Party Info

Extrema Outdoor


Extrema Outdoor

Details

Naam: Extrema Outdoor Organisatie: Extrema Locatie: Aquabest Type: buiten Plaats: Best Datum: zaterdag 12 juli 2014 Tijd: 09:00 uur - 21:00 uur Min.leeftijd: 18 jaar Website: xofestival.nl Facebook: eventpagina

Genre's


Artiesten (a-z)

  2Dirty
  Baauer
  DANNIC
  DIMMI
  FCL
  NERVO

Prijzen

Early Bird Normal: 39,00 Regular Normal: 49,00

Vervoer


Meer infoen

  • Bericht 1
  • Bericht 2
  • Bericht 3
  • Bericht 4
The best of both worlds! De ervaringen van het nieuwe concept en die van Extrema Outdoor waar het ooit mee begonnen is, hebben we gebruikt om het perfecte Extrema Outdoor te ontwerpen.

Na onderzoek en een massale stemming op Facebook konden we er niet omheen: de techno-area is back, baby! En ook de eindshow konden we simpelweg niet meer missen als vaste waarde van het festival. Na enkele jaren van afwezigheid keert het spektakel weer terug op het einde van de festivaldag. Dit in combinatie met indrukwekkende performances het gehele festival door, startende bij de beginshow. Deze shows zullen een innovatieve wereldprimeur vormen. To be continued! ;)

In 2012 introduceerden we het vernieuwde Extrema Outdoor. Dit was kleiner van opzet en verschillende artiesten traden exclusief op. Die trend wordt doorgezet, maar er zullen tevens meer samenwerkingen worden beklonken tussen de organisatie en collectieven en creatieven uit voornamelijk de design- en technologiewereld van regio Eindhoven. Dat betekent meer intiemere area’s verdeeld over het gehele terrein, maar ook meer diversiteit in de podiumontwerpen. Het wordt een waar avontuur, mensen! Yeah!

En niet geheel onbelangrijk: dit gaat tevens gepaard met onder meer een fixe prijsverlaging van het ticket. Het Early Bird-ticket kost nu namelijk €39,-. De voorverkoop is nu gestart via SEE Tickets. De comforttickets, XO Plus genaamd, gaan voor €69,- van de hand.

Voor meer info check: www.extrema-outdoor.nl
Dancefestival Extrema Outdoor heeft dit jaar weer een technopodium en een eindshow. ‘XO’ gaat namelijk oude facetten combineren met onderdelen van het vernieuwde festival. Dit gaat tevens gepaard met onder meer een fixe prijsverlaging van het ticket. Dat maakte Extrema zojuist bekend. “The best of both worlds”, noemt directeur Marcel Mingers het enthousiast. “De ervaringen van het nieuwe concept en die van Extrema Outdoor waar het ooit mee begonnen is, hebben we gebruikt om het perfecte Extrema Outdoor te ontwerpen.”

Na onderzoek en een massale stemming op Facebook is besloten de techno-area weer terug te laten keren op het festival. De eindshow werd ooit op Extrema Outdoor geboren en zien we dit jaar eveneens terug als vaste waarde van het festival. Na enkele jaren van afwezigheid keert het spektakel weer terug op het einde van de festivaldag. Dit in combinatie met indrukwekkende performances het gehele festival door, startende bij de beginshow. Deze shows zullen een innovatieve wereldprimeur vormen waar de organisatie verder nog niets over wil loslaten.
In 2012 introduceerde Extrema het vernieuwde Extrema Outdoor. Dit was kleiner van opzet en verschillende artiesten traden exclusief op. Die trend wordt doorgezet, maar er zullen tevens meer samenwerkingen worden beklonken tussen de organisatie en collectieven en creatieven uit voornamelijk de design- en technologiewereld van regio Eindhoven. Dit zal resulteren in meer intiemere area’s verdeeld over het gehele terrein, maar ook in meer diversiteit in de podiumontwerpen. Mingers: “Het wordt een waar avontuur, zoveel is zeker!”

De organisatie gaat dus deels terug naar de waarden die Extrema Outdoor vroeger zo sterk maakte als een van de eerste dancefestivals van Nederland. En zo heeft Extrema bijvoorbeeld het ticket laag weten te behouden. Tijdens de Early Bird-voorverkoop kost deze slechts €39,- en dat is zelfs nog lager dan tien jaar geleden. De voorverkoop is nu gestart via de festivalwebsite www.extrema-outdoor.nl. Het uiteindelijke ticket kost €49,- en gaat later in de voorverkoop. De comforttickets, XO Plus genaamd, gaan voor €69,- van de hand.

Extrema benadrukt de aanwezigheid van malafide ticketaanbieders op de online markt en waarschuwt voor valse en doorgaans veel te dure kaarten. Koop daarom je kaarten via de festivalwebsite.
Het dancefestival Extrema Outdoor voegt dit jaar een podium toe waar muzikaal de nadruk ligt op een nieuw geluid. ‘XO’ vindt op 12 juli voor de negentiende keer plaats op het recreatiestrand Aquabest bij Eindhoven. “Kwaliteitshouse van de toekomst”, aldus directeur Marcel Mingers. “Extrema Outdoor keert terug naar de kernwaarden waarmee we ooit gestart zijn. Daarmee maken we het festival klaar voor een nieuwe generatie.”

Nieuwe Future Funk
Extrema introduceerde eind jaren negentig het Future Funk-geluid, een sound die Marcel Mingers als ‘zijn kindje’ beschouwt en waarvan de invloeden inmiddels tot in de popmuziek te horen zijn. “Het is een mainstream geluid geworden, voor ons een reden om het los te laten”, zo zegt Mingers. “De afgelopen jaren horen we echter internationaal een nieuwe stroming opkomen. Een nieuw geluid, maar met hetzelfde gevoel. Dat gaan we binnen een nieuwe area neerzetten. Startend met kwalitatieve deephouse, langzaam overgaand in een drijvende opzwepende funky tech house. Een ritmische, sexy trein die doordendert. Dát is de nieuwe sound van de Future Funk die op de nieuwe zevende area te horen zal zijn. We willen als Extrema Outdoor voorop blijven lopen.”

Innovatie
Naast de genoemde nieuwe area en uiteraard de bekende podia worden er drie creatieve muziekarea’s aan XO toegevoegd, waar een muzikaal divers programma staat gepland. “Plekken om even te ontsnappen van alle beats en omringd door barretjes en catering tot rust te komen”, aldus Mingers, die aangeeft dat de in 2012 ingezette koers maakt dat het festival terugkeert naar de kernwaarden. Innovatie hoort daarbij. “Wat betreft ‘look & feel’ is XO in een continue ontwikkeling. We zijn actief in gesprek met creatieven uit de design- en technologiewereld, zoals regionaal uit Eindhoven als internationaal, met het oog op onder meer podiumdesign en staan continue open voor nieuwe ideeën van buitenaf. Dat maakt dat de bezoekers meer dan ooit een unieke ervaring beleven. Omdat we binnen alle innovatie vast blijven houden aan onze kernwaarden, blijft het boven alles heel herkenbaar XO.”

Techno en eindshow terug
Extrema Outdoor introduceert niet alleen nieuwe dancestromingen, maar herintroduceert op veler verzoek ook techno in een aparte area. Het festival heeft net als vorig jaar een spectaculaire beginshow en zal dit jaar na enkele jaren van afwezigheid ook weer een eindshow bevatten. De shows bevatten innovatieve wereldprimeurs, waarover later meer bekend wordt gemaakt. In december startte de ‘early bird’-verkoop. Deze kaarten waren in korte tijd uitverkocht. De reguliere voorverkoop is inmiddels gestart via www.extrema-outdoor.nl. Een ticket kost €49,-. De XO Plus comforttickets kosten €69,-. Over enkele weken zal Extrema de volledige programmering bekend maken.
Dancefestival Extrema Outdoor heeft met onder meer Netsky (live), Afrojack, Fedde Le Grand, Jeff Mills, Tommy Trash en Oliver Koletzki zowel wereldsterren als underground helden op het programma staan. Het complete affiche voor de negentiende editie is vandaag bekendgemaakt. ‘XO’ vindt op 12 juli aanstaande plaats aan het recreatiestrand Aquabest bij Eindhoven.

De Diamond Stage is een van de hoofdpodia van Extrema Outdoor en zal het toneel zijn van veel show, performances en andere sensaties. Ook muzikaal overigens, want daar staat de internationale top van de Nederlandse ‘electronic dance music’, namelijk Fedde le Grand, Laidback Luke, Bakermat en natuurlijk Afrojack. Laatstgenoemde wereldster brengt in mei zijn album uit, met daarop bijdragen van Wiz Khalifa en niemand minder dan Sting. Ook de wereldberoemde Nervo-tweeling is geprogrammeerd op de Diamond Stage.

Techno terug
Extrema kiest dit jaar voor het toevoegen van drie extra podia. Op veler verzoek van de bezoekers zal techno terugkeren als stroming op XO. De organisatie pakt meteen goed uit. De Detroitse technokeizer Jeff ‘The Wizard’ Mills zal een extra lange dj-set voor zijn rekening nemen. In die techno-area staan verder lange optredens van onder meer grootmeesters Ben Sims en Len Faki op het program. De andere area belooft verder een spannend geheel te worden met de warme house van bijvoorbeeld Oliver Koletzki en Finnebassen. Onder meer undergroundgrootheid Levon Vincent zal de “It’s Eindhoven”-area headlinen.

Innovatief
De Quartz Arena toont het innovatieve en creatieve karakter van het festival en staat garant voor veel technologisch en visueel spektakel. Het live-optreden van het superpopulaire Belgische wonderkind Netsky, een act die in deze periode enkel op XO te zien is, zal zeker een van de hoogtepunten van deze stage worden. Bijzonder wordt ook de set van Baauer, bekend van onder meer de Harlem Shake-hype. Hij zal voor het eerst naar Nederland komen met een grootse productie en indrukwekkende lichtshow.

Netsky en Baauer zijn in goed gezelschap. Ze worden in ‘de Quartz’ namelijk vergezeld door Dillon Francis en Zeds Dead. Laatstgenoemden kunnen gerust de dancepareltjes van deze zomer worden genoemd, tezamen met de op de Crystal Stage geprogrammeerde Tommy Trash.

Show
Na het grote succes van de openingsshow vorig jaar, waarbij via een app de smartphones van het publiek een integraal onderdeel werden van de show -een wereldprimeur destijds- keert de beginshow als belevingselement terug op XO 2014. Deze lijn wordt doorgezet tijdens de gehele festivaldag met performances en show gedurende de dag overal op het terrein met als klap op de vuurpijl een bijzondere eindshow.

Jubileum
Extrema Outdoor blijft ook deze negentiende editie vooroplopen wat betreft aankleding, design en innovatie. Hiervoor wordt de samenwerking gezocht met onder meer creatieve partijen uit de talentvolle omgeving van Eindhoven, met zowel internationale designers als lokale kunstenaars. En met deze groep creatieven wordt momenteel al voorzichtig vooruitgekeken naar de jubileumeditie van 2015, wanneer Extrema Outdoor alweer de twintigste verjaardag viert. Alle informatie over de 2014-editie, inclusief de volledige line-up is te vinden op de festivalwebsite. De reguliere voorverkoop is inmiddels gestart. Een ticket kost €49,-. De XO Plus comforttickets kosten €79,-.Foutje gezien? Let us know!Agenda Extrema


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 140.520 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 140.520 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.

Vrijkaarten voor de beste events

Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten. De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen