We are Electric: een nog niet zo lang bestaand concept, maar al succesvol sinds de vuurdoop drie jaar geleden in het Klokgebouw te Eindhoven. Zo goed ontvangen zelfs, dat er sinds 2015 zomers een ‘We are Electric Weekender’ plaatsvindt. Ook nog jaarlijks terug te vinden met een stage op Paaspop, wordt Brabant op deze manier meerdere malen per jaar ‘electrified’ met de beste acts van dit moment. Afgelopen zaterdag vierde ik het bestaan van deze groeiende organisatie met de vierde editie in het Klokgebouw, voor het eerst niet uitverkocht. Een samenvatting van mijn onvergetelijke nacht vind je hier!

Allereerst een ode voor de locatie: zodra je Station Eindhoven- Strijp S nadert doemt het Klokgebouw meteen op. Niet te missen, een schamele drie minuten lopen. Ook hoef je niet bang te zijn dat je na afloop van je nacht op zondagmorgen lang in de kou staat, want vanaf tien voor zeven kun je samen met NS aan je reis naar bed starten. We Are Electric geeft je de mogelijkheid om tot 7.00 te dansen, dus dit is ons niks tegengevallen.

Wij begonnen onze avond (na onoplettendheid, chaos, en dus gemiste treinen) rond twaalf uur in het Klokgebouw. Spitsuur! Vind jij het belangrijk om een kluisje te hebben, reserveer deze dan van tevoren. Toen wij arriveerden waren deze allemaal in gebruik, en konden we met honderden anderen aansluiten in de garderoberij. Hier hebben we ruim 40 minuten in flinke verdrukking vertoefd, dit wil je dus vermijden.

Hierna hebben we geen minuut meer verspild en zijn we naar de Magnetic Stage gesneld. Troyboi, mij toen nog onbekend, was bezig met het laatste gedeelte van zijn set. Toen hij zijn eigen track ‘Afterhours’ ft. Diplo en Nina Sky startte, was ik om. Als trap-liefhebber moet je deze naam in de gaten houden!

Chase & Status stonden vervolgens op ons programma. Twee jaar geleden bezochten wij hun set op Rock Werchter, we waren dan ook zeer benieuwd wat ze ons dit keer te bieden zouden hebben. Dat viel ons niets tegen, ruim anderhalf uur hebben deze mannen het publiek letterlijk en figuurlijk op zijn kop gezet. Na de trap-sfeer van Troyboi is de temperatuur flink gestegen door de snoeiharde drum&bass- en dubstepgeluiden die de zaal vulden. Het album ‘Brand New Machine’ is veruit mijn favoriet, daar werd helaas wat minder van gespeeld. Toch waren wij na deze set helemaal klaar en vol energie voor de rest van de nacht!

En dan komt er dus zo’n set waarvan je achteraf meteen weet dat het niet meer te overtreffen valt. Precies wanneer je het niet verwacht. Pendulum. Vooraf had ik er een hard hoofd in, zijn muziek is niet het eerste waar ik normaal voor zou kiezen. Mijn vriendin is echter wel fan, we besloten dus om nog even bij de Magnetic Stage te blijven hangen. En wat had ik mezelf voor mijn kop geslagen als we dat niet hadden gedaan: ongelofelijk! De combinatie van een prachtige lichtshow, een betoverd publiek en een overdosis drum&bass maakte dit tot een absoluut hoogtepunt. Mijn ingegipste arm heeft het zwaar te verduren gehad, maar op deze muziek kun je gewoonweg niet stil blijven staan. Vorig jaar mocht hij het publiek al verblijden op de eerste ‘weekender’, en wat een genot dat ze hem wederom hebben uitgenodigd voor deze editie!

Dan is het al 4.30 uur, en is er nog zoveel te ontdekken in die korte tijd. Onze beentjes waren toe aan een korte pauze, die we een gouden randje gaven met een cocktail en een midnight snack. Muntjes zijn te koop voor 2,60 euro (in voorverkoop 2,50 euro), en zo was ik al voorzien van een royale mojito + puntzak friet voor 3,5 munt. Berekend in festivalvaluta was ik flink tevreden, dit is relatief gezien niet duur. Op de achtergrond konden we genieten van een portie R&B en Nederhop muziek uit een pop-up caravan midden in de ontmoetingszaal. Een ontsnapping voor alle mensen die even wilde vluchten van de muziekgenres die je bij de grote stages kunt vinden.

Het laatste anderhalf uur hebben we een kijkje genomen bij ROD, onze eerste kennismaking met de ‘Ecstatic’ stage. Na ons al flink wat uurtjes uitgeleefd te hebben, was deze techno zonder twijfel de muziek waar we onze avond mee wilde afsluiten. Rotterdamse techno, zo wordt het wel beschreven. Divers en interessant, dat neem ik er in ieder geval van mee. Benny Rodrigues heb ik afgelopen zomer vaker zien draaien, maar onder het mom van ROD kan ik hem inmiddels nog meer waarderen.

Ik heb ontzettend genoten van de sfeer, de vriendelijke en enthousiaste mensen en de heerlijke muziek op WAE. Nadat ik zondagmorgen om 8.35 uur mijn bed indook, wist ik niet of zo’n lange nacht voor herhaling vatbaar zou zijn. Na een paar uurtjes slaap was ik die gedachte alweer kwijt. In november 2017 zijn we er gewoon weer bij!


 

Reporter: Roos van der Burgt

Meer info evenement

Foutje gezien? Let us know!Laatste kans nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker!

Win een JBL draagbare Bluetooth Speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 134.596 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op een nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker twv €165!

De JBL Charge 5 is de ideale speaker voor buiten. Hij is waterdicht en stofbestendig. Zo neem je hem een dag mee naar het strand en gaat hij niet stuk door water of zand. Raakt de batterij van je smartphone leeg? Via de ingebouwde powerbank laad je jouw telefoon onderweg op. Hierdoor kom je niet snel zonder muziek te zitten.

Door de PartyBoost functie koppel je de speaker aan een andere JBL PartyBoost speaker voor een hoger volume. Op een volle lading gaat de speaker 20 uur mee.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in, controleer of alle gegevens zijn ingevuld en nog up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 134.596 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is ten strengste verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen