Bas Baetsen, programmeur Extrema

donderdag 28 mei 2015
Alexander Strack van Schijndel

Interview: Bas Baetsen, programmeur Extrema

Met betrekking tot zijn werk voor Extrema is Bas altijd op zoek geweest naar vooruitstrevende artiesten. Zo was hij een van de eersten die Swedish House Mafia naar Nederland haalde. Zijn inspiratie moest hij, voordat Soundcloud bekend was, voornamelijk halen uit releases op vinyl, het opkomende Beatport met de daarbij behorende Dance charts en natuurlijk de live optredens in de clubs / festivals in Nederland: “wat werd goed ontvangen?” – hier zocht hij naar artiesten met potentie. Tegenwoordig is het internet met volledige shows in HD een goed hulpmiddel om de line-up aan te vullen met artiesten: de performance kan namelijk ook bekeken worden.

‘De programmering moet divers zijn en aanslaan bij het publiek. Je wilt niet altijd dezelfde namen neerzetten: wij proberen daarom te variëren in artiesten. Daarnaast proberen we een zo breed mogelijk aanbod in muziek neer te zetten: van techno tot house. Bovendien zijn de nieuwe talenten belangrijk voor ons, maar er moet wel een goede balans zijn tussen grote bekendere namen en talent. Het vastleggen van een grote naam geeft nog altijd een kick na maandenlang onderhandelen.’

‘Wat maakt een artiest nou goed? Het kan zijn dat het een goede producer is of juist dat het een goede performer is. Een voorbeeld van zo’n goede performer is La Fuente: hij staat met heel veel enthousiasme achter de draaitafel en heeft hierdoor ook een vaste aanhang aan fans.’

Als beste artiest die hij ooit heeft geboekt noemt Bas ‘Sub Focus’. Dit komt met name door de zeer vette (en lang voorbereide!) liveshow die werd neergezet door deze dubstep/elektro artiest op Extrema 2013. Artiesten die hij graag in de toekomst op Extrema zou zien zijn Chemical Brothers of Moby. Als hij moet kiezen om één artiest nogmaals te boeken, zou dit Deadmau5 zijn.

Drie jaar geleden maakte Extrema de stap om naast dj’s ook liveshows te boeken. Hierover zegt Bas het volgende:
‘Deze stap hebben wij drie jaar geleden gemaakt en dat proberen wij momenteel nog steeds te doen. Wij hebben hier intern heel erg goed over nagedacht met het hele team. In die tijd schoten de dj festivals in Nederland als paddenstoelen uit de grond. Wij wilden op dat moment meer show en meer spektakel: daarom besloten we XO Live te introduceren.’

Ook dit jaar weer vernieuwingen bij Extrema maar er zal ook op speciale wijze worden terug geblikt op de afgelopen 20 jaar Extrema.
‘Door de jaren heen hebben wij natuurlijk veel veranderingen meegemaakt. Jaren geleden was een van de populairste podia op Extrema de ‘Lakeside’: deze lag aan het meer en was een progressive stage. Wij waren een van de weinige festivals die toen namen als John Digweed & Sasha naar Nederland haalden. Na een tijd zijn wij hiermee gestopt en zijn daar andere podia voor in de plaats gekomen. Maar dit jaar laten wij weer de oude progressive sound terugkomen door een samenwerking aan te gaan met ENSUITE, met daarbij een aantal oude bekende artiesten als 16 Bit Lolita’s, Guy J & Danny Howells.
Daarnaast hebben wij dit jaar het 20 Years Of Love podium teruggebracht om de oude helden van toen weer een podium te geven. Ook de mainstage hebben wij weer teruggebracht naar de ‘normale’ dj-sets. De liveshows en het spektakel hebben we met name verplaatst naar de Quartz-area.‘
Extrema Outdoor heeft dit jaar tevens een echte primeur te pakken met de Ants stage van Ushuaïa Ibiza: een concept dat al een aantal jaar te zien is op Extrema Belgium, maar dit jaar voor het eerst naar Nederland gebracht zal worden. Op commercieel gebied doet Extrema dus een stapje terug: er wordt weer een bewuste keuze gemaakt voor ‘underground’ artiesten die momenteel nog niet zo bekend zijn, maar beschikken over enorm veel talent en potentie.

Het raarste dat Bas ooit heeft meegemaakt met betrekking tot de artiesten van Extrema Outdoor is een incident met LMFAO geweest:
‘Ze hadden al een ontzettend uitgebreide rider. Ze kwamen met drie touringcars en hadden 30 hotelkamers nodig. Daarnaast moesten zij zelf de gehele artiestencatering goedkeuren, die alvorens op maat gemaakt was voor hen: gerookte zalm, aardappelkroketjes, noem het maar op. De show was top! Ze hebben achteraf, hongerig als ze waren, ook al het eten van de catering opgegeten (dit was niet weinig). Echter, hadden ze na afloop nog trek in McDonalds… uiteindelijk hebben wij vol ongeloof de McDonalds aan de telefoon gehad om een bestelling van 30 Big Macs, 30 hamburgers en noem het maar op te plaatsen. Ze geloofden ons natuurlijk niet, waardoor wij met twee auto’s naar de McDonalds moesten rijden om vervolgens met meer dan 10 zakken van de Mac terug te komen.’

Ben jij benieuwd naar de line-up die Bas dit jaar heeft neergezet op Extrema Outdoor? Bekijk hem
hier

Ter ere van het 20-jarig bestaan viert Extrema op vrijdag 5 juni de boekrelease van het boek '20+4 Years Of Love' en jij kan er bij zijn! Voor meer informatie, klik
hier!


Interviewer: Alexander Strack van Schijndel

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 139.868 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 139.868 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen