Een dubbele Rietberger

maandag 17 januari 2022
Eric Van kleef

Party column: Een dubbele Rietberger
Foto credit: Column Eric van Kleef: Een dubbele RietbergerHet is vandaag dan weliswaar Blue Monday dus ik zou eigenlijk lekker depri met een zak chips op de bank moeten liggen om te bingen, maar ook voor een columnist in ruste is er een grens en die is met #TVOH-gate nu wel bereikt.

Bij Andre Hazes dacht ik nog, ik heb die wandelende superspreader eigenlijk al te veel aandacht gegeven, laat ik die fout niet nog eens maken. Bij Marco Borsato moest ik weliswaar een week op mijn handen blijven zitten om niet weer los te gaan, maar na de Hond affaire, zijn uitstapje op Maan en het gejank tijdens het veelbesproken 'interview' op de bank bij Linda, had ik niet het gevoel dat jullie daar echt op zaten te wachten.                                                   

Ook bij de escapades van het blatende autoalarm Martin Meiland voelde ik me niet geroepen om daar ook maar iets over te zeggen. Ieder woord over die klaag-shawl is er een teveel.

Ergens hierboven moet iemand nu de "hold my beer" kaart hebben getrokken, want na de recente ontwikkelingen bij The Voice is het voor mij onmogelijk om nog langer te zwijgen. 

Je kunt pogingen doen om dit verhaal te verzinnen maar zelfs de scenarioschrijvers van South Park zijn daar niet 'sick' genoeg voor en geloof me, daar gaat per aflevering minstens een zak paddo's doorheen, anders kom je niet eens in de buurt van dat level aan onzin.

Je kunt toch nauwelijks meer van een Gooise matras spreken, dit is gewoon een compleet Goois bordeel gerund door een paar big shots in mediawereld met nogal incestueuze trekjes. Dat laatste is een understatement want Volendam is een multiculturele samenleving vergeleken bij de bovenlaag van het mediawereldje. 

De kans dat ik daar ooit nog aan de slag ga is zo goed als nihil en een kritisch stukje brengt in de huidige tijd nu eenmaal gedonder met zich mee, dus beveiligers klaar, starten maar met een fijn stukje mediaduiding naar de mensen toe over hoe de hitsige hazen lopen in medialand.

Om te beginnen is daar TALPA, het mediabedrijf van de capo di capi in medialand John de Mol, ze zijn daar uiteraard 'enorm geschrokken' van de berichten ondanks het feit dat zij de productie al lang en breed onder ITV valt. 
Die berichten gingen met name over Jeroen Rietbergen, de zwager van John die het begrip 'een dubbele Rietberger' in zijn eentje een hele nieuwe lading heeft gegeven. Tot zover nog best lekker overzichtelijk maar Jeroen is niet alleen de partner van Linda de Mol, maar daarnaast ook lid van de begeleidingsband van Marco Borsato en hij vormde vroeger samen met zijn vriend Ronald Molendijk ook de dance-act Soulvation. Geen wonder dat de duiding van Molendijk bij Shownieuws niet verder kwam dan "Tja, Jeroen is nu eenmaal een flirt". 

Uuuhm, hallo, hij heeft naar verluid jaren achter elkaar 'naked twister' gespeeld met meisjes van 17 en misschien ook nog wel een potje 'hide the salami' om het af te toppen en Molendijk doet dat af als een flirt. Hoe dan? Soulvation bestaat trouwens nog steeds en wordt nu gevormd door de eerdergenoemde Molendijk en ... (daar is 'ie weer) Erland Galjaard, die op zijn beurt ook werkzaam is bij TALPA en ook nog steeds de man is van Wendy van Dijk, je weet wel, die vroeger The Voice presenteerde. Zijn jullie er nog?? Dan ga ik nog even lekker door. De regie van The Voice was in de periode waarin Jeroen op pussy-safari ging in handen van Sander Vahle, de ex van Linda de Mol. Zelfs in Volendam zouden ze de draad qua 'family affairs' nu allang kwijt zijn geweest.

Voor een aardverschuiving in showbizzland van een dergelijke omvang moeten toch alweer ruim 6 weken terug, toen aangifte werd gedaan tegen Marco Borsato (ex jurylid van The Voice) vanwege vermeend dubieus swaffelgedrag. 
Het is nu dus de tweede keer dat het steeds ranziger wordende roddelprogramma Shownieuws (SBS6 en dus van De Mol) zich blameert met een uitzending en volop in de damage control schiet voor de daders in plaats van aandacht te hebben voor de slachtoffers.

Iedere betrokkene bij bovenstaande praktijken bewandelt uiteraard de 'wir haben es nicht gewusst' route, wat mij uiterst twijfelachtig lijkt. Het zet ook de grote huilie huilie show van Marco Borsato op de bank bij Linda tijdens het veelbesproken 'interview' in een compleet ander daglicht. Wel knap van LINDA dat ze hem niet volledig onderuit geschoffeld heeft. Zij bleek namelijk exact hetzelfde te hebben meegemaakt met haar eigen partner, wat haar rol wat mij betreft opwaardeert tot een Oscar waardig niveau. Ga er maar aanstaan, als je vent net heeft opgebiecht een aantal leuke zangeresjes precies 20 centimeter hogerop te hebben geholpen in hun carrière in een Van Der Valk suite.

Om het bordeelfeestje helemaal compleet te maken moet ook de voormalige knuffel marokkaan Dhr B. eraan geloven. Wie A zegt moet ook Li B zeggen dus ook tegen hem werd aangifte gedaan. Volgens die verklaring bleek het om iets meer dan knuffelen te gaan en was hij ook zeker niet voor het zingen de studio uit.

De enige die adequaat gereageerd heeft is Anouk. Zij liet weten niets meer te maken te willen hebben met dit corrupte zooitje en noemde het, op zijn plat Haags gezegd, een pleurisbende.

Albert Verlinde probeerde in datzelfde Shownieuws op de zender van De Mol SBS6 vervolgens als een soort damage control en afleidingsmanoeuvre tegelijk Humberto Tan voor de bus te gooien. Maar die bus stopte keurig netjes, hielp Humberto overeind en reed daarna rustig verder. Waarschijnlijk vond men 1 keer onterecht cancellen (Stax & Tan) wel voldoende. Wel vreemd dat die ernstige beschuldigingen komen van Verlinde. Het is een beetje goedkoop om nu de seksuele geaardheid van Albert uit te buiten, maar dat is ook helemaal niet nodig. Een lul is tenslotte een lul, onafhankelijk van zijn geaardheid. Toen zijn toenmalige echtgenoot een paar jaar geleden met de broek op de enkels werd aangetroffen met dertig jaar jongere toyboy werd er bij Boulevard eerder met geen woord over gerept.

Het trieste van de hele masturbeerput die nu opengaat is dat ik, behalve bij Beau, nog in geen enkel showbizzprogramma iemand heb gehoord die zich oprecht afvroeg hoe het met de slachtoffers gaat. 

Had dit voorkomen kunnen worden? Jazeker John de Mol heeft destijds een kapitale inschattingsfout gemaakt met nu desastreuze gevolgen. Toen Rietbergen in 2016 aan zijn partner (Linda) en werkgever (John) opbiechtte met zijn piemel speekselmonsters te hebben genomen bij diverse deelnemers had, had die laatste hem met stille trom moeten laten vertrekken uit The Voice zodat hij, ondanks zijn therapeutische sessies, niet meer in die situatie zou komen. Dat is door hem volledig onderschat en niet gebeurd, met alle gevolgen van dien.

Eric van Kleef is Hooked on House, DJ-Producer, Radio DJ, Dance Consultant, Columnist en Media-watcher.


Columnist: Eric Van kleefFoutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 140.725 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 140.725 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen