Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zo ver: Bepakt en bezakt mochten wij de tocht gaan wagen naar het zuiden van ons land, om ons drie dagen onder te dompelen in muziek, creativiteit en heel veel gekkigheid.

Voor een onvergetelijk weekend hoef je de camping eigenlijk niet eens af. Het terrein is groots, en een mooi plekje voor je tent is dan ook snel gevonden. Lekkere muziek, waanzinnige activiteiten en eettentjes zijn ook binnen handbereik. Op vrijdag- en zaterdagavond kun je nog even doordansen naast je tentje, als het festivalprogramma al geëindigd is. De keuze is reuze, en zo kunnen techno- , maar ook R&B liefhebbers nog even flink uit hun plaat bij Cirque du Rave, Red Bull Art of Camping of Club Nachtwacht.

Zaterdagmorgen konden onze beentjes niet langer wachten om ook eindelijk het festivalterrein te verkennen. Vanaf het moment van binnenkomst kijkt men zijn ogen uit: Dit is precies hoe Solar zich onderscheidt. Waar ik normaal met een volgebouwd must-see lijstje geplukt uit de line-up een dagje festival bezoek, kom ik er al snel achter dat ik dit op Solar niet moet willen. Ik geniet, en laat me leiden door de vreemde acts, verborgens stages, en de headliners die ik dan toch echt niet mag missen.

We beginnen deze middag op de Mainstage met de Jeugd van Tegenwoordig. Nadat ik al twee fantastische sets van deze heren heb mogen meemaken dit jaar, waren de verwachting (veel te) hoog. De sfeer zat er op het begin van de middag nog niet helemaal in, en het viel mij daarom wat tegen. Niet getreurd (dat kan niet lang als je op dit prachtige terrein rondstruint), want er is nog genoeg te zien. We vervolgen onze weg naar de House of House stage, waar Kriss Kross Amsterdam mijn lichtelijke teleurstelling als sneeuw voor de zon laat verdwijnen. Zodra ‘Sex’ uit de speakers dreunt kan het feest beginnen. Met de temperaturen die tijdens deze set flink stijgen, sluit ik mijn ogen en waan ik me voor een uurtje in een paradijs. Hit na hit wordt verpakt in een tropisch tintje, en het volk kan ongegeneerd te werk gaan met zijn of haar booty.Sinds de opkomst van artiesten als Broederliefde, SFB en Sevn Alias is mijn liefde voor nederhop flink gegroeid. Wat voor mij begon als een ‘guilty pleasure’ (ik besloot het twerken uitsluitend te bewaren voor de hiervoor bestemde feestjes), kan nu met gemak een van de favoriete muziekgenres van het Solarpubliek worden genoemd. Niet alleen de Container Compound Stage is gevuld met artiesten zoals de hierboven genoemden, ook bij de Concrete Jungle en Liquor stage kan ik mijn hart ophalen.

Een weekend is veel te weinig om alles op het festivalterrein te bekijken, maar ik wil toch een aantal ‘schatten’ met jullie delen. Het Tinderdagverblijf is een van de stages die is bijgebleven. De LadyBoyz verblijden het gemiddeld wat oudere publiek (dit weerhield mij er niet van om me hier een uurtje te vermaken) met hitsige hitjes. Ook het labyrint bovenop de ‘House of House’ stage is absoluut de moeite waard. Op de tweede verdieping vind je mijn absolute favoriet van dit weekend: Rotterdam Foundry. HEARTBREAK host deze stage, met o.a. Phalerieau en Mr. Nice Guy. In de donkere, intieme zaal wordt er gedanst alsof het leven er vanaf hangt. Men gaat op in de muziek, en de sfeer is fantastisch. Een verdieping hoger vind je op het dak de ‘Poolparty’ waar je kan genieten van een prachtig uitzicht op het water en een fijn techno-muziekje.

De zaterdag vliegt, en wij sluiten af met Benny Rodrigues. Deze man begrijpt wat ‘House’ moet zijn, en verschijnt tegenwoordig op vrijwel elk denkbaar festival dat dit muziekgenre aanbiedt. Ik zag hem begin dit jaar op Sneeuwbal Festival, en de set viel wederom niet tegen. We dansen onze laatste restjes energie eruit, en bereiden ons voor op de festivalzondag (hier lezen jullie meer over in het report van Demi).

Hecht jij veel waarde aan sfeer en ben je op zoek naar een festival ‘anders dan anderen’ ? Dan is Solar absoluut het proberen waard. Na toch al een flink aantal festivals bezocht te hebben dit jaar, ben ik er zeker van dat de aankleding van Solar mij nog een flinke tijd bij gaat blijven. De stages, foodtrucks, verklede artiesten en kunst die werkelijk overal waar je kijkt te zien is, dragen bij aan een onvergetelijke ervaring. Ga je liever naar een festival met uitsluitend grote, bekende artiesten? Dan kun je je centjes beter uitgeven aan een festival wat past bij jouw muziekgenre. Solar kiest voor veelzijdigheid, en qua line-up gaat kwantiteit, naar mijn mening, wel boven kwaliteit (uitzonderingen daargelaten).

Reporter: Roos van der Burgt

Meer info evenement

Foutje gezien? Let us know!Laatste kans nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker!

Win een JBL draagbare Bluetooth Speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 134.590 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op een nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker twv €165!

De JBL Charge 5 is de ideale speaker voor buiten. Hij is waterdicht en stofbestendig. Zo neem je hem een dag mee naar het strand en gaat hij niet stuk door water of zand. Raakt de batterij van je smartphone leeg? Via de ingebouwde powerbank laad je jouw telefoon onderweg op. Hierdoor kom je niet snel zonder muziek te zitten.

Door de PartyBoost functie koppel je de speaker aan een andere JBL PartyBoost speaker voor een hoger volume. Op een volle lading gaat de speaker 20 uur mee.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in, controleer of alle gegevens zijn ingevuld en nog up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 134.590 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is ten strengste verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen