Dancefair: MOKSI

vrijdag 5 februari 2016
Alexander Strack van Schijndel

Interview: Dancefair: MOKSIZet twee vrienden bij elkaar die spontaan besluiten om hun krachten te bundelen en zie daar: Moksi is geboren! Samir Ait Moh (Sam O Neall) en Diego Stijnen (MC DMC) zijn al bevriend sinds dag één, maar ze hadden samen nooit aan muziek gewerkt. Samir: “Op een dag zei Diego tegen mij: ‘Laten we een keer iets anders maken, iets voor de fun’.”

Die dag zullen de mannen niet snel vergeten, want: “Die dag hebben we de eerste versie van 'Getting Higher' gemaakt - een track van de eerste EP. Dat opzetje kwam uit bij Leo (Mc Bizzey). Hij was meteen impressed en heeft ons gevraagd om hier meer mee te doen. De rest is geschiedenis”, aldus Samir.

Diego en Samir hebben in het begin van hun samenwerking de spanning bij het publiek goed weten op te bouwen door twee maanden lang hun identiteit verborgen te houden. “Dat was heel grappig, omdat heel veel mensen om ons heen er over begonnen en dat wij niks konden zeggen”, lacht Diego. “We konden de buzz zien groeien als buitenstaanders. Heel tof!”

En dan die naam, Moksi. Het kan enige verwarring opleveren als je het opzoekt, maar als je de betekenis weet, dan is het een volstrekt logische keuze. Het is namelijk een Surinaams woord dat staat voor ‘Mix’. “Diego kwam met dat idee en het werkt!”, meent Samir. “Amerikanen vinden het wat lastiger; zij zeggen zo nu en dan ‘Moski’. Met die 'ks' hebben ze blijkbaar moeite.”

Nu gaan Samir en Diego het niet hebben over hun spontane samenwerking of hun stagenaam tijdens hun masterclass op Dancefair, maar ze willen het vooral hebben over het opbouwen van hun tracks. “En hoe we ervoor zorgen dat de bass-geluiden die wij gebruiken de juiste energie krijgen voor grotere podia. De basis van dit genre heeft meer met groove te maken dan met harde energie”, legt Diego uit. “Wij zitten precies tussen die twee werelden in. Die balans maakt Moksi in onze ogen uniek.”

Zo ben je het ene jaar nog bezoeker op Dancefair en zo sta je zelf een masterclass te geven. Samir: “Toen we dit jaar gevraagd werden om mee te doen was dat eigenlijk een no-brainer. We zijn gewoon een stel studionerds die graag informatie delen om onze kwaliteiten te laten zien én om ervan te leren.”Vergis je niet, al barsten de mannen van het talent en de ervaring, dat wil niet zeggen dat ze geen blunders meer maken. Dat weet Samir maar al te goed: “Op Tomorrowland hadden we voor de eerste keer onze Bucket-hats op en op dat moment draaide ik nog met headphones. Toen we het podium opliepen en ik mijn koptelefoon voor de eerste keer wilde opzetten, viel de bucket-hat op de mixer en halveerde het volume. Toen wist ik het zeker; In-ears from this point on.”

Juist dit soort verhalen maken het misschien nog interessanter om zondag 14 februari de masterclass van Moksi bij te wonen. “Buiten het technische gedeelte weten wij heel goed hoe het is om een struggling artist te zijn in een over-populated scene. We kunnen veel tips geven over hoe je het beste dingen kunt aanpakken”, aldus Diego.

Wensen hebben de mannen van Moksi nog steeds, ook al hebben ze al op festivals als Tomorrowland gestaan. Of ze echt een verlanglijstje mogen hebben, vragen ze zich hardop af. “We zijn inmiddels vol aan het touren in Amerika en elke dag voelt als een overwinning”, zegt Diego. “We hebben hier alleen maar uitverkochte shows gespeeld samen met Yellow Claw, dus het zou best wel greedy zijn om nog meer te willen. Maar ja, dat willen we zeker, haha. Dus als het aan ons ligt, staan we binnen nu en 3 jaar bijvoorbeeld op Lollapalooza, Coachella & Lowlands.”

Moksi: een duo dat je in de gaten moet blijven houden, omdat ze vol verrassingen zit. Op de vraag met welke muziek ze uit hun bed rolden vanmorgen antwoordt Samir: “Met het geluid van Housekeeping die op de deur aan het slaan was, terwijl we gewoon het 'do not disturb' teken hadden gegeven. Maar we kregen allemaal ideeën voor nieuwe tracks toen ze vier keer op de deur klopte. House Keepin' zou ook een goede stagename zijn trouwens…”

De masterclass van MOKSI op Dancefair zal plaatsvinden op zondag 14 februari om 15:30!


Dancefair

Interviewer: Alexander Strack van SchijndelFoutje gezien? Let us know!Agenda DancefairGuestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 140.783 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 140.783 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen