La Fuente

maandag 22 februari 2016
Alexander Strack van Schijndel

Interview: La FuenteOp de Dancefair kwamen we de altijd vrolijke en drukke Dj La Fuente tegen. We gingen met hem in gesprek over de Dancefair en over zijn nieuwe app genaamd Limbi.


Goedemiddag Job, welkom op de Dancefair! Vorig jaar nam je deel aan een aantal panels en masterclasses en zojuist heb je deelgenomen aan een demodrop van Dj Mag. Wat heb je voor de rest nog allemaal op het programma staan vandaag?

“Wat heb ik allemaal te doen? Plassen vooral! Ik moet namelijk heel veel plassen” grapt Job. “Het is namelijk gisteren heel erg laat geworden. Kwart voor 6 waren wij onderweg naar huis, dus dan weet je het wel! Ze hebben me dit jaar gevraagd voor DJ Mag. Een Q&A en een demodrop. Bij het beluisteren van de platen heb ik het vooral met de jongens gehad over het doel achter het produceren. Waarom produceer je? Welke visie heb je? Wat wil je ermee bereiken? Minder naar de technische kant, want ik merkte dat sommigen hier kwamen met een demo die leuk was. Maar wanneer ik vroeg: voor wie maak je dit, waarom doe je het of wat als dit nu een hit wordt wat doe je dan. Daar hadden de producers nog niet echt een antwoord op!”

“De afgelopen drie jaar dat ik hier op Dancefair stond hebben we het gehad over de marketing. Hoe verkoop je jezelf? Dat hadden we nu wel een beetje gehad. Maar voor het komend jaar gaan we zeker weer iets nieuws verzinnen!”

Wij merken dat hier op de Dancefair de nadruk ligt op het produceren. Het draaien zelf wordt een beetje onderbelicht. Hoe kijk jij hiernaar?
“Dat klopt en dat vind ik erg jammer. Want met produceren krijg je geen draai-ervaring. Terwijl dat wel heel erg belangrijk is. Want wanneer je dé hit maakt van dat moment dan moet je er wel klaar voor zijn om voor duizenden mensen te draaien. Ze hadden ook namelijk geen antwoord op mijn vraag van wat doet het publiek op dit moment in jouw plaat. Hoe reageert het publiek als de drop komt enzo.”

Maar heb je wel een aantal leuke dingen gehoord die je misschien ook zelf gaat draaien?
“Ja, ik heb zeker een aantal leuke platen gehoord! Als het goed is sturen ze deze naar mij door. Ik kan ze dan draaien in mijn sets of een plekje geven in mijn Full Colour Radioshow. Ik denk eerder dat laatste, in mijn set moet de plaat ook echt meteen iets toevoegen. Maar in de Full Colours probeer ik vaak wel wat anders te doen. En voor die jongens is dat natuurlijk helemaal mooi! Ze horen dan hun plaat ook op de radio. Dus ik verwacht dat er weer genoeg gaat binnenkomen op de promomail.”

Ga je vandaag zelf ook nog een masterclassje volgen of ergens even kijken?
“Nee, ik ga zo direct weer door. Ik ga natuurlijk niet zeggen dat ik alles al weet. Dat is natuurlijk nooit zo, want je bent nooit te jong om te leren” zegt hij met een knipoog!

“Vorig jaar ben ik bij de Dj-course van Luke (Laidback Luke) blijven hangen. Een erg inspirerend persoon, maar hem spreek ik ook gewoon zo face-to-face. En je merkt toch op zo’n beurs, dan zien de mensen je niet als bezoeker maar als La Fuente. Niet Job zit dan bij Luke, maar La Fuente. Ik heb wel net al een rondje gelopen over de Dancefair, wat bekenden gezien en gesproken, maar zelf een masterclassje volgen, dat niet.”

De Dancefair is natuurlijk helemaal veranderd ten opzichte van vorig jaar. Wat vind je ervan?
“Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog niet alles gecheckt heb, maar het is dit jaar echt een grote beurs met allemaal stands. Ik hoop dat ze wel nog die mooie zalen hebben zoals vorig jaar! Want die zalen waren echt de shit!”

Nu even over jouw eigen tracks, Job! Wat kunnen we verwachten in de komende maanden?
“We hebben in de afgelopen periode een nieuwe studio gebouwd! We hadden gehoopt dit in een paar weken te kunnen doen, maar het had wat meer voeten in de aarde. Ditmaal in Tilburg en niet in mijn woonplaats Eindhoven. Hierdoor kan ik wat meer gefocust werken. Qua tracks hebben we denk ik 20 dingen die voor 90% klaar liggen waarvan ik er 3 vet genoeg vind om te draaien. Ik denk dat ze wel weer La Fuente waardig zijn. Voor mij moet het namelijk apart genoeg zijn. Je kunt wel makkelijk 10 platen maken die het doen. Dat is mooi, maar voor mij moeten ze echt apart zijn en iets toevoegen. Maar je weet het nooit, voor hetzelfde geld krijg ik weer te horen dat het te vreemd is.”

Ik hoorde je net over focus praten en laat dat net één van mijn eigen waardes zijn in de app Limbi! De app Limbi is ontwikkeld door Job en ging afgelopen december live. Job vertelt ons iets meer over deze applicatie.

“Vanuit het perspectief Dancefair zal ik de vraag beantwoorden. Ik kreeg vorig jaar bijvoorbeeld de vraag: “Hoe ben je zo ver gekomen?” Wat je hier op de Dancefair ziet – en dat vind ik nogal zonde - is dit: jongens gaan naar Dancefair en hebben een plaat. Die denken: als ik hier rondloop en ik vraag de goede jongens, dan breek ik door en ben ik binnen drie weken de nieuwe Dimitri Vegas en Like Mike. Nu is het zo dat heel veel dingen gemakkelijker worden. Techniek stelt echt niks meer voor. Vroeger draaiden we ook nog met vinyl, daar moest je gevoel voor hebben. Tegenwoordig kan iedereen draaien, mijn moeder zelfs! Het gaat om veel meer dan dat. Het gaat om motivatie, het gaat om waarom je iets wil en wat je bereid bent daarvoor op te offeren. Ik denk dat daarvoor een bepaalde focus nodig is, om te weten wat je wil en hoe je dat gaat doen. Vroeger wilde ik helemaal geen DJ worden. Ik wilde ondernemer worden. Het draaien vond ik gewoon focking leuk om te doen. Ik gaf in die tijd elke dag een punt. Elke dag kreeg van mij een cijfer waardoor ik kon zien hoe ik me voelde, maar ik ook concreter kreeg hoe het met dingen ging. Dat heb ik tot twee jaar geleden zo volgehouden en toen dacht ik: dat moet ik digitaal hebben. Want pen en papier is een beetje uit. Daar hebben we toen een app van laten maken. De mensen met wie ik de app ontwikkelde riepen: dit moet uitkomen, dit moet voor iedereen beschikbaar worden want het is gewoon een toffe tool.”

“Ik vind het dan ook fijn om een concreet antwoord te hebben op de vraag hoe het met mij gaat! Dus als iemand aan mij vraagt hoe gaat het met je? Dan weet ik gewoon door Limbi aan de hand van een cijfer hoe het met me gaat. Dus een 4 of een 6, een 8 een 10 of een 3 is een ander antwoord dan gewoon “Ja goed.” Dat vind ik heel mooi. Daarnaast is Limbi een app die mij laat zien wat ik belangrijk vind. Dat ik weet hoe het daarmee gaat en als ik in het buitenland zit of weg ben de Limbi-scores van mijn intimi kan bekijken. Ik weet dan hoe het met mijn familie en een paar beste vrienden gaat. We voeren leuke gesprekken in Limbi die je normaal niet zou voeren met iemand.”

Met wie voer je deze gesprekken dan?
“Met Björn (Vato Gonzalez) bijvoorbeeld! Hij zit er ook op. Björn is voor mij een belangrijk persoon ook zakelijk gezien. Dus het is fijn om te weten hoe het met hem gaat en voor hem hoe het met mij gaat. We lullen daar in Limbi over dingen die er echt toe doen. En dat voegt heel veel toe.”

Wat zijn op dit moment nu zelf jouw drie Limbi-waardes?
“Mijn waardes op dit moment zijn liefhebben, energie en focus. Maar dit kan zo veranderen. Als ik bijvoorbeeld twee weken op Bali zit heb ik net wat andere waardes dan wanneer ik weer hier in de trein zit en aan het rammen ben.”

Kun je deze wat meer toelichten?
“Liefhebben staat voor mezelf liefhebben, maar ook iedereen om mij heen. Dat zijn mijn intimi, mijn vrienden en familie, maar sowieso gewoon alles om mij heen. Ik vind dat een hele fijne manier van werken. Vanuit positiviteit dingen benaderen. Daar zit in of ik gezond bezig ben of ik genoeg tijd geef aan mijn vrienden maar ook of ik geniet van het leven.”

“Mijn tweede waarde energie: dat zit vooral in de uitvoering van dingen. Ik wil dingen met een positieve vibe kunnen doen. En ik wil ergens een positieve vibe van krijgen, zo niet gaat die waarde omlaag. Dan zie ik vanzelf “Luister Job, je hebt niet de goede vibe.” Dus dan ga ik iets doen waar ik weer positieve energie van krijg. Of ik zoek uit waardoor het komt en dat ga ik dan oplossen. Het kan zijn dat op een dag als vandaag alles bijvoorbeeld kut geregeld zou zijn. Daar kan ik echt niet tegen. Ik houd namelijk heel erg van structuur, dan gaat mijn energie omlaag. Dat heeft bij mij in het team bijvoorbeeld geleid dat sommige werknemers weg zijn bij mij. Jij kost mij energie en levert mij geen energie op.”

“Focus is mijn blauwe waarde. Dat is normaal kwaliteit. Maar nu ik zo druk ben is het veranderd naar focus. Want ik moet goed opletten hoe ik mijn uren besteed, dus ik let heel erg op waar ik me op focus. Waar gaat de tijd en energie naartoe? Focus staat momenteel echt heel laag, op een 2 dacht ik.”

Op zaterdag 12 maart zal La Fuente te zien zijn bij SFEER in Club 2 Venue!


Interviewer: Alexander Strack van SchijndelFoutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 140.520 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 140.520 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen