Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Interview Karim Soliman over Rotterdam Rave Outdoor Festival

Rotterdam Rave Festival 2019  Rotterdam

Het Rotterdam Rave Outdoor Festival 2019 verhuist van het Lloyd Multiplein naar het spannende, typisch Rotterdamse RDM-terrein. Daarmee wordt een langgekoesterde wens van de organisatie werkelijkheid. Het grote technofestival is hiermee het enige, Rotterdamse dance event dat deze zomer een buitenfestival aanbiedt op een dergelijk industrieel haventerrein. In aanloop naar het festival sprak ik met een van de organisatoren van het festival: Karim Soliman.

Van ouderwetse rave naar groot internationaal techno festival
Zeven jaar geleden werd Rotterdam Rave opgericht met doel Rotterdam op de internationale technokaart te zetten. Op dat moment waren er nog maar weinig techno events in de stad. “Ik was toen 19 jaar en echte raver” , vertelt Karim. “Het aanbod was minimaal. Catwalk en Offcorso gingen dicht en in de Maassilo gebeurde ook niet veel; ook niet vanuit een Rotterdamse organisatie. We besloten zelf iets te doen. De eerste editie van Rotterdam Rave was geboren. Dit was heel tof! Duizend bezoekers kwamen er toen. Iedereen droeg een Aussie en deelde snoep uit aan elkaar. Het werd een echte ouderwetse rave! ” Inmiddels is Rotterdam Rave een waar begrip in Rotterdam en daarbuiten. Het is uitgegroeid tot één van de grootste techno events van Nederland. “Het is mooi om te zien hoe het festival is gegroeid. Het concept is hetzelfde. Nog steeds lopen er mensen uit die snoep uitdelen!” Rotterdam Rave is groot geworden door internationale artiesten. “We zetten Rotterdam hier mee op de kaart. Nina Kraviz, Charlotte de Witte, Amelie Lens en Joris Voorn zijn echt namen die er toe doen en die het festival een internationaal karakter geven. Hierdoor komen er ook steeds meer buitenlandse bezoekers naar Rotterdam voor het festival.”

Nieuwe locatie
Voor de organisatie is de verhuizing van het internationaal geroemde technofestival naar het RDM-terrein in het Rotterdamse havengebied een droom die uit komt. De omgeving is industrieel en typisch Rotterdams en sluit daarmee naadloos aan bij het concept van het festival. Voorheen moesten containers het gevoel van de haven versterken. Dat is nu niet meer nodig. "Veel mensen associëren een zomers muziekfestival met blijheid in een park of bos. Rotterdam Rave is een underground technofestival waar een rauw haventerrein past bij de industriële sound die we neerzetten. De muziek van lokale en internationale techno-helden, de loodsen, het haventerrein en de Maas: alles komt perfect samen” , aldus Karim.

Meer beleving
Nu techno op de kaart is gezet in Rotterdam, draait het festival niet enkel om de namen maar wil de organisatie ook meer beleving creëren. “Het moet een goede combinatie zijn, We willen nog steeds de grootste artiesten naar Rotterdam halen, maar dit jaar speelt beleving ook een grote rol. De locatie en de rit er naartoe is al een beleving op zich. Daarnaast komt er ook een toffe chill area met allerlei activiteiten.” Een van de doelstellingen van de organisatie is om het merk Rotterdam te versterken. “We hebben ook geen plannen om dit festival buiten Rotterdam te doen. Er komt geen Amsterdamse Rave haha!”. Als het aan Karim ligt wordt Rotterdam Rave alleen nog maar groter en beter. “Ik hoop de komende jaren dat we onze familie kunnen uitbreiden. Met familie bedoel ik de bezoekers en artiesten. We willen echt een goed podium zijn voor techno en de rave community.”

Rotterdam Rave Festival 2019 vindt dit jaar plaats op zaterdag 17 augustus bij RDM Rotterdam. Wil jij erbij zijn?

Doe mee aan onze winactie en maak kans op twee vrijkaarten!

Reporter: Suzanne Van kooij
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ