New Horizons, Nurburg (DE) (26-08-2017)

woensdag 30 augustus 2017
Roos van der Burgt

Party report: New Horizons, Nurburg (DE) (26-08-2017)Afgelopen weekend transformeerde de Duitse Nürburgring tot een waar danspaleis voor menig EDM- liefhebber. Voor ons een perfect moment om de auto in te stappen (dit evenement ligt helaas niet naast de deur) en ons onder te dompelen in de primeur van dit grootse festival.

Vrijdagmiddag stonden wij, na een week vol stage en werk, te trappelen voor vertrek naar onze Oosterburen. De timetable die wij van tevoren tot op de minuut hebben uitgeplozen belooft ontzettend veel goeds. New Horizons serveert een groot deel van mijn persoonlijke favorieten op het gebied van dance, house en techno. In trap, trance en hardstyle ben ik nog niet erg thuis, maar ook hier zullen we uiteraard een kijkje gaan nemen!Na een lange rit, het settelen op de prachtige camping (wat een mooi gebied!) en de wandeltocht naar het festival, zijn wij eindelijk klaar voor een spectaculaire avond. Kriss Kross Amsterdam hebben we helaas aan ons voorbij moeten laten gaan, maar we worden verrast met de laatste minuten van de set van Martin Solveig. Het Duitse publiek wordt onmiddellijk opgezweept als Robin Schulz zijn plekje op de stage van Capital Park inneemt. Wat een feest! Ik zag Robin Schulz een paar maanden geleden in Hongarije, maar dit kan hier niet mee vergeleken worden. Zodra de eerste melodieën van zijn recente hit ‘OK’ het grote plein bereiken is het dan ook zeker: Dit weekend wordt er een om niet te vergeten.

We blijven met een drankje op het Capital Park hangen om de set van Axwell /\ Ingrosso te zien. De muntverkoop werkt op New Horizons iets anders als we gewend zijn. Je koopt credits die gekoppeld worden aan je festivalbandje, die je vervolgens alleen maar hoeft te scannen tijdens het kopen van je consumpties. Super handig! Ook opvallend was dat je bij elk drankje (1 credit), een extra credit voor de beker betaalt (statiegeld). De beker kon je weer inwisselen bij de bar of een speciaal hiervoor opgestelde stand. Het resultaat: een schoon festival zonder vertrapte plastic bekertjes als dansvloer. Top!Axwell /\ Ingrosso hebben ons vervolgens niet teleurgesteld. Het Capital Park staat wederom op zijn kop als ‘More Than You Know’ en ‘I Love You’ worden gedraaid. Vooral ‘Don’t You Worry Child’ doet het erg goed, dit uurtje puur genieten vliegt voorbij. De steengoede line- up op Capital Park zorgt ervoor dat we eigenlijk nog niet willen vertrekken, want er wordt plaatsgemaakt voor Tiësto. Deze Nederlandse DJ valt goed in de smaak bij onze buren, dit grote plein blijft zich verder vullen. Dit doet de sfeer extra ten goede, want sommige stages op het festival zijn nog net iets te groot voor het aantal bezoekers op dit festival.

Dit scenario doet zich voor als wij een kijkje willen gaan nemen bij Joris Voorn. Deze technoheld trekt volle zalen in ons kikkerlandje, dat was dan ook het beeld dat wij bij deze set hadden geschetst. Toen wij vervolgens Factory49 naderden, bleek er een handjevol mensen los te gaan op de beats van deze man. Hoe gaaf we Joris ook vinden, dit was voor ons net iets te rustig. Hier besluiten we dan ook al snel om het festivalterrein verder te verkennen.

De tweede helft van het festivalterrein is te bereiken door via de vele trappen van de tribune van het racecircuit naar beneden te komen. Hier vind je ‘Garden of Goa’, ‘Urban Circus’ en ‘Trancetonia’. We nemen een kijkje bij Headhunterz, als we er al snel achter komen dat er noodweer op komst is. Vanaf het festivalterrein is het toch nog een hele dikke twintig minuten lopen naar de camping, dus helaas sluiten we de vrijdagavond hier abrupt af. En dat is maar goed ook, want een half uur later liggen we in ons tentje te luisteren naar een onweersbui zoals ik ze nog nooit heb meegemaakt.Op de vroege zaterdagmorgen is er van het donkere weer van vrijdagnacht niks meer te merken, en kunnen we in het zonnetje uitrusten voor de volgende festivaldag. We beginnen ’s middags bij Sunnery James en Ryan Marciano. Ik had deze mannen nog niet eerder zien draaien, wat waren ze leuk! Op het terrein was nog niet veel te doen, maar samen met het publiek dat zich al op Capital Park heeft verzameld maken de jongens er het beste van. De soul en funk die ze door hun housemuziek weten te toveren zorgt in combinatie met de stralende zon voor een steeds losser publiek.

Hierna volgt DVBBS en het moge duidelijk zijn dat Duitsland heeft zit wachten op dit moment. Het terrein wordt langzaam voller en voller, en ondanks het tijdstip (het is inmiddels 18 uur) zit de sfeer er meteen goed in. De omslag van Sunnery James & Ryan Marciano naar deze act is een drastische, maar ook hier kunnen we meteen in mee. Entertainment staat voorop bij dit Canadese duo: er worden flesjes water het publiek in geslingerd, een van de broers springt de DJ- booth op, alles wordt even hartelijk ontvangen door de steeds groter wordende menigte.

Voor ons is het tijd om snel een hapje te eten, het interview met Julian Jordan staat namelijk voor de deur! Genoeg keus op New Horizons: Naast het gebruikelijke scala aan friet, pizza en döner staan er ook heerlijke tentjes met Caribbean food. Ongetwijfeld mag de Duitse braadworst ook hier niet ontbreken.Bij terugkomst willen wij natuurlijk maar al te graag naar de set van Julian Jordan in het Urban Circus gaan kijken. En wat wordt deze man in Duitsland bewonderd! Publiek van dit formaat hebben wij eerder dit weekend nog nergens mee mogen maken. Er wordt onvermoeibaar met armen gezwaaid, gesprongen, zelfs moshpits mogen hier niet ontbreken. Voor ons is dit zonder meer de mooiste ervaring van dit weekend geweest.

Na afloop verplaatsen we ons snel naar Trap Town om de laatste momenten van de set van Dirtcaps mee te maken. Helaas is het terrein groter dan gedacht en missen we dit net. Capital Park blijft ons trekken, waar we met onze inmiddels vermoeide beentjes de set van Don Diablo, W&W en Showtek meepakken. Zoals je misschien al opvalt, die Nederlandse DJ’s doen het ook hier ontzettend goed! We hopen nog genoeg energie over te houden voor Armin van Buuren die later op de zaterdagavond een bezoek brengt aan Capital Park. Helaas is dit voor ons net teveel gevraagd, en vertrekken wij terug naar ons tentje om op zondagmorgen weer vroeg de lange rit naar huis te maken.


 
Al met al hebben we een onvergetelijk weekend gehad op dit nieuwe festival, en onze horizon zeker kunnen verbreden. Het zal de sfeer wat mij betreft ten goede doen als New Horizons in de komende jaren nog nét wat meer bezoekers trekt. De capaciteit is er in ieder geval, over dit grootse terrein tussen de bossen valt geen kwaad woord te spreken. Wij gaan volgend jaar zeker terug als het even kan, en hopelijk met meer Nederlandse vertegenwoordiging!

Beeld: New Horizons Festival


Reporter: Roos van der Burgt

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 140.733 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 140.733 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen