Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Interview Dancefair: Dirtcaps


Op 13 en 14 februari is het weer tijd voor een nieuwe editie van Dancefair : de muziekconferentie voor music makers. Muzikanten uit verschillende stromingen komen hier op een makkelijke manier met elkaar in contact en zoals ieder jaar is het een bron van inspiratie. Eén van de weinige DJ-acts die uit drie man bestaat is ook tijdens de Dancefair te zien: Dirtcaps. Tijdens Dancefair zal Dirtcaps in de Fruity Loops zaal uitleggen hoe zij werken aan tracks en waarom zij met Fruity Loops werken. Daarnaast doen ze een demodrop met Barong Family en zullen ze bij de stand van Tone Control te vinden zijn.

Energiek trio
In 2012 hebben Max Oude Weernink en Danny Groenenboom besloten om Tim Haakmeester erbij te halen en dit heeft hen geen windeieren gelegd. “Als trio maken wij echt onze eigen muziek. Dit is een tool om onderscheidend te zijn. Dit misten wij namelijk wel een beetje in het huidige klimaat”, aldus Dirtcaps. “Onze energie tijdens de shows is ons wapenfeit. We vinden het echt heel leuk om op te treden en dit stralen wij ook uit.”

Gouden status
Vorig jaar behaalde Dirtcaps een gouden status met hun plaat ‘Miljoenen’ die ze in samenwerking maakten met Jebroer. “Dit is echt heel bijzonder voor ons! Tim (Jebroer) is iemand waar we heel fijn mee hebben samengewerkt en wie we de wereld gunnen. Het is dan ook super cool om zo’n plaat samen te scoren”, vertelt Dirtcaps enthousiast. Ja, de heren weten absoluut hoe ze bangers moeten scoren. Hun laatste hit is Bad Habit in samenwerking met Tjindara Metschendorp. Het is een liedje dat je niet snel uit je hoofd krijgt! Hoe zorgen de mannen dat ze de kwaliteit hoog houden? “Elke dag werken we er keihard aan waarbij we ook kritisch zijn op ons zelf. Er liggen zoveel tracks waar (helaas) niets mee gebeurt of tracks die uitkomen en dan al op versie 21 zitten. Ach ja, dat is alleen maar goed.” Over Tjindara had Dirtcaps geen twijfel. “Toen we haar hoorden waren we eensgezind dat we met haar wilden werken.”


Vol schema
Dat de heren niet stilzitten mag wel duidelijk zijn. Een korte blik op hun tourschema op hun website laat zien dat ze mega vaak geboekt zijn. Het festivalseizoen wordt internationaler dit jaar. Dit is een mooi vervolg van de lijn die zij hebben uitgezet in 2015. “In 2015 hebben we zoveel toffe dingen meegemaakt. Onze eerste Amerika tour, onze eerste Australië tour, shows op hele toffe festivals en goede releases”, aldus Dirtcaps. Echter, de focus van dit jaar ligt wel op henzelf. “Er komen wel een paar collabs aan, maar die zijn dan ook wel echt speciaal. We willen samenwerken met artiesten waarbij we elkaar echt goed kunnen uitdagen en elkaar versterken.”

Inspiratie
De mannen van Dirtcaps hebben er geen geheim van gemaakt dat zij Laidback Luke als hun grote inspiratiebron zien. Eerder zeiden ze dat ze hem bewonderen omdat hij zolang aan de top weet te staan. Ze hopen dan ook dat ze een handtekening van Laidback Luke kunnen bemachtigen tijdens Dancefair. Verder haalt het trio inspiratie uit andere genres muziek, vooral hiphop. Dit is zeker terug te horen in hun producties. Met wie zouden ze nog weleens willen samenwerken? “Rihanna!”, zeggen ze zonder twijfels. De ambitie van het trio spat ervan af en mooie plannen liggen in het verschiet. Gelukkig zijn we voorlopig niet van Dirtcaps af!

De masterclass van Dirtcaps zal plaatsvinden op zaterdag 13 februari om 12:30 in de FL Studio.  

Reporter: Suzanne Van kooij 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ