Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Interview Interview met Tony JuniorTony Junior is sinds kleins af aan al niet meer weg te slaan uit de muziekindustrie. De naam herken je waarschijnlijk onder andere van de reality serie ‘Toni & Tony: Zo vader, zo zoon’. Hij reist de hele wereld over, heeft collabs met bijvoorbeeld Tiësto, DVVBS en Steve Aoki, maar maakte zelf ook knallers zoals Immortal en Facebased. Sinds kort neemt Tony zijn volgers ook mee achter de schermen in zijn vlogs en deelt hij tutorials van zijn nummers om aanstormende talenten te kunnen helpen. Het gaat dus erg lekker met Tony Junior. What’s next?

Sinds kort ben je erg actief op Youtube en plaats je ook vlogs om de zoveel tijd. Waarom ben je begonnen met vloggen?
"Ik merkte dat veel mensen tegen mij zeiden: “Ga eens vloggen”. Eigenlijk had ik echt een hekel aan vloggen en vloggers. Het heeft zo’n beladen iets ofzo. Als je zegt vlogger, dan denk je aan iemand die ‘s-morgens wakker wordt en bijvoorbeeld laat zien hoe hij/zij een cracker eet. Ik vind het een beetje zinloos, maar eigenlijk boeit het mij niet zoveel. Zelf kijk ik er niet naar. Ik haat de term vlogger. Ik ben geen vlogger, ik ben gewoon een Dj. Ik maak muziek en ik neem mijn camera mee om te laten zien wat ik doe op tour. Weet je wat het eigenlijk is? Een soort antwoord op alle filmpjes die je van Dj’s ziet. Trailers en aftermovies. Het is een klein beetje het Instagram-syndroom. Alleen maar laten zien hoe mooi alles is. Kijk eens hoe lekker ik ben met zes lagen facetune en kijk eens hoe goed het met mij gaat terwijl ik eigenlijk nog schulden heb. Ik wilde gewoon laten zien wat er allemaal gebeurd. Dat je weleens super moe bent, dat je lam bent, dat er ruzie kan zijn backstage. Gewoon een realistische kijk op wat er allemaal gebeurd.
Ik was al bezig met het opbouwen van mijn Youtube-kanaal, maar dan met meer reality filmpjes. Alleen heb je dan een externe cameraman nodig, en toen dacht ik: “Weetje, ik ga het lekker zelf doen”. Ik weet het beste wanneer ik de camera aan moet zetten, wat leuk is en dat doe ik zo ongefilterd mogelijk. Tot nu toe groeien de views en abonnees echt als water. Dusja, ik vind het wel leuk. Extra marketing? Mwah. Marketing of geld boeit me niet zoveel. Vroeger was ik groot fan van Swedish House Mafia en keek ik altijd uit naar filmpjes die online kwamen of naar kleine teasers van Swedish House Mafia en Tiësto. Vanuit dat oogpunt ben ik dit gaan doen. Ik ben geen Youtuber die zo snel mogelijk geld wil verdienen met views. Ik vind het leuk dat mensen een kijkje kunnen nemen in het leven van Tony Junior via deze vlogs en that’s it."

Zijn je vlogs een vervolg op de reality serie?
"Niet echt. Het is wel voor de groep mensen die mij kennen van de reality serie, om hun honger een beetje te stillen. Mensen volgen mij als Dj maar ook als persoon, vandaar de vlogs. Nu kan ik op Youtube ook meer laten zien dan op televisie, dus dat maakt het extra leuk. Ik ben benieuwd hoe groot het gaat worden. Het groeit nu met 100 tot 200 abonnees per dag dus dat is heel chill. Als het met deze stijging doorgaat, zit ik aan het eind van het jaar met 100.000 abonnees. Dat zou wel heel tof zijn."  

Benieuwd naar Tony zijn vlogs? Je kunt ze checken via zijn Youtube-kanaal .

Misschien een mooi bruggetje om nu te maken naar de DJ MAG Top 100. Vorig jaar is er veel ophef geweest over de nummer 1 uit de lijst, Dimitri Vegas en Like Mike. Zij werden ook wel Dimitri Ipad en Buy Likes genoemd vanwege hun marketingstrategie. Wat vind jij daarvan?
"Zelf zou ik ze zo niet noemen. Ik vind het fantastische gasten die ik waanzinnig respecteer. Zij hebben gewoon een slimme marketing erop gezet en ik vind als je daar nu nog op gaat haten, je wel heel erg 2011 bent. Ik vind ze echt super goed en ze zetten een te gekke show neer. De DJ Mag is van origine begonnen als DJ competitie en ik denk dat dat de laatste 10 jaar wel zo is omgevormd omdat je social media hebt en bereik hebt dat je daar dus om kunt vragen of ze op je willen stemmen. Daardoor was er een soort van change. Vroeger was het dat mensen in een club stonden en dachten: “Hey dat is een toffe DJ, daar ga ik op stemmen.” Nu is dat anders. Met een groot bereik en een slimme marketingtruc kom je al veel verder. Daar moet je gewoon vrede mee hebben. Je kunt wel als een hater daarop zitten haten, maar goed... Boeiend. Snap je? Ik neem nu ook bij mijn Nederlandse shows drie vriendinnen mee die ik in het publiek rond laat lopen met een Ipad om te vragen: “He dit is Tony Junior, wil je op hem stemmen?” Dit is voor het eerst dat ik er echt wat aan doe. Vorig jaar ben ik op plek 117 terecht gekomen met twee Facebook-posts 3 weken nadat de stembussen waren geopend. Dit jaar in de top 100? Dat is wel mijn streven, maar je weet het nooit. Ik heb een plaat met Tiësto, DVVBS en nog veel meer. Het gaat momenteel super goed, dus waarom zou je het niet proberen? Het is een leuk verhaal voor opa en oma. Vind ik het het meest belangrijke in mijn carriere? Nee. Maar vind ik het belangrijk? Absoluut."  

Gun jij Tony Junior een plekje in de DJ MAG Top 100?

Hoe ben je in dit muziekwereldje gerold?
"Eigenlijk zit ik al mijn hele leven in dit wereldje. Ik heb een jaar middelbare school gedaan, daar ben ik op mijn 12e/13e mee gestopt. Toen ik acht was begon ik al met drummen. Op mijn tiende zat ik in mijn eerste bandje als drummer, dus ik heb altijd al op het podium gestaan. Mijn band ging rond mijn 20e toen uit elkaar. Het was een pop-rock bandje, hebben veel door Nederland getourd. Helaas gingen we uit elkaar door gedoe met geld. Het waren mijn beste vrienden en die was ik dus ineens kwijt. Dat was wel erg jammer. Toen ben ik een jaar lang Call of Duty verslaafd geweest en zelfs tweede van Europa geworden. En toen dacht ik echt; is dit nou wel het leven? Ik bezocht mijn eerste House-feestje en dacht ik ik ga muziek maken in m’n eentje. Geen gedoe, doe alles zelf en kan al mijn eigen creativiteit erin kwijt. Hier ben ik in 2011 mee begonnen en scoorde ik een hit met Loesje . Toen ben ik mij zwaar gaan ontwikkelen en ruim 3 jaar geleden heb ik getekend bij Spinnin. Nu zijn we 3 jaar verder en gaat het erg goed."  

Tussendoor is natuurlijk ook nog de reality serie op TV geweest. Wat voor invloed heeft dat gehad op je muzikale carrière?
"Dat is weer een compleet ander spoor. Dat kwam eigenlijk als een soort extraatje tussendoor. Ze waren bij RTL op zoek naar een soort van nieuwe Roy Donders. Nu had mijn manager contact met iemand van RTL Producties van RTL 5 en die legde het verhaal voor. Ze zochten iets met muziek. Mijn manager zei meteen: "Oh ik ken nog wel een vader en een idioot die muziek maakt." Toen zijn ze voor een pilot meegeweest naar Tomorrowland. Daarna paar maanden niks gehoord en toen hadden we ineens een contract bij RTL 5. Ik wilde natuurlijk niet in het rijtje van Oh Oh Cherso terecht komen, maar laten zien wie ik was. Nu kon ik dat vanaf het eerste moment gewoon doen. Ik kreeg hier dus wel een Nederlandse aanhang door en een plek in de Nederlandse markt. In het buitenland weet niemand ervan, dus het is vooral een groot voordeel geweest voor mij in Nederland."  

Je hebt al met veel toffe artiesten samen mogen werken. Heb je nog een ‘droomcollab’ op je lijstje staan?

"Een half jaar geleden zou ik gezegd hebben Tiësto, maar dat heb ik gedaan dus dat is super tof. Paar weken geleden heeft Calvin Harris mij een privébericht gestuurd of ik een remix van zijn track met Rihanna wil maken, dus dat was voor mij ook een mijlpaal. Ik zou heel graag een plaat met Calvin willen maken of het nou club of commercieel is. Wolfgang Gartner is ook iemand waar ik tegenop kijk. Een hele toffe producer. Ik wil gewoon platen maken met mensen die net zoveel passie hebben als ik voor het maken van muziek. Qua Nederlandse collega’s? Dat zie ik niet zo snel gebeuren. Maar een half jaar geleden had ik ook niet gedacht dat ik met iemand uit de Tiësto familie een plaat zou maken en dat is ook gebeurd. De lijntjes zijn zo kort. Ik laat het allemaal op me afkomen. Ik wil gewoon lekker werken. Momenteel zit ik midden in de zomerperiode, dus het is super druk. Ik heb verschillende soorten shows, zoals de Parookaville, Solar, Mysteryland en Summer Festival, maar ik doe ook lekker op een paar woensdagen zomerboekingen in Barcelona of Lloret de Mar. Ik doe gewoon heel veel en eindig soms met 8 shows in de week. Het blijft maar doorgaan. Gekkenhuis!"

Heb je tussen het gekkenhuis door nog tijd voor je familie en vrienden?
"Ja! Ik heb eigenlijk helemaal niet zo’n grote familie. M’n vader, moeder, neefje, opa, oma en m’n tante. Verder heb ik een paar vrienden waar ik heel erg mee ben. Contacten met familie wil ik gewoon onderhouden en ook al is dat een keer in de maand, dan ben ik al tevreden. Vriendengroep hou ik erg selectief, je moet de mensen wel kunnen vertrouwen."  

Je krijgt af en toe kritiek op het feit dat je veel tattoos hebt en dat je nagellak draagt. Wat vind je daarvan?
"Dat interesseert mij helemaal niet. Eigenlijk zit ik nu wel op zo’n punt dat mensen het eerder tof vinden dan apart. Daar lig ik niet echt wakker van. Als je haters hebt, ben je ook met iets goed bezig. Tegenover een hater staan weer 100 fans. Zoals ik al zei, ik lig daar echt niet wakker van."  

Je hebt de laatste tijd verschillende dingen geproduceerd. Heb je een bepaalde stijl waar je je op wilt gaan richten?
"Jezelf richten op één ding maakt je zo klein. Als ik keihard Immortal platen blijf maken, dan verkoopt het niet meer maar live gaan zulke platen nog keihard. Je moet je een beetje aanpassen in deze tijd. Het belangrijkste vind ik dat het altijd rock ’n roll moet zijn. Bass house, house of EDM: het maakt mij niet zoveel uit. Ik heb altijd mijn eigen vocals in m’n platen. Het moet gewoon stoer zijn en ik moet het zelf ook willen horen. Heel veel Dj’s richten zich op de commerciële kant en dat wil ik ook meer gaan doen. Gewoon maken wat ik leuk vind, dat is het allerbelangrijkste."  

Waar ziet Tony Junior zichzelf over 10 jaar?
"Samen met m’n gezinnetje in een mooi huisje in Utrecht. Lekker muziek maken, dat ook nog natuurlijk! Ik hoop dat ik dan ook iets kan doen met talenten begeleiden. Maar weet je, alles kan bij mij zo weer omdraaien. Ik besloot om van drummer Dj te worden en iedereen lachte mij uit, maar nu ben ik wel hier… Ik heb het hebben van een gezin wel heel hoog staan en wil ook shows kunnen blijven doen die ik tof vind. Ik wil wel altijd muziek kunnen blijven maken. Ik zie mijzelf niet volgende week ineens directeur worden van een bank. Ik kijk liever niet zover vooruit. Ik kijk liever naar morgen en volgende week. Ik zie het allemaal wel."  

De laatste tijd post je ook tutorials van je nummers op Youtube en help je nieuwe talenten. Hoe is dat begonnen?
"Jaren geleden was ik zelf nog een nietsnut die zoveel behoefte had aan kijken naar gasten die groter zijn dat het nog vers in mijn systeem zit. Ik vond het zelf toen erg fijn om naar tutorials te kijken van de grote namen rond die tijd. Ik zie mezelf nog steeds als die gek die vijf jaar geleden begon. Nu zijn er veel producers die tegen mij opkijken en daarom wil ik ze iets teruggeven. Gewoon een kijkje geven in de keuken. Ik heb zeker al mensen gehad waarvan ik dacht: Wow! Als ik het goed vind, dan reageer ik erop. Anders is het echt niet te doen. En dan probeer ik ze te helpen en het rond te sturen naar mensen."

We zijn nu in Utrecht, je hometown. Hoe belangrijk is Utrecht voor jou?

"Ik ben geboren en getogen in Utrecht. Even in Nieuwegein gewoond en nu voel ik mij thuis op Kanaleneiland Zuid. Amsterdam vind ik verschrikkelijk en druk. Utrecht is de chille en rustige versie daarvan. Lekker centraal, ben overal binnen no time. Daarom ga ik ook niet zo snel weg uit Utrecht."
 


Welk publiek vind je het leukst om voor te draaien? Vaak hoor je Dj’s zeggen dat het Nederlandse publiek wel echt lastig is. Ervaar jij dat ook zo?
"Overal is het te gek om te draaien. Voor de Nederlanders moet je echt werken hoor, maar dat maakt het juist extra leuk. Als je eenmaal de klik hebt met het Nederlandse publiek, dan gaat het echt los."  

Wij hebben aan jouw fans op Guestzone gevraagd of zij nog een leuke vraag hadden voor jou, en hier kwam een hele bijzondere uit. Je hebt namelijk de Pokemon character Slowbro getatoeëerd, maar heb je deze ook al gevangen met Pokemon GO?
"Ja, zeker! Waarom het mijn favoriete pokemon is? Hij is echt heel sterk. Nu met die Pokemon hype is iedereen ineens pokemon meester, maar ik was het allang al. Pokemon Go kwam uit toen ik in China was, toen was het nog geblokkeerd. Toen ik hier was ben ik fanatiek gaan spelen en zat ik binnen 3 dagen op level 17. Het controleerde wel mijn leven. Dus toen ben ik er mee gestopt. Ik heb het ruim 6 dagen gespeeld en dat was genoeg. Ga lekker naar de vissen of kinderboerderij naar echte dieren kijken, veel leuker. Ik neem altijd afstand van dingen die veel tijd in beslag nemen. Vroeger was Pokemon echt een ding in mijn leven. Ik ben echt wel een Pokemon trainer! Zeker een jeugdsentiment!"

Heb jij nog een quote of wijsheid die je mee wilt geven aan de volgers van Guestzone?
"Werk hard en geniet van je naasten. Er is superveel shit aan de hand dus het kan zo klaar zijn. Ook voor de producers onder jullie; hard werken, leuke dingen doen en vooral genieten! En niet teveel Pokemon GO spelen, dan gebeuren er ongelukken."  

Tony Junior heeft een gunfactor die meer DJ’s zouden moeten hebben. Met een realistische blik kijkt Tony naar de toekomst. Hij doet wat hij leuk vindt en is vooral aan het genieten. Thumbs up voor deze baas!

Reporter: Danouschka De Haas 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ