Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Interview Oliver Heldens op Sensation

Sensation The Legacy  Amsterdam

Gecko, Koala, Pikachu of zijn nieuwe Bunnydance… elke muziekliefhebber weet om welke artiest het gaat als deze dierentuin aan tracks voorbij komt in de hitlijsten: Oliver Heldens, een relatief jonge dj die het laatste jaar absoluut zijn stempel heeft gedrukt op de dance-scene. Als een van de grondleggers van de stroming ‘Future House’ kunnen wij dan ook niet wachten om deze pionier tijdens Sensation – The Legacy te spreken.

Hoe voelt het voor jou om op Sensation te staan tussen al deze grote namen?
“Dat voelt super goed. Ik heb er altijd al van gedroomd. Het grappige is eigenlijk dat ik 7 of 8 jaar geleden, toen ik begon met house muziek luisteren en maken, Fedde Le Grand, Laidback Luke en Sander van Doorn echt drie van mijn voorbeelden waren. Dus het is wel heel grappig en tof om daar nu tussen te staan.”

Sinds Gecko in 2014 ben jij natuurlijk behoorlijk succesvol geworden. Wat is het gaafste dat jij tot nu toe hebt meegemaakt in jouw carrière?
“Uhm… Ik heb echt veel leuke dingen meegemaakt. Maar het gaafste was wel nummer 1 zijn in Engeland. Daar ben ik wel heel blij mee, omdat dat natuurlijk het eerste teken was dat het internationaal ook goed gaat.”

Hoe bereid jij je voor op shows?
“Ik ben in principe altijd wel voorbereid. Ik heb altijd veel eigen tracks die ik draai en maak ook veel edits en remixen zelf.”

Bepaal je van te voren dan al welke tracks je gaat draaien?
“Nee, dat niet, maar ik heb wel altijd genoeg liggen wat ik kan laten horen.”

Veel van jouw tracks zijn gebaseerd op dierennamen. Hoe kom je daarop?!
“Het begon met Gecko… dat was een track die eigenlijk heel anders klonk dan de normale remixen die er zijn. Dus toen wilde ik er ook een gekke naam ervoor hebben. Toen dacht ik ‘Weetje? Ik doe wel een gekke dierennaam!’. Ik dacht dus aan ‘gek’ – gecko. En zo is het eigenlijk begonnen.”

Heb jij zelf eigenlijk huisdieren?
“Nee. Die zijn allemaal dood nu volgens mij. Ik had cavia’s, maar die zijn er helaas niet meer.”

Droomde jij er vroeger, toen je huisdieren nog leefden, al van om dj te worden?
“Ja. Zeker wel. Ik wilde altijd al iets creatiefs doen. Ik ben ook heel technisch, maar ik wilde altijd al iets nieuws creëren. Vroeger wilde ik daardoor altijd architect worden of designer, maar toen ontdekte ik dus het muziek maken. Ik vond dat direct heel leuk, dus ben dat gaan doen.”

Had je ooit gedacht dat je zo succesvol zou worden daarin?
“Ehm.. ja en nee. Ja, ik wist dat het mogelijk was als je goed je best deed. Maar nee, omdat het toch vaak een kleine kans is.”

Heb je er veel dingen voor opzij moeten zetten?
“Ja zeker wel. Ik heb echt wel heel veel uren thuis in mijn slaapkamer zitten produceren, terwijl ik ook gewoon had kunnen chillen met vrienden toen.”

Hoe bewaak je de balans dan nu je zo succesvol bent tussen je carrière en je privé-leven? Neem je vrienden mee naar shows?
“Dat is heel lastig. Ik neem soms wel vrienden en familie mee. Nu is mijn broertje er bijvoorbeeld ook bij. Maar het is wel heel moeilijk, want ik heb nu helemaal geen ‘basis’ qua omgeving; ik ben altijd op pad, hooguit een week per maand in Nederland. Het is natuurlijk wel leuk dat je overal nieuwe mensen ontmoet, dat is ook een hele ervaring. Van iedereen kun je wel iets leren!”

Kun je ons iets vertellen over jouw toekomstplannen? Wat wil je nog graag doen? En wat zit eraan te komen?
“Eigenlijk wat ik nu doe, maar dan groter denk ik! In principe is mijn doel om eigen shows te kunnen doen in mooie, grote clubs of venues. Het draaien voor een publiek dat echt voor jou komt is heel tof. Dat ben ik nu eigenlijk al aan het doen, maar ik wil dat nog iets groter doen. Ik wil mijn eigen concept met gast dj’s.”

Is dat iets waar je nu al aan het werken bent?
“Ja! Zo had ik bijvoorbeeld een eigen Heldeep stage op Summerfestival in Antwerpen. Hier stonden al gast dj’s geprogrammeerd. Heldeep is natuurlijk het concept (ook bekend van de podcast).”Jij bent een van de grondleggers van ‘Future House’. Wat vind je zelf van deze benaming voor de muziekstroming?
“Ja, ik vind het wel een goede benaming. Het is natuurlijk gebaseerd op de oude house, maar dan heel nieuw. Ik ben ook heel trots dat ik dan een van de pioniers daarin ben.”

Hoe zie jij de toekomst voor je over vijf jaar?!
“Heel positief! Ik zie mezelf altijd gewoon muziek maken, maar wel steeds vernieuwen… Niet dat het over vijf jaar nog steeds hetzelfde klinkt.”

Zou jij zelf ooit talent gaan begeleiden?
“Ja. Dat ben ik nu al een beetje aan het doen met Heldeep. Voor Heldeep Radio krijg ik per week iets van 300 tot 400 promo’s van onbekende talenten. Die luister ik eigenlijk allemaal en ik kies er altijd een paar uit die ik verwerk in de show.”

Oké, dan is het nu tijd om jou als persoon iets beter te leren kennen!

Favoriete televisie serie?
“Ik kijk nooit tv!”

Favoriete computerspel?
“FIFA, dat speel ik af en toe nog steeds.”

Favoriete drankje?
“Spa rood met citroen”

Favoriete eten?
“Ik vind veel dingen heel lekker, maar dan zeg ik toch wel Aziatisch. Vooral Chinees of Thais.”

Zomer of winter?
“Lente! Niet te warm, niet te koud.”

Welke muziek staat bij jou thuis op in de woonkamer?
“Eigenlijk zou ik veel dingen van Heldeep Radio ook thuis in mijn vrije tijd luisteren. Ik vind die Engelse house heel vet en bijvoorbeeld ook drum n bass en dubstep. Maar ik vind hardstyle ook heel tof! Popmuziek vind ik ook heel leuk, Maroon5, Sam Smith enzo.”

Wat is jouw allergrootste droom?
“Die heb ik niet. Gewoon dat ik heel mijn leven lang nog gelukkig kan zijn. Dat gaat nu hartstikke goed. Van muziek maken en lekker veel doen, word ik heel gelukkig! Ik zou in de toekomst bijvoorbeeld wel een iets betere balans willen hebben, dat ik iets meer thuis kan zijn.”

Als het aan ons ligt, mag Oliver in ieder geval nog héél lang door gaan met muziek maken. Zijn recente track ‘Shades Of Grey’ met Shaun Frank en Delaney Jane klinkt dan ook een heerlijke zomerhit!  


Reporter: Dena Nysten
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ