Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Interview DirtcapsMet een vol draaischema gaat het Max, Danny en Tim - de heren van Dirtcaps - voor de wind. Ze vliegen van hot naar her en hebben soms meerdere boekingen op een dag. De muziek van de heren is niet voor een gat te vangen. Wij zijn benieuwd naar de mannen van Dirtcaps en hebben de kans om ze een aantal vragen te stellen voor zij het podium opgaan tijdens 7th Sunday . Het interview lees je hieronder:

Max en Danny, jullie zijn Dirtcaps een aantal jaar geleden samen begonnen. Hoe is het idee ontstaan om er een MC (Tim) erbij te betrekken?
Danny: “Meestal in onze shows als we draaiden dan misten wij een entertainer. Max en ik zijn echt dj/producers en niet echt entertainers. Natuurlijk pakten wij weleens de microfoon, maar dit was met wisselend succes. Zo kwamen wij er achter dat we dit misschien niet zelf moesten doen.” Max: “Ik moet wel toegeven dat wanneer jij (Danny) dronken was, er best vette dingen uit kwamen.” Tim: “Danny heeft echt de voice en Max beaamt het feit dat Danny de radio voice heeft.” Danny begint te lachen en zegt dat ze nog steeds goede subsidie krijgen voor Tim.

De muziek die jullie produceren en draaien is niet echt in een hokje te duwen. Als ik bijvoorbeeld de track “Money on My Mind” hoor, welke tevens jullie doorbraak betekende, en dit vergelijk met recent werk zoals: “Booty Down” of “Brah”, dan hoor ik een enorme diversiteit. Hoe zouden jullie zelf je stijl willen omschrijven?
Tim: “Dat vind ik een goede vraag.” Max zegt daarop: “ik denk zelf dat we onszelf niet teveel hechten aan genres, maar onze basis is wel altijd house geweest. Je moet het zo zien dat house een soort rode draad is in onze set en van house wijken wij af naar wat wij vet vinden. Er is zoveel meer toffe muziek dan EDM en dat proberen wij de mensen te laten zien. Een stukje verbreding.” Tim en Danny sluiten zich daarbij aan.Jullie werken met veel verschillende artiesten samen. Hebben jullie nog bepaalde artiesten waar jullie graag een track mee zouden willen maken?

Tim: “Ik zou graag met een paar grote hiphop artiesten samen willen werken.” Danny: “Jay-Z of Skrillex.” Tim roept: “Op mijn lijstje staat Justin Bieber ook heel hoog!” Danny wil graag met Carnage samenwerken. Tim: “Oh ja en Carnage, misschien zit dat er wel aan te komen.” Tim vraagt zich af hoe die ex van Skrillex ook alweer heet? Danny en Max zeggen dat het om Ellie Goulding gaat. “Haar stem past goed bij wat wij doen”, zegt Tim.

Als jullie een keuze zouden moeten maken tussen optreden of produceren. Waar kiezen jullie dan voor?
Tim en Danny zeggen gelijk ‘optreden’ en Max kiest het liefst voor ‘produceren’.

Jullie agenda zit helemaal volgepland. Soms hebben jullie zelfs meerdere boekingen op een dag. Hoe houden jullie dat drukke schema vol?
Tim: “Heel gezond leven. Dat is gewoon echt zo. Doordeweeks veel sporten en gezond eten. In het weekend is een van de drijfveren voor mij Jägermeister. Het is gewoon een balans zoeken tussen heel gezond eten, leven, sporten en goed slapen. Vooral slapen is heel belangrijk. Dan kun je in het weekend wel een stootje hebben.”

De zomer staat ook weer voor de deur. Naar welk optreden kijken jullie uit?
Danny kijkt heel erg uit naar Sensation. “Dat is een boeking die al heel lang op mijn verlanglijstje staat en dit komt nu uit.” Voor Max is Mysteryland de boeking waar hij het meest naar uitkijkt en Tim gaat toch voor Tomorrowland.

Wat is het gekste dat jullie tijdens een optreden hebben meegemaakt?
“Tijdens de set zijn wij keihard aan het werk, maar om de optredens heen kan het weleens uit de hand lopen haha.”

Wat kan het publiek verwachten tijdens een Dirtcaps optreden en wat onderscheidt jullie van andere artiesten?
Danny: “Misschien wel leuk om te vermelden, we gaan 6 juni een Diplo & Friends mix op BBC radio doen. Die set is 80 % onze eigen muziek en dat proberen wij on stage ook zo vol te houden en alleen daarom ben je al anders dan andere. Omdat niemand de tracks heeft die wij hebben.” Max en Tim knikken instemmend.

Waar zien jullie je over 5 jaar staan?
Tim: “5 jaar.. Dat is een lange tijd, hè? Dan zijn we als ontdekkingsreizigers de hele wereld over geweest.” Max denkt dat hij tegen die tijd met pensioen is, haha.

Als jullie de keuze zouden moeten maken tussen nooit meer seks hebben of nooit meer muziek maken. Waar kiezen jullie dan voor?
Alle drie: “Oehhhhhh…” Max: “Voor mij is het nooit meer seks.” Tim begint te lachen en zegt: “Voor mij nooit meer muziek maken, maar ik maak ook bijna geen muziek, haha, dus dat scheelt!”

Tot slot: wat zouden jullie tegen de lezers van Guestzone willen zeggen?
Danny: “Koop ons nieuwe plaat, stream hem op Spotify, kijk hem op Youtube en kom naar onze shows.” Tim: “Bedankt voor alle liefde die we de afgelopen jaren van jullie en van de mensen thuis hebben gehad en dat we elkaar nog vaker op toffe festivals, zoals 7th Sunday, mogen zien!”

Reporter: Alex Van Leeuwen 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ