Party Info

Extrema Outdoor


Extrema Outdoor

Details

Naam: Extrema Outdoor Editie: 20 Years of Love Organisatie: Extrema Locatie: Aquabest Type: buiten Plaats: Best Datum: zaterdag 11 juli 2015 Tijd: 09:00 uur - 21:00 uur Min.leeftijd: 18 jaar Website: xofestival.nl Facebook: eventpagina

Genre's


Artiesten (a-z)


Stage: Diamond
  Madeon

Stage: Quartz
  Vitalic

Stage: ANTS
  Tapesh

Stage: Crystal
  Deepend
  Erick E
  MC Roga
  ROOG

Stage: 20 Years of Love
  Isis
  Jean
  ROOG
  Remy

Stage: La Fête presents Ensuite

Stage: Cobalt
  Strada

Prijzen

Regular Normal: 50,00 Regular VIP: 80,00

Vervoer


Meer infoen

  • 15/07/2014
  • 15/07/2014
  • 15/07/2014
  • 15/07/2014
Extrema Outdoor trakteert haar bezoekers deze twintigste editie op een hoop extra’s. Personen die dit weekend een festivalticket kopen, maken kans op een reis naar Ibiza om daar de openingsfeesten bij te wonen. Marcel Mingers, Creatief Directeur van Extrema, laat los dat hij meer van deze verrassingen voor zijn publiek in petto heeft dit jaar. “Het is een bijzonder jaar voor het Extrema Outdoor team. We bereiken een mooie mijlpaal. Een goede reden om dit jaar ook voor onze bezoekers XO extra speciaal te maken.” De reguliere verkoop van Extrema Outdoor start vrijdag 9 januari 2015 om 11.00.

Eerder werd al bekend gemaakt dat Extrema Outdoor haar bezoekers 11 juli zal trakteren op een extra podium waar de bekende DJ helden van toen hun kunsten zullen vertonen. De organisatie bood haar trouwe fans in december de kans om True Lover tickets te bemachtigen. Deze tickets bieden toegang tot een exclusief backstage VIP deck bij dit extra podium. De ‘True Lovers’ kunnen zo samen met hun oude DJ helden proosten op de twintigste verjaardag van Extrema Outdoor. De tickets waren in een mum van tijd volledig uitverkocht.

Mingers wil nog niets loslaten over de line-up van de twintigste editie. Wel geeft hij alvast prijs dat techno ook deze editie zal terugkeren in de programmering. “We vroegen onze bezoekers vorig jaar of ze techno terug wilden zien als genre op XO. Ze reageerden massaal met een ‘ja’ en daar waren wij zelf ook ontzettend blij mee.” De XO organisatie richtte sinds jaren weer een groots techno podium in dat vanaf de eerste beat kon rekenen op een massale opkomst van techno liefhebbers. De line-up van Extrema Outdoor zal 26 maart 2015 bekend worden gemaakt.

Het thema van de twintigste editie '20 years of Love' verwijst naar de wijze waarop de organisatie haar paradepaardje Extrema Outdoor organiseert. De organisatie is een hechte familie waar ook de bezoeker en de meebouwende creatieve collectieven deel van uitmaken. "Liefde en passie is na al die jaren nog steeds onze drijfveer", zegt Mingers trots. "We zijn die eigenwijze 'gekleurde' eend in de bijt die overeind blijft in het huidige Dance-industrie klimaat, waar grote concertpromotors de festivals opkopen omwille van winstbejag. Dat botst met de reden waarom Extrema festivals organiseert." Het 'Love people love planet principe' van Extrema is niet onopgemerkt gebleven. Zo ontving Extrema tijdens het Amsterdam Dance Event in oktober nog een internationale award voor haar duurzame festivaltoepassingen.

Extrema Outdoor
De twintigste editie van Extrema Outdoor vindt plaats op 11 juli 2015. Extrema Outdoor is een liefdevolle ontmoetingsplek aan het recreatiestrand Aquabest bij Eindhoven. XO programmeert een breed aanbod aan exclusieve artiesten uit verschillende dance-genres, zoals techno, techhouse, dubstep en house. Het festival trok 30.000 bezoekers tijdens de vorige editie. Het thema van deze editie is: 20 years of Love.
De areas van dancefestival Extrema Outdoor zijn bekend. Het festival telt dit jaar zeven areas en heeft een primeur te pakken. Voor het eerst in Nederland wordt een stage gehost door het wereldberoemde Ibiza-concept ANTS. Tevens is er een stage rondom het thema ’20 Years of Love’. Extrema Outdoor vindt plaats op 11 juli aan het recreatiestrand Aquabest bij Eindhoven.

Dit jaar viert Extrema Outdoor - dat ooit begon als The Extrema Dance Festival - alweer haar twintigste verjaardag. Het festival heeft een primeur met de ANTS Stage. Het concept - bekend van de open-air club Ushuaïa uit Ibiza - staat dit jaar voor het eerst in Nederland. Verwacht de zwoele zomerbeats en de beste techhouse uit het zonnige eiland nu langs de stranden van Aquabest. Marcel Mingers, Creatief Directeur van Extrema, is zelf groot fan van ANTS en heeft meer verassingen in petto voor zijn publiek. Mingers: “Het is een speciaal jaar voor het team van Extrema Outdoor. We bereiken een mooie mijlpaal en we willen daarom dit jaar voor onze bezoekers extra bijzonder maken.”


20 Years Of Love
Als saluut naar de twintig voorbij gevlogen jaren voegt Extrema Outdoor dit jaar de 20 Years of Love Stage toe, inclusief travestieten en andere iconen uit de vroegere ‘extravaganza’ jaren. Op de 20 Years of Love Stage vertonen de klassieke dj-helden hun kunsten. Trouwe bezoekers kregen in december de kans om True Lover tickets te bemachtigen. Deze tickets bieden toegang tot een exclusief backstage VIP Deck bij het 20 Years of Love stage, waar met de oude dj-helden geproost kan worden op de voorbije twintig jaren Extrema Outdoor. De tickets waren binnen no-time uitverkocht.

Naast de nieuwe ANTS Stage en het 20 Years of Love podium blijft Extrema Outdoor werken volgens het vertrouwde recept. De Diamond Stage is het outdoor hoofdpodium en het toneel van show, performances en andere sensaties. De Quartz Arena is de indoor stage waar Extrema al jaren op het gebied van nieuwe technologieën de symbiose tussen muziek, video en licht toont. Op de Crystal Stage wordt wederom het podium geboden aan de beste dancemuziek die Nederland te bieden heeft.


La Fête 040 presents ENSUITE
Ieder jaar gaat Extrema Outdoor een samenwerking aan met een collectief uit Eindhoven. Dit jaar is dat La Fête 040. Het collectief staat bekend om haar daverende en tevens intieme feesten in de lichtstad. Verwacht enkele zwaargewichten uit het, progressive-, deep- en techhouse wereld aangevuld met de vaste residents van de Ensuite succesformule.


Line-up release
Over de line-up kan Extrema Outdoor nog niets prijsgeven. Wel start het festival op woensdag 11 maart met het ‘Guess The Artist’-spel. Op de verschillende social mediakanalen van Extrema Outdoor worden hints naar buiten gebracht. Mensen die de artiest raden, horen op 26 maart of zij kaarten voor het festival hebben gewonnen. Op deze dag wordt om 11.00 uur ook de line-up naar buiten gebracht.


Thema
Het thema van deze editie is 20 Years of Love. Dat verwijst naar de manier waarop festivalorganisator Extrema haar paradepaardje organiseert. Extrema staat bekend om haar familiaire organisatiestructuur. In tijden waarin de dance-industrie vercommercialiseert, blijft Extrema haar evenementen met liefde en passie organiseren. Extrema Outdoor staat daarom ook wel te boek als hippie onder de dance-festivals.


Extrema Outdoor
De twintigste editie van Extrema Outdoor vindt plaats op 11 juli 2015. Extrema Outdoor is een liefdevolle ontmoetingsplek aan het recreatiestrand Aquabest bij Eindhoven. Extrema Outdoor programmeert een breed aanbod aan exclusieve artiesten uit verschillende dance-genres, zoals techno, techhouse, dubstep en house. Het festival trok dertigduizend bezoekers tijdens de vorige editie. Het thema van deze editie is ’20 Years of Love’. Tickets kosten 50 euro. Een XO Comfort ticket kost 80 euro en biedt toegang tot de VIP Deck bij de Diamond Stage en Quartz Stage met eigen bar en toiletvoorzieningen.

Extrema Outdoor 2015 Stages

Diamond Stage
Een waanzinnig uitzicht op de bewegende skyline van de Diamond Main Stage. Na twintig jaar van liefde komt de Diamond Stage ook dit jaar met een breed scala aan house en electronics, en natuurlijk als afsluiter de befaamde eindshow. Brings back some good ollll’ memories.

Quartz Arena
3, 2, 1, ready for your take-off? Je vliegt met dikke dark shows en rauwe sounds door de immense led-turbine van de Quartz Tunnel voor een ruimtereis om nooit te vergeten! Start your engine!

Crystal Stage
Peak time! In deze spannende houten toren van Babel staat de dirty Dutch-sound natuurlijk weer centraal. Met strand en water aan weerszijden wordt het knallen all the way.

ANTS Stage
Primeur, primeur! De mierenkolonie vol acrobaten en performances is in aantocht en niets kan ze stoppen. De beste internationale techhouse van één van de dikste concepten die de club Ushuaïa te bieden heeft. Deze keer niet op Ibiza, maar aan het strand van Aquabest.

20 years of LOVE stage
Entrez-vous! Alles kan, alles mag in deze freaky georganiseerde chaos. Extravagante travestieten met freaky performances zoals we die kennen van vroeger. Natuurlijk keihard feesten alsof het je eerste keer is in de ’20 years of Love’-nachtclub met de dj’s van weleer.

La Fête 040 presents ENSUITE
La Fête 040 is een collectief uit Eindhoven bekend van hun intiemefeesten in de Lichtstad. Verwacht enkele zwaargewichten uit het progressive-, deep- en techhouse wereld aangevuld met de vaste residents van de Ensuite succesformule.

Cobalt Beach
Chille met je bille! Cocktailtje in de hand en voetjes in het zand! De perfecte symbiose van muziek, live-optredens en relaxation.
Dancefestival Extrema Outdoor heeft met onder meer 2ManyDJ’s, Madeon, Boys Noize, Nic Fanciulli, Jamie Jones, Flosstradamus, Oliver Heldens en Andrea Oliva een divers programma gepresenteerd. Het complete affiche voor de twintigste editie is vandaag bekendgemaakt. Extrema Outdoor vindt plaats op zaterdag 11 juli aan het recreatiestrand Aquabest bij Eindhoven.

De Diamond Stage is een van de hoofdpodia van Extrema Outdoor en tevens het toneel van veel show, performances en andere sensaties. Met de dj-set van 2ManyDJ’s worden twee Vlaamse meesters in huis gehaald. De gebroeders Dewaele vliegen sinds jaar en dag de wereld over en betoveren het publiek met hoogstaande muziek. Van progressieve rock, tot funky r&b en rauwe Duitse techno. 2ManyDJ’s brengt alles op zijn eigen manier ten gehore en krijgt het publiek gegarandeerd aan het dansen. En ook met onder anderen Madeon en het Nederlandse wonderkind Oliver Heldens komt de bezoeker ruimschoots aan zijn trekken.

Primeur in Nederland: ANTS Stage
Extrema Outdoor heeft een primeur met de ANTS Stage. Het geroemde Ibizaconcept van Ibiza’s populairste open luchtclub Ushuaïa komt voor het eerst naar Nederland. Een van de headliners is de resident-dj van ANTS Andrea Oliva. De Zwitser heeft zijn debuutalbum gepland staan voor mei dit jaar en staat garant voor house van hoog niveau. Een andere grote naam op de ANTS Stage is Jamie Jones. Wereldwijd staat hij bekend als de voorloper van de nieuwe house sound. Met Nic Fanciulli haalt XO een van de fijnste exportproducten van het Verenigd Koninkrijk op het gebied van elektronische muziek naar Aquabest. Verwacht de beste underground house en techno.

Quartz
De Quartz Arena staat dit jaar weer garant voor enkele mooie namen van nationale en internationale komaf. Bijvoorbeeld de Berlijnse superster en technoheld Boys Noize. Hij doet Eindhoven deze zomer aan. Flosstradamus zorgt voor de beste trap uit Chicago en ook Joost van Bellen loop je overal op het festival tegen het lijf. Hij doet namelijk de Quartz Arena, maar ook de nieuwe 20 Years Of Love Stage aan.

Extra podium ter ere van 20 Years Of Love
Het jubilerende dancefestival viert deze zomer zijn twintigste verjaardag. Als saluut naar de voorbijgevlogen jaren, komt het festival met een extra podium. De 20 Years of Love Stage. Hier vertonen de dj-helden van toen hun kunsten. DJ Jean bijvoorbeeld, de meest geboekte Nederlanse dj ooit, of oudgedienden als Marcello en The Grand Lady of Techno: Lady Aïda. Ook grote vriend Joost van Bellen is weer aanwezig. Deze creatieve duizendpoot behoeft nauwelijks introductie. Naast een optreden op de 20 Years Of Love Stage, geeft Van Bellen ook een setje weg in de Quartz Arena. Creatief Directeur Marcel Mingers over 20 Years Of Love: “Vroeger waren deze namen al de crème de la crème, en nu staan ze allemaal weer op ons podium. Miss Monica is eigenlijk gestopt, maar maakt speciaal voor XO een comeback. Onbeschrijfelijk.”

La Fête 040 presents ENSUITE
Ieder jaar gaat Extrema Outdoor een samenwerking aan met een collectief uit Eindhoven. Dit jaar is dat La Fête 040, bekend van zijn intieme feesten in de Lichtstad. Op het programma staan onder anderen Danny Howells en Guy J. Verwacht verder enkele zwaargewichten uit het progressive-, deep- en techhouse wereldje aangevuld met de vaste residents van de Ensuite succesformule.


Alle informatie over de 2015-editie is te vinden op de festivalwebsite www.xofestival.nl. De reguliere voorverkoop is inmiddels gestart. Een ticket kost €50,-. De comforttickets kosten €80,-.
De vijfde editie van Extrema Outdoor Belgium is uitermate succesvol verlopen. Maar liefst 35.000 bezoekers bezochten in het weekend van 22 mei het festival aan de recreatieplas bij Houthalen. Op de festivalzondag was er geen enkel kaartje meer te krijgen en was het festival bijgevolg uitverkocht. Met onder meer het ANTS concept kregen de bezoekers alvast een voorproefje van de Nederlandse editie. Ook worden twee podia-ontwerpen van XO Belgium meegenomen naar Nederland.

Dertien podia, schitterend weer, een goede sfeer en volledig uitverkocht op zondag. De vijfde editie van Extrema Outdoor Belgium is vlekkeloos verlopen. Wat artiesten betreft kende het festival een gedeeltelijke overlap met de Nederlandse editie. Zo werd het weekend ingeluid door een heerlijke groepje artiesten, met Jamie Jones als afsluiter. De Welshman komt ook naar Nederland en verraste de bezoekers van de afterparty ook nog met een setje, dubbel genieten! De kater van de bezoekers werd de daaropvolgende dag vakkundig weggespoeld door Mees Dierdorp. De Amsterdammer kreeg met zijn techhouse de zuiderburen moeiteloos in beweging, net als Simon Dunmore later op de dag. De zondag was aan ANTS. Het geroemde concept van beachclub Ushuaïa bracht het Ibizagevoel naar België met namen als Andrea Oliva, Nic Fanciulli en Los Suruba. Op 11 juli zijn deze namen én ANTS voor het eerst in Nederland te zien, daarmee heeft XO een primeur.

Twee podia-ontwerpen ook te zien in Nederland
Naast een overlap in artiesten, worden twee podia-ontwerpen - die al op XO Belgium te zien waren - ook in Nederland gebruikt. Zo is de stage van La Rocca & ANTS dit jaar ook te bewonderen op het festival bij Aquabest. De stage wordt gekenmerkt door een echte Ibizasfeer, met palmbomen, rieten decoratie, lichtgekleurd houtwerk en natuurlijk strandzand onder de voeten. Ook het majestueuze podium van Club Labyrinth wordt meegenomen. Zo was Extrema Outdoor Belgium op meerdere fronten een uitermate smaakvol voorgerecht voor Extrema Outdoor Nederland.

Op 11 juli is de Nederlandse editie van Extrema Outdoor bij het recreatiestrand Aquabest. Op vrijdag 5 juni vindt de presentatie van het boek ‘Extrema - 20 Years of Love’ plaats in de business lounge van het Philips Stadion. Het jubileumboek verschijnt ter ere van het twintigjarig bestaan van het festival Extrema Outdoor. Op http://extremanetwork.com/boek/ vindt u meer informatie over het boek en het feest.Foutje gezien? Let us know!Agenda Extrema


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 140.725 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 140.725 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.

Vrijkaarten voor de beste events

Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten. De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen