Balaton Sound, Zamardi (HU) (08-07-2016)

dinsdag 12 juli 2016
Roos van der Burgt

Party report: Balaton Sound, Zamardi (HU) (08-07-2016)Stages
: Main Stage, Telekom Arena, Jäger Arena, Heineken Beach
Akvarium Beach, Sound and Bass stage, Finlandia Less Ordinary Bar, Jana Pier


Bereikbaarheid:
reizen met een busorganisatie, vliegtuig naar Budapest, of auto (mogelijk
combineren met The Journey of Sound)

Een meerdaags festival in combinatie met tropische temperaturen en een line-up met de beste Dj’s van dit moment, hoe klinkt dat jou in de oren? Onze zuiderburen zijn al jaren overtuigd, in Nederland is dit festival nog iets minder bekend. Deze week heeft voor ons hoogtepunt na hoogtepunt gekend, en de meest memorabele momenten zal ik dan ook met jullie delen.

Day 0: Het absolute begin

Bij het horen van ‘Day 0’ heb ik er geen seconde aan gedacht dat dit wel eens de beste avond van de hele week zou kunnen worden. Niets is minder waar gebleken! Balaton Sound trapte af met een prachtige line-up voor de festivalfanaten met een 5-dagenticket. Chocolate Puma, Macklemore & Ryan Lewis, Sam Feldt en Oliver Heldens passeerden onder andere de revue. Een van de grote verrassingen was voor ons het Noorse duo Madcon. De nummers ‘Beggin’, ‘Keep My Cool’, en ‘Don’t Worry’ zijn eindeloos herhaalde radiohitjes, maar buiten deze nummers wisten zij het publiek ruim twee uur grandioos te vermaken met een overdosis aan funk, soul, reggae en Afrikaanse dans.

Day 1: Ode aan ons kikkerlandje
Met een lichtelijk slaaptekort (tropische temperaturen en tenten is geen gouden combinatie), staan we toch weer op tijd op het festivalterrein. We verkennen de vier grote stages, en de kleine podia die verdeeld liggen over het terrein. Vol goede moed vinden we een plekje in het publiek tijdens het optreden van Chris Brown. Ondanks zijn swingende hits en perfecte dansmoves (chapeau), lukt het hem niet om het publiek volledig mee te krijgen. Het tegendeel vindt plaats als onze Martin Garrix het podium betreedt. Vanaf de eerste tonen verandert het complete veld in een gekkenhuis. Er wordt flink meegeschreeuwd op ‘Now that I’ve Found You’, en wat hij vervolgens nog uit zijn Dj booth tovert: het maakt niet uit, de sfeer kan niet meer stuk. Na een prachtige vuurwerkshow verlaat ik met een trots en voldaan gevoel het veld. Op naar onze volgende Nederlandse held: Don Diablo. We sluiten af in de Telekom Arena met Nervo, twee zusjes die het toch vaak mannelijke Dj-volk verrijken met een vrouwelijk tintje. En dat doen ze niet zomaar, de EDM klanken van deze dames brachten ze al op een 21e plek in de meest invloedrijke ‘Top 100 Dj’s poll’ in 2014.

Day 2: De dag van uitersten
Kraak en Smaak (live) en Steve Aoki stonden donderdag op onze must-see lijst. Totaal overdonderd arriveerden we bij de Jäger Arena voor het optreden van Kraak en Smaak. Het publiek bestond uit een handjevol Nederlandse fans met in een hoekje een verdwaalde Hongaar. Dit mocht de pret absoluut niet drukken, juist de kleinschaligheid maakte dit een van de meest intieme en gezellige optredens van deze week. Het producerstrio nam voor deze show de vocals van Ivar Vermeulen en Berenice van Leer met zich mee, iets wat bij ons letterlijk en figuurlijk zeer in de smaak viel. Dit was voor ons de eerste kennismaking met het nieuwe album ‘Juicy Fruit’, dat zeker het luisteren waard is! Door een onduidelijke vertraging van Steve Aoki kregen wij de kans om ook de set van Martin Solveig mee te pakken. Ik zag hem vorig jaar al op Parookaville (DE), en zijn set was wederom wat ik van hem had verwacht: na een rustige opbouw breekt hij langzaam maar zeker de volledige tent af. Rond 22.00 uur was het dan eindelijk zo ver: Steve Aoki betrad de Main stage. Iets waar ik toen toch al ruim een week naar uit zat te kijken. Geloof het of niet, na een half uurtje vertoeven in de dampende mensenmassa belandde ik verkeerd op de grond en was het feest voorbij. Tijd voor een bezoekje aan de EHBO-tent op Balaton Sound. Mochten jullie hier ooit terecht komen: deze was chaotisch, maar goed genoeg geregeld.Day 3: Chill, lounge, dinner and drinks
Nu er niet meer flink gesprongen en gedanst kon worden zijn we op zoek gegaan naar een creatieve invulling voor deze festivaldag. Heel veel aandacht en tijd hadden we tot die tijd nog niet besteed aan de eet- en drinkmogelijkheden op het festivalterrein. Geen zorgen, eetliefhebbers kunnen hun hart hier ophalen. Voor een relatief klein prijsje in festivalvaluta ben je al in het bezit van een goede couscous, burger of Hongaarse lekkernij. Ook om goed gehydrateerd te blijven hoef je op Balaton Sound niet met geld te smijten: voor 1,50 ben je in het bezit van een flesje frisdrank (0,5 liter), en voor nog geen 2 euro sta je met zeker niet het minste biertje in je handen (0,4 liter). Ook buckets met cocktails zijn hier erg populair. Je betaalt ongeveer 30 euro voor 2,5 liter (bv. Mojito) Betalen gaat gemakkelijk: geen gehannes meer met muntjes, iedereen bezit een persoonlijke pas. Overal op het terrein zijn oplaadpunten te vinden, wachtrijen kun je vermijden door een punt aan de randen van het terrein te kiezen. Ik heb deze manier van betalen als zeer positief ervaren. Net zoals het personeel, wat erg vriendelijk is zolang het niet te druk wordt aan de bar.

Mocht je een ‘special touch’ aan je festivalervaring willen toevoegen, dan geeft Balaton je de mogelijkheid om naast je ticket een VIP-upgrade aan te schaffen. In ruil hiervoor krijg je een mooi uitzicht over de Main Stage en een loungeruimte met heerlijke banken. Voor ons was dit een goede toegevoegde waarde om de voet even te laten rusten, maar om dit ticket ook daadwerkelijk in de toekomst aan te schaffen? Wil je de zwetende, overenthousiaste mensenmassa vermijden en genieten van wat extra persoonlijke aandacht, dan kun je dit zeker overwegen. Armin van Buuren was een hoogtepunt waar wij vanaf het VIP-deck flink van hebben kunnen genieten deze avond.

Day 4: Aan alles komt een eind
Op de laatste dag proefden we nog even aan de sfeer die overdag op het festival hangt. Overdag kom je tot rust in het zonnetje (of een plekje in de schaduw) aan het Balatonmeer. Het festivalterrein ligt hier daadwerkelijk aan vast, dus hier hoef je geen trektochten voor af te leggen. Mooi meegenomen als je net een biertje teveel hebt gedronken of net iets te wild hebt gedanst de nacht ervoor. De rust heb je ook nodig, want rond een uurtje of acht ’s morgens drijf je je tent weer uit vanwege de hitte. Overal genieten mensen van een fijn muziekje vanuit een lekkere zitzak, en de echte diehards genieten van een georganiseerd schuimfestijn of een ‘Boat Party’ zoals deze sinds dit jaar zijn geïntroduceerd (hier heb je een extra ticket voor nodig).

Wij sloten deze onvergetelijke week af met een optreden van The Chainsmokers en daaropvolgend Dmitri Vegas en Like Mike. De Belgische helden werden fantastisch ontvangen (het overgrote deel van de Balatonbevolking komt hier duidelijk vandaan). Het publiek werd zelfs aangesproken met ‘Welcome Belgium' en 'Thanks Belgium’, iets wat wij als Nederlandse fans toch iets minder wisten te waarderen. Desalniettemin: een prachtige afsluiter!

Als ik dan toch nog een negatief puntje mag noemen: let bij elke stand op dat je niet teveel betaalt (dit is ons meerdere malen bijna overkomen), en probeer het ophalen van je kluissleutel op een goed moment in te plannen. Lees: niet op de eerste middag van het festival. We hebben ruim twee uur gewacht op een kluisje, ondanks dat we deze thuis al hadden betaald en gereserveerd.

Balaton Sound verdient absoluut meer bekendheid in ons land, en ik zie jullie dan ook graag allemaal volgend jaar in Zamárdi!


Reporter: Roos van der Burgt

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 140.733 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 140.733 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen