BILUL

dinsdag 30 maart 2021
Eric Van kleef

Party column: BILUL
Foto credit: Column Eric van Kleef: BILULWat kan een column-sabbatical toch voorbijvliegen. Ik vond het even niet gepast om over mediazaken te schrijven terwijl Nederland en de rest van de wereld in een vrije val terecht was gekomen. Natuurlijk heb ik het soms even moeilijk gehad bij de escapades van Andre Hazes en het gejank van Marco. Ik was zelfs al begonnen toen de gebroeders Roelvink de gebleekte kronen uit elkaars bek sloegen, maar ik vond het gezien de situatie simpelweg niet belangrijk genoeg.
 
Tot afgelopen week ene Bilal Wahib daar abrupt verandering in bracht. Wie? Het is ook de enige keer dat ik die naam gebruik, vanaf nu noem ik 'm BILUL. Dat dekt de lading toch iets beter, zowel qua gedrag als qua looks. LUL lijkt me wel duidelijk en BI? Het zou me niet verbazen als ie op dinsdagavond met zijn vaste swaffelclubje gaat pikpongen langs de A9, maar zolang ik gewoon kan tanken heb ik daar geen last van. 
 
Watskebeurt Eric? Ik zal even een bilalteraaltje inschieten om je te updaten. BILUL had aan een jochie van 12 gevraagd of hij voor 17K zijn lalaloopsie wilde laten zien. Op zich al behoorlijk sick, maar tisjeboy BILUL streamde het ook maar meteen live op Insta waardoor deze jongen nu getekend voor het leven is en zijn onbezorgde jeugd vaarwel kan zeggen. 
 
Het bizarre was dat zijn "Bro" hem nog waarschuwde dat dit jochie minderjarig was maar BILUL zat met zijn camera al in de broek van de 12-jarige en was niet meer op andere gedachten te brengen. Nu moet ik wel even voorzichtig zijn want er bestaat zoiets als een generatiedingetje tussen mij en BILUL. Hij is een populaire jonge god en ik een ouwe lul (zonder bi ervoor, pas op hoor).       
 
Persoonlijk vind ik hem de zoveelste talentloze autotune blafbek met een misplaatste air waar een kech de punani-hik van krijgt, maar tieners kijken tegen hem op dus dan zal hij wel iets kunnen. BILUL maakt deel uit van een subcultuur van overschatte influzwetsers en rap-tekkels waar de NPO helemaal nat van wordt, want bla bla bla cultuur en diversiteit. Sterker nog, Mark Rutte heeft vorige jaar nog 60K overgemaakt aan deze piemelfreak om zijn jonge volgers te vertellen dat ze zich toch vooral aan de corona maatregelen moesten houden. Sorry hoor, maar voor iemand die op zijn socials overduidelijk nogal instabilal overkomt vind ik het knap aan de prijs.
 
Even resumé hupsakee: BILUL biedt 17 doezoe aan een minderjarige om zijn pretprikkertje the flashen en gooit dat live op internet? Dan maak je je dus schuldig aan volgende vergrijpen: aanzetten tot prostitutie, maken en verspreiden van kinderporno met als extra belastende omstandigheid dat hij door zijn status als idool een onevenredige macht over het slachtoffer heeft. Bovendien was in het kader van bro's before hoes collega mafblaffer ICE zo vriendelijk het slachtoffer online nog even voor HOER uit te maken. 
 
Wat is dat trouwens voor een achterlijk woord uit de middeleeuwen. Hoer? Praat gewoon Nederlands met me broer en zeg KECH als je een hoer bedoelt, ander volgt echt niemand het meer. Voor wie denkt dat het een geintje is, of een ludieke kwajongens actie, kijk dan even hoe diezelfde kindervriend 15-jarige meisjes sexy foto’s laat sturen met de tekst "maak me blij" onder vermelding van "ach ... wat is jong?" Over "wat moet ik met mijn lul in de lockdown?" gesproken. Nou, in ieder geval niet dat.
 
Uiteraard was ik hier al behoorlijk pissig over, maar ik heb me op dat moment nog in kunnen houden. Vandaar deze column ook pas een kleine week na dato. Daarna gebeurde er echter iets waar mijn bloeddruk spontaan van begon te rellen. Ik had mijn yin en yang net weer een beetje in balans maar die schoten per direct weer in de vlekken. Man man, ik ging echt binnen 2 uur van standje Zen naar Jochem Myjer on steroids. Waarom? BILUL werd doodleuk uitgenodigd bij BEAU aan tafel om "zijn kant van het verhaal te doen". WTF??
 
Dat hele proces begon al bij RTL Boulevard waar voorzichtig gebracht werd dat de reacties misschien wel wat overdreven waren en dat de carrière van BILUL daardoor aan een zijden draadje hing. Wat een stelletje onvoorstelbare huichelaars daar bij de omroep. Kennen jullie Kai van de Ree nog? Nee precies, en da's geen toeval. Hij vroeg via webcam (weliswaar online maar in een gesloten circuit) aan minderjarige meisjes om hun kleren uit te doen. Kai werd toen meteen met pek en veren in een kinky outfit en met een rooie bal in zijn bek Hillywood uitgejaagd en er is daarna nooit meer iets van hem vernomen. Niemand die "zijn kant van het verhaal" wilde horen. Kai is namelijk wit, of blank, of moet onder de zonnebank voor een kleurtje, en dan kan de omroep er niks mee in de race om de Deug & Diversiteit Award. Geen punten mee te scoren, er viel niks te likken richting de linkse achterban, dus dikke doei. Ik stoor me daar echt mateloos aan, dat meten met 2 maten.
 
Zo moeten ook ineens overal vrouwen voor worden aangesteld? Als ze de beste kandidaat zijn voor een functie prima, maar ik neem aan dat dat streven na het eclatante succes met Jorritsma en Ollogren wel weer even de vriezer in kan? Of liggen die nog vol met niet gebruikte vaccins?
 
Misschien draaf ik nu wel een beetje door, maar ik flikker het er dan ook maar meteen allemaal uit dan ben ik het kwijt. Als ik op zondagmiddag koffie ga drinken op het Museumplein kom ik woensdagavond thuis op krukken, ben ik minimaal 180 euro lichter en heb ik een strafblad waar Grapperhaus nog een puntje aan kan zuigen. Maar BILUL gaat op snikkelsafari bij een 12-jarige en kan aanschuiven bij BEAU voor "zijn kant van het verhaal".  Ik had het trouwens best willen zien, maar dan had Beau wel moeten eisen dat BILUL gedurende het hele interview zijn bilaloopsie op tafel had moeten leggen. 
 
Gelukkig had het slachtoffer een paar hele verstandige ouders die daar een stokkie voor staken (nee, is geen woordspeling), en iedere vorm van media-aandacht voor BILUL blokkeerden.
 
Tot slot. Hoe moet dit nu verder?
Als eerste zou het OM moeten verbieden dat tijdens het onderzoek dit soort acties kunnen worden ondernomen, ter bescherming van de rechten van het minderjarige slachtoffer. Verder lijkt het me logisch dat het slachtoffer alsnog die beloofde 17 doezoe uitgekeerd krijgt van die wannabe gangsterpipo. Als mediacoach lijkt het me verstandig dat BILUL de "wet van Borsato" volgt en minstens een jaar radio en tv stilte inlast. Geef hem als werkstraf zijn eigen tent in een pretpark ergens in de polder, noem die tent Wahibi Flavor en laat hem daar tegen betaling een jaar lang in zijn blote bilala optreden. Laat hij er desnoods backstage een slinger aan geven en gooi dat op Only Fans, Ferry Doedens loopt er helemaal mee binnen dus er is vast een markt voor. De opbrengst van dat jaar maakt hij dan voor de helft over aan het slachtoffer als smartengeld en de andere helft gaat naar een goed doel dat online shaming bestrijdt.
 
Dan mag BILUL daarna wat mij betreft alsnog bij Beau (of Eva) aanschuiven voor "zijn kant van het verhaal". Als hij mazzel heeft laten ze dan de bilaloopsie eis vallen.
 
Eric van Kleef is Hooked on House, DJ-Producer, Radio DJ, Dance Consultant, Columnist en Media-watcher.


Columnist: Eric Van kleefFoutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 139.593 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 139.593 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen