaar of 17 was, was ik enorme fan van hiphop. Vrienden van mij waren hiphop DJ's en ik vond het heel tof om jazz/funk/soul platen te verzamelen die gesampled waren in de hiphop beats. Toen ik een stuk of 30 platen had, ging ik in Utrecht van bar naar bar om te vragen of ik daar die platen kon draaien. Ik kreeg dan 50 gulden voor een hele avond draaien, waarmee ik weer een of twee nieuwe platen kon kopen. Toen ben ik met die andere DJ vrienden feesten gaan geven waarbij we hiphop, funk en soul draaiden. Het begon vanuit ons studentenhuis en verhuisden later naar poppodium Ekko en Tivoli. De feesten kregen snel de naam Boemklatsch, werden groter en de muziek ontwikkelde zich naar wat meer elektronisch. Op een gegeven moment vroegen mensen of we op hun feesten wilden draaien als Boemklatsch DJs en zo ontstond de act Boemklatsch. Dat was in Nederland een bescheiden succes. We deden veel festival optreden waaronder 5x Lowlands. Vanuit het DJ collectief ben ik het label BMKLTSCH gestart en nog iets later zelf gaan produceren. Na een tijdje wilde iedereen binnen Boemklatsch zijn horizon verbreden en ik ging solo aan de weg timmeren als Mike Mago. Dit resulteerde snel in de plaat The Show, die ik bij Ministry of Sound in UK tekende en waarna mijn carrière echt van start ging. Redelijk snel daarna maakte ik de plaat Outlines, wat me in de internationale scene op de kaart bracht. Het label BMKLTSCH ben ik altijd blijven runnen.

Hoe ben je op de naam Mike Mago uitgekomen?
Tijdens het begin van mn draaien had ik nog een andere passie. Ik beoefende erg fanatiek Capoeira, een Braziliaanse vechtkunst. Ik ging vaak naar Brazilie, gaf les en had in Nederland een eigen school. Bij Capoeira is het traditie dat je als Capoeirista (beoefenaar van Capoeira) een bijnaam krijgt. De mijne was Mago, in het Engels vertaald als Genie. Als ik in Brazilie kwam noemden de mensen die ik kende van Capoeira mij Mago. Aan de mensen daarbuiten stelde ik mezelf voor als Mike, er van uitgaande dat mijn werkelijke naam Michiel te lastig was om uit te spreken. Die 2 namen - Mike en Mago - werd Mike Mago.Je hebt recent je nieuwe plaat 'Remedy' uitgebracht. Kun je iets meer vertellen over het ontstaan van deze track?
De track was in eerste instantie een origineel van de zangeres ILY. De andere producer Tom Ferry had de track gevonden en wilde hem remixen. Hij vertelde mij over zijn idee en samen zijn we aan de slag gegaan. Zo kwamen we tot het huidige resultaat. Voor mij is het een lichtvoetige energieke track over de kracht van muziek. Het heeft een helende werking en kan je energie geven als je het nodig hebt.

Wat wil Mike Mago aan de wereld vertellen met zijn muziek?
Ik wil uitdragen dat muziek veel mensen kan aanspreken, in beweging kan brengen en energie kan geven op het eerste gehoor, maar dat het ook meer heeft dan alleen die functie. Ik zoek naar gelaagdheid in mn muziek. Mensen die een nummer voor het eerst horen, moeten denken 'leuk nummer', maar als ze het vaker luisteren, hoop ik dat ze meer in de tekst herkennen en meer subtiliteiten in de muziek horen. Mijn muziek is geen 'party & bullshit' muziek, terwijl in de commerciële dance en pop wel veel van dat soort muziek aanwezig is. Ik probeer te laten zien dat in dat platte wereldje er nog steeds plaats is voor elegantie en diepgang.

Met wie zou je heel graag een plaat willen maken?
Ik zou heel graag een plaat willen maken met artiesten als Jai Paul, Jungle, Future Islands, Khaled, J Hus, Anderson Paak, LCD Soundsystem, Mount Kimbie, Bibio, Lorde, Fleet Foxes, The XX, Drake, Frank Ocean.. heb je nog even? Haha, er zijn zo veel mensen waarmee ik muziek zou willen maken.

Het Amsterdam Dance Event komt er weer aan. Wat betekent ADE voor jou?
Weinig slapen, veel koffietjes drinken, veel draaien en balen dat het niet meer dagen is. ADE is een soort 5 sterren buffet in een luxe restaurant, je neemt altijd te veel op je bord, van alles wat, maar je hebt nooit genoeg ruimte voor alle gerechten. Ook al ben je de volgende dag misselijk, je zou weer terug gaan naar dat restaurant. Naast het lekkere eten, zit het namelijk ook nog eens vol met allerlei mensen die je veel te lang niet hebt gesproken.

Je hebt je eigen label, genaamd BMKLTSCH RCRDS. Wat is de visie achter dit label?
De visie achter het label is dezelfde visie die ik uit wil dragen in mn eigen muziek. Ik noem het zelf dance die lichtvoetig, links van het midden en elegant is.

Wat is het mooiste wat je tot nu toe hebt meegemaakt in je carrière?
Het mooiste moment was vorig jaar toen ik dubbel platina mocht ontvangen voor de plaat Outlines. Ik had vorig jaar namelijk wat rustiger aan gedaan, omdat mn zoontje was geboren en ik tijd vrij wilden maken daarvoor. Outlines was het jaar daarvoor uitgekomen, maar ik mocht vorig jaar samen met mn zoontje de platina plaat in ontvangst nemen. Op een foto heb ik heel trots mijn zoon in de ene en de plaat in de andere arm, terwijl hij trots naar me kijkt. Tenminste, het lijkt of ie trots kijkt, hij had op dat moment geen flauw benul wat er aan de hand was, natuurlijk.

Wat staat er nog op je bucketlist? Wat zou je graag willen bereiken?
Die vraag heb ik vaker gekregen en in alle eerlijkheid, heb ik niet een specifiek ding. Het is als zo mooi dat ik al deze jaren kan doen wat ik doe en ik vind het steeds bijzonderder dat ik leef zoals ik leef. Mn bucketlist is simpelweg, dat ik wil blijven doen wat ik doe tot ik niet meer kan staan. Ik hoef absoluut niet rijk te worden. Liever heb ik de garantie dat ik dit kan blijven doen.

Wat zijn de toekomstplannen van Mike Mago?
Remedy is net uit, maar er ligt al een volgend klaar voor een release. Het is m’n eerste plaat van een reeks meer downtempo platen. Wel energiek en lichtvoetig maar iets minder beïnvloed door house. Ik heb een stuk of 6 tracks klaar liggen in die stijl en wil die graag naar buiten brengen. Het zijn allemaal tracks die ik samen met zangers en zangeressen heb geschreven in de studio en die misschien iets meer luistermuziek dan dance zijn.

Heb je nog een leuke quote/levensmotto die je mee zou willen geven aan de volgers van Guestzone?
Respect to the man in the icecream van ;-)

Reporter: Danouschka De Haas 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ