Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Interview Bram Fidder

Sensation The Legacy  Amsterdam

Bram Fidder, een naam uit de Amsterdamse underground scene die wellicht nog niet direct een belletje doet rinkelen. Echter heeft deze 22-jarige jongen een behoorlijke lijst aan festivals op zijn zomerplanning staan; 18HRS, Welcome To The Future, Verknipt Festival, Vunzige Deuntjes, Mysteryland, genoeg gigs in het buitenland, Awakenings en vandaag Sensation. Kortom, de hoogste tijd om dit opkomende talent, altijd in het zwart gekleed, beter te leren kennen.

Je hebt een behoorlijke lijst aan festivals op de planning staan. Hoe voelt dat?
“Het voelt letterlijk als een droom die uitkomt. Het is een lijst van festivals waar ik vier jaar geleden, toen ik begon met draaien, echt van droomde om daar ooit te staan. Het is nu aan het gebeuren en dat voelt heel onwerkelijk.”

Waardoor is het succes bij jou ontstaan?
“Ik heb vanaf het begin heel duidelijk en heel sterk het gevoel gehad dat je in het leven één ding hebt dat heel kostbaar is: tijd. Vanuit die mind-set ben ik voor mezelf eigenlijk de tijd gaan benutten met dingen die ik wil doen in het leven. Het was mijn droom om dj te worden en hier heb ik mijn tijd dan ook in gestoken. Ik heb heel sterk vastgehouden aan dat ik dit wilde doen en er hard voor gewerkt. Ik heb geprobeerd om mijn potentie te benutten en dat was mijn drive.”

Dus eigenlijk door het opgeven van andere dingen, zoals school, heb jij jouw succes nu behaald?
“Ja, want zulke dingen kosten ook tijd. Een studie is heel goed hoor, begrijp me niet verkeerd, maar ik wilde gewoon hiervoor gaan. Ik wilde een dj-carrière opbouwen; produceren, draaien en reizen. Ik heb net een tour gedaan in India, ik ga in december naar Japan en volgend jaar naar Amerika. Er komt binnenkort ook een nieuwe release aan. Ik ben gewoon full-focus bezig met dit.”

Voor mensen die jou nog niet kennen… Hoe zou jij jezelf in één zin omschrijven als artiest?
“Een gevoelige, energieke persoon die er heel erg van houdt om te draaien wat mensen raakt in hun hart en met name in hun onderbuik.”

Hij licht verder toe:
“Ik wil dat mensen door de muziek gepakt worden en vanaf het moment dat ze de zaal binnen lopen erin zitten.”

Hoe laat je dat tot uiting komen? Hoe zorg jij ervoor dat ze ‘erin zitten’?
“Door mijn eigen gevoel. Ik luister daarin naar mijn eigen ‘sense of music’ en hoe het voelt voor mij. Ik ben al sinds dat ik heel klein ben drummer. Ik wilde naar het conservatorium en eigenlijk inspireert dat drummen mij nu nog steeds. Het ritme ‘drivet’ mij echt. Ik hou van een sterke bassline en perfecte grooves die je heel erg vastpakken. Als dat af en toe wordt afgewisseld met ritmische vocals en extatische gevoelens vind ik dat zelf heel erg gaaf.”


Sensation The Legacy  Amsterdam

Kun je iets vertellen over jouw nieuwe release? Wanneer komt deze uit?
“Ik heb heel veel in de studio gezeten en een stuk of acht tracks nu klaar. De volgende track wordt mijn tweede single (mijn eerste dit seizoen). Die hangt nu nog tussen een aantal labels in, maar hij zal wel snel uitkomen. Ik denk voor het einde van de zomer nog. Daarna zal direct best wel veel uitkomen. Ik draai het overigens wel al in mijn sets natuurlijk…”

Naar welke gig kijk jij het meeste uit?
“Naar elke gig! Het is continu een uitdaging. Sensation is super vet om te draaien. Festivals zijn soms in een tent, dit is weer een hele andere belevenis. Het blijft allemaal spannend. Elk feest heeft zijn eigen ding. Awakenings en Mysteryland zijn bijvoorbeeld ook heel anders. In alle landen is het ook weer totaal anders… Zelfs in ons land is het in de kleine plaatsjes helemaal ‘gaande’ nu! Er is ook steeds meer ‘underground’ te vinden overal. Hoewel ik mijzelf trouwens niet perse als ‘underground’ label hoor…”

Wie zijn jouw idolen? En waarom?
“Quincy Jones. De producer van Michael Jackson, hij is echt te gek. Michael Jackson zelf vind ik ook echt een baas. Zijn perfectionisme heeft me heel erg geïnspireerd. Daarnaast vind ik Pharrell als persoon en de manier waarop hij zijn carrière heeft gebouwd heel mooi. Qua dj’s zijn het Nic Fanciulli, Joris Voorn en Loco Dice.”

Wat is jouw ultieme doel?
“Om op een ultieme manier te geven wat ik kan geven. Ik wil mijzelf voorbij streven op een manier die ik niet verwachtte, maar wat ik puur ontwikkel vanuit mijzelf. Gewoon uitvinden wat ik kan eigenlijk. Het maximale uit mezelf halen.”

Je bent trouwens altijd zwart gekleed normaal gesproken. Behalve vandaag op Sensation dan.. Maar vanwaar altijd zwart?
“Dat klopt! Haha. Geen idee waarom eigenlijk. Het is niet zo dat ik alleen maar zwarte kleding heb. Maar ik vind zwart een hele mooie kleur. Ik hou gewoon van mooie kleding en vind zwart tof. Het voelt fijn. Maar bijvoorbeeld vandaag op Sensation vind ik het heel tof dat iedereen in het wit is, dat vormt echt een eenheid. Celebrate Life!”

Is het dan een soort van handelsmerk?
“Nee, niet echt. Ik ben meer bezig met ‘hoe voel ik mijzelf het beste in de booth’. En kleding hoort hier ook bij. Ik heb zo bijvoorbeeld ook altijd mijn tourmanager en fotograaf bij me. Dat zijn echt mijn allerbeste vrienden. Ik voel me dan heel erg op mijn gemak en dat zorgt er ook weer voor dat ik goed kan draaien. Dat merkt het publiek ook.”

Eén ding is zeker… Bram Fidder is een talent om in de gaten te houden!

Reporter: Dena Nysten
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ