Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Interview Analog Kitchen over danceCodeOp 7 juni 2019 vindt de eerste editie van danceCode plaats: een nieuwe technonacht in Westerunie, Amsterdam.   Van negen uur ‘savonds tot vijf uur ’s ochtends kun je losgaan op de beats in deze rauwe locatie. danceCode is voor de technoliefhebbers en techno puristen, maar ook voor degenen die op zoek zijn naar een nieuwe sound. Het wordt een combinatie van live acts en DJ acts met Model 500, Heidi en VNTM in de hoofdrol. Een van de organisatoren is Analog Kitchen. In aanloop naar het event kregen wij de kans om hem te spreken over danceCode.


Om maar meteen met de deur in huis te vallen: wat is jouw danceCode?
Mijn danceCode is het staan op een dansvloer omringd door een variatie aan clubbers. En dat de muziek zo universeel is dat een ieder snapt dat, het zichzelf zijn, belangrijker is dan het meedoen met whatever. Taal, kleur, gender, overtuiging etc is niet langer meer van belang. Ik heb dit soort magische momenten vooral in het buitenland meegemaakt. Een climax die iedereen deed verbroederen… Mooi als zoiets lukt!

Wat ga je op 7 juni laten horen?
Delen van mijn conceptalbum dat in oktober moet uitkomen. Het gaat over een muziekverslaafde in een futuristische overbevolkte samenleving waar, tot overmaat van ramp, muziek bij wet is verboden. Als een soort hoorspel zal dit album ook op vinyl te verkrijgen zijn en onderhandelingen met de animatoren zijn nu in het laatste stadium.

Hoe ziet de rest van 2019 er voor jou uit?
Voor mij zijn het afmaken van de tracks voor het album (wat op Days Like Nights moet uitkomen) nu even prio. Ook een EP voor Awesome Soundwave (Carl Cox) staat gepland voor eind 2019.

Hoe ben je begonnen als DJ?
Ik ben niet als DJ begonnen. Ik ben als live muzikant gestart en in een tijd dat er niet veel anders was. Nu ben ik blij dat de markt zich dusdanig ontwikkeld dat er steeds meer ‘live’ of semi live equipment op de markt verschijnt en daardoor de manier om zonder computer muziek te maken weer steeds normaler wordt.

Wat is jouw sound? Hoe onderscheid je jezelf als artiest?
Door niet iets te doen wat anderen al doen. Mijn sound is muziek in de breedste zin des woords.

Wat is jouw hoogtepunt tot nu toe in je carrière?
De shows die ik in Paradiso, Cafe D’anvers, Ruigoord en Pip heb gedaan. We kijken heel specifiek naar waar het past en hoe men live muziek interpreteert. Live is the future. Dawless Live tenminste.

Wat zou je doen als je niet in deze industrie zou werken?
Ik weet niet beter… Ik doe dit al zo lang.

Heb je het idee dat de muziek die je maakt afhankelijk is van hoe je op dat moment in het leven staat?
Muziek is altijd een afspiegeling van momenten die je meemaakt in je leven. Het vertalen van emotie kan bij mij niet vanuit een tijdklok gebeuren. Ik moet mijn gevoel direct vertalen want dat is het meest eerlijk. En als ik jou daarmee ook in mijn gevoel kan laten meedelen, dan hebben we een connectie. Daar moet het wat mij betreft om draaien.

Advies voor jonge mensen met de droom ook de elektronische muziekwereld in te gaan?
Gewoon doen. En durf fouten te maken. Deze wereld is geen Utopia. Het is een overtuiging en een geloof in jezelf. Ook op momenten dat alles lijkt te falen, bedenk je dan dat ook de meest grote artiesten hier zijn geweest. Omhels je onzekerheden, die houden je scherp. En ontdoe je van negativisme. Dat fucked creativiteit...

Wil jij kans maken op 2 vrijkaarten voor danceCode?
Stuur een SMS naar 7111 met de tekst
GZ 54297

Reporter: Suzanne Van kooij 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ