Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Interview WHOISJODY op Sensation - The Final

Sensation 2017 The Final  Amsterdam
Blijf geloven in je dromen en ga ervoor!

WHOISJODY. Dat vroegen wij ons dus ook af. Producer Jody Koenders uit Den Haag heeft een bijzonder verleden met Sensation. Daarnaast zit hij al 20 jaar in het vak en heeft een eigen label. Tijdens de allerlaatste, The Final, heeft hij de eer om tweemaal in de tweede area (Deluxe Area) te draaien. Tussen de sets door heeft Jody wat tijd vrij gemaakt om ons bij te praten over zijn muzikale carrière en zijn plannen voor de toekomst.

De nacht van Sensation is nog jong. Klokslag 02.00 ontmoeten wij Jody, die net klaar is met het draaien van zijn eerste set. Vol enthousiasme blikt hij samen met ons terug. De sfeer was direct aanwezig bij de Deluxe Area, nog voordat de muziek al begon. "De mensen die al aanwezig waren in deze area zoeken naar een andere sound dan de muziek die op de Mainstage te horen is. Dan ben je bij de Deluxe Area op de perfecte plek" , vertelt Jody.

"Openen is wel een vak apart, al zeg ik het zelf. Je kan niet meteen hardere beats gaan draaien en tegen de 128 BPM gaan zitten. Dimitri en Joost namen het van mij over. Vooraf kwam Joost naar mij toe en vertelde mij dat hij het te gek vond dat ik op 118 BPM draai. Wel is het super nice om te doen. Je zet de stemming neer voor de rest van de avond. Iets wat niet iedereen kan. Je moet iedereen triggeren. Een hele belangrijke taak, maar wel een mooie kans en een grote eer" , aldus Jody.

Who is Jody?
Allereerst vragen wij aan Jody het verhaal achter zijn muzikale carrière. "Eigenlijk is Jody best buitenaards en natuurlijk ook de ideale schoonzoon. Als we even reëel blijven, is het een normale jongen die ook gewoon slaapt en zijn normale uurtjes maakt. Echter, wanneer Jody achter de knoppen staat, levert hij plezier aan de mensen op de dansvloer" , aldus Jody.

Het muzikale aspect is altijd al dicht bij Jody geweest. "Ik draai al 20 jaar. Ben op mijn 18e begonnen. Voorheen was ik professioneel snowboarder op hoog niveau. Ik deed mee aan wedstrijden over de hele wereld. Vaak na zulke evenementen vond er een feest plaats en ik pakte dat redelijk snel op. Het was in het begin voornamelijk veel hiphop. Heb uiteindelijk wel de overstap gemaakt naar house. Zo is het draaien voor mij eigenlijk begonnen" , vertelt Jody. Jody is tien jaar actief geweest als professioneel snowboarder. De overgang naar producer is voor Jody vrij natuurlijk verlopen. "Ik ben altijd al wel heel muzikaal ingesteld geweest. Mijn moeder is jazz-zangeres en ik ben vroeger drummer geweest in twee verschillende bands. Mijn snowboard carrière eindigde helaas door een heftig ongeluk. Daardoor heb ik besloten om mij toen meer te gaan focussen op de muziek" , licht Jody toe.

Sensation 2017 The Final  Amsterdam

Passie
Vervolgens verliep niet alles even vlekkeloos. Na een SAE cursus in Rotterdam kreeg Jody de kneepjes van het produceren te pakken en werd hij opgepikt door verschillende boekingskantoren en kwam het moment dat hij op grotere feesten en festivals mocht draaien. Toch kwam er voor Jody een terugval vanwege persoonlijke issues. "Soms heb je tegenslagen en soms maak je euforie mee. Echter is de passie voor muziek er altijd geweest. Dat moet wel de basis zijn voor als je muziek wilt creëren" , aldus Jody.

In de tijd dat Jody carriere als DJ in een bloei zat, werd het produceren steeds belangrijker. Voor Jody is dit een hele reis geweest om zijn eigen bijpassende genre te ontdekken. Toen hij begon was electrohouse een van zijn grote favorieten, wat uiteindelijk over sloeg naar house/tech-house. Jody is dus altijd actief geweest binnen het genre house. "Het was voor mij lastig om binnen de house een eigen geluid te ontwikkelen. Echter heb ik mijn plek gevonden binnen de house/techhouse. Mijn eigen stijl omschrijf ik als super house. Waarom? Omdat het eigenlijk alle invloeden binnen de house samen brengt onder een geluid. Het is eigenlijk een mix van alles, maar wel met een duidelijke bass" , vertelt Jody.

Sensation
Draaien op de allerlaatse Sensation is voor Jody erg bijzonder. In het verleden heeft hij namelijk veel edities bezocht. De band tussen Jody en ID&T ontstaan tijdens zijn snowboard-carrière. 7 jaar lang functioneerde ID&T als sponsor voor Jody in zijn tijd als professioneel snowboarder. Op deze manier kwam Jody al vrij snel in contact met de feesten van ID&T, waaronder Sensation. "Ik heb al twee keer eerder mogen draaien in de Deluxe Area tijdens voorgaande edities van Sensation. Het feit dat ik op deze laatste Sensation twee keer mag draaien is voor mij heel bijzonder. Het doet me ook echt wat."

Een mooi verleden met Sensation vraagt om een van zijn mooiste herinneringen. "Ik denk dat deze editie voor mij de allermooiste herinneringen gaat opleveren" , aldus Jody

Sensation 2017 The Final  Amsterdam

Jody draait, zoals eerder genoemd, twee keer in de Deluxe Area waar ook dj’s staan als o.a Dimitri, Joost van Bellen, Benny Rodrigues, Michiel de Hey, Erick E en Roog. Jody ziet het als een eer dat hij tussen deze namen mag staan. "Ik ben al best een tijdje bezig in de scene, maar heb ondanks dat nog niet zo’n naam opgebouwd. Het is gewoon lastig om ertussen te komen. Waarom is niet iedereen net zo groot als Hardwell, bijvoorbeeld. Het is een lastig proces. Je moet continu content blijven maken. Toch denk ik dat the key to success is om gewoon je eigen muziek te genereren" , aldus Jody.

Jody bevindt zich al 20 jaar in de scene en heeft al redelijk wat optredens gedaan. Echter zijn dat er nog niet genoeg om ervan te kunnen leven. Die tijd begint er nu wel aan te komen, volgens Jody. "Ik denk wel dat ik op het punt ben dat alles op zijn plek valt. Ik draai twee keer op Sensation en er staan mooie dingen klaar voor de toekomst. Klinkt allemaal best cliché misschien hoor, maar alles klopt nu gewoon" , licht Jody toe.

Jody heeft zich in de tijd dat hij actief is in de scene dus veel op persoonlijk vlak kunnen ontwikkelen. Echter heeft het voor hem nooit een negatief effect gehad dat het succes zo lang uit bleef. "Voor mij is het nooit lang. Ik heb een hele grote passie voor muziek en daar gaat het gewoon om. Ik zie het ook niet als werk. Mijn passie en droom is nog steeds dat ik het ga maken met muziek. Je moet wel realistisch blijven natuurlijk, als je geen vordering maakt. Tot nu toe zit er stapsgewijs groei in. Kijk bijvoorbeeld naar Spotify. Daar luisteren bijvoorbeeld per maand gemiddeld 40.000 mensen naar mijn muziek. Dat is mega tof" , vertelt Jody.

Eskill Records
Naast het produceren heeft Jody ook een eigen label. Dit loopt al een paar jaar, maar sinds dit jaar komt er continuïteit in. Er komt elke maand een plaat uit. Eskill Records is ontstaan in de tijd dat o.a Hardwell, Chuckie en Afrojack aan de top zaten. Voor alle producers is het moeilijk om bij de labels van deze grote namen binnen te komen. Dat heeft Jody aan het denken gezet. "Daardoor dacht ik meteen aan een eigen platenlabel en heb deze opgezet. Net als met produceren, was het opzetten van mijn eigen platenlabel ook een hele grote reis, met name het genre kiezen wat uitgebracht zou gaan worden op het label. Het loopt eigenlijk gelijk met je eigen pad en ontwikkeling, zo’n proces. Nu heb ik het een nieuwe huisstijl gegeven en ligt de focus vooral op house" , vertelt Jody.

De toekomst
Jody zijn muzikale carrière zit er kleurrijk uit met veelbelovende toekomstplannen, vertelt hij zelf. "Heel veel muziek maken. Er komen een paar hele leuke producties aan. Ik wil per maand een plaat gaan releasen", vertelt Jody.

Het einde van het interview nadert. Jody gaat zich klaarmaken voor zijn tweede set in de Deluxe Area. "Straks om 05.00 mag ik nog een keer draaien. Dan neem ik het stokje over van Benny Rodrigues en Michel de Hey, dus dat gaat een pittige worden maar ik heb er super veel zin in." Uiteraard vroegen wij aan Jody of hij nog een levensmotto had die hij wilde delen met onze trouwe volgers. "Keep believing. Blijf geloven in je dromen en ga ervoor!"

Sensation 2017 The Final  Amsterdam

Socials WHOISJODY
www.whoisjody.com
www.eskillrecords.com

https://www.instagram.com/whoisjody/
https://www.instagram.com/eskillrecords.com/

https://www.facebook.com/whoisjody/
https://www.facebook.com/ESKILLRECORDS/

https://twitter.com/eskillrecords
https://twitter.com/whoisjody

Reporter: Danouschka De Haas
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ