Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Interview Rowen ClarkMaak kennis met Rowen Clark, de 29-jarige Tech House dj en producer uit Rotterdam. Een man met een duidelijke missie en iemand die volledig afgaat op zijn gevoel. Naast het werk als dj en producer is Rowen Clark ook verantwoordelijk voor de A&R binnen het label Chapeau Music en is hij een van de residents bij de Give Soul Family. Deze familie is een collectief van vaste dj’s bij Give Soul.

Guestzone sprak hem over de start van zijn carrière, over wat hem motiveert om bezig te zijn met muziek en wat zijn muzikale visie is op lange termijn. Ook legden we hem een lastig dilemma voor. Dit en meer lees je hier bij Guestzone.

Wat is voor jou het moment geweest dat je je bent gaan richten op het draaien en produceren van muziek?
Muziek heeft altijd al een belangrijke rol in mijn leven gespeeld. Mijn obsessie voor het draaien van muziek begon echter bij Toffler waar Edu Imbernon draaide. Met zijn set wist hij het hele publiek te raken en bracht hij iedereen naar een hoger niveau. Hierna dacht ik: wauw, ik wil dit ook doen!

Hoe heb je jezelf ontwikkeld na dat magische moment bij Toffler?
Van een bekende kreeg ik een dj MIDI-controller. Deze controller was voor mij de perfecte tool om erachter te komen of een wereld in de muziek iets voor mij zou zijn. Tot in de late uurtjes wist ik mijzelf te vermaken, tot groot verdriet van de buren. De vele uren van experimenteren bleken achteraf meer dan de moeite waard, omdat ik op deze manier tot de conclusie kwam dat muziek echt iets is waar ik verder mee wilde gaan. In de periode daarna heb ik ontzettend veel geoefend en kwamen de eerste boekingen. Dat waren de eerste stappen in mijn muzikale carrière. Momenteel heb ik zo’n 14.000 volgers op Facebook waar ik eigenlijk best trots op ben.

In het interview vertelt Rowen dat zijn muzikale carrière begon met het draaien van muziek. Maar door alleen te draaien en geen eigen muziek uit te brengen bereik je als dj na verloop van tijd een plafond.

Wat was het moment waarbij je je realiseerde dat je ook eigen producties nodig had?
Op het moment dat ik al een tijd bezig was met het draaien van muziek kwam ik tot het inzicht dat ik om te groeien als artiest ook eigen producties nodig had. Anders bereik je op een gegeven moment een plafond. Een vriend van mij heeft me met het produceren van muziek ontzettend goed op weg geholpen. Ook heb ik de nodige uren op YouTube doorgebracht om op die manier het produceren beter onder de knie te krijgen. Je leert op die manier dagelijks nieuwe dingen die ik vervolgens weer kan toepassen in mijn producties.

Wat is het moment geweest waarbij je werd opgepikt door het grote publiek?
Toen ik tijdens de Wednesday Night Skate draaide is er een filmpje gemaakt. Toen dit filmpje op Facebook verscheen ging het viral waardoor mijn carrière in een ware stroomversnelling kwam. Mijn bekendheid groeide hierna en ik werd steeds vaker geboekt.

Op feesten draaien of naar feesten toegaan in je vrije tijd. Hoe is die verdeling bij jou?
In het verleden was ik vaak nog op feestjes te vinden. Vandaag de dag is dat toch anders. Door het draaien ben ik dit terrein meer als werk gaan zien waardoor ik de vrije weekenden nu graag besteed aan familie en vrienden en daarnaast graag tijd doorbreng in de studio.

Welke artiesten geven je inspiratie in wat je doet?
Ik vind het moeilijk om één artiest te noemen waar ik tegenop kijk maar ik heb een enorme bewondering voor artiesten die hun eigen sound hebben gecreëerd en hierbij hun eigen muzikale visie volgen. Dat is ook waar ik voor sta. Als ik artiesten moet noemen zijn Jamie Jones, Loco Dice en Sidney Charles wel drie grote namen die mij erg inspireren in wat ik doe.

Hoe zie jij je toekomst als artiest voor je?
In essentie wil ik gewoon mijn ding kunnen doen, het draaien van muziek. Hier haal ik enorm veel voldoening uit. Als ik die passie kan delen met het publiek is dat voor mij het mooiste wat er is!

Tot slot hebben we Rowen Clark een zenuwslopend dilemma voorgelegd: nooit meer draaien of nooit meer produceren. Wat zou je in dat geval laten vallen?
Lastige vraag! Zeker omdat mijn hart bij zowel het draaien als produceren ligt. Maar als ik echt zou moeten kiezen dan zou ik het produceren opgeven. Het geeft een enorme kick als ik zie dat het publiek los gaat op een van mijn eigen geproduceerde tracks. Aan de andere kant maakt juist de interactie met het publiek elke gig weer bijzonder. Ik hoop dat ik nooit die keuze hoef te maken en mijzelf door kan blijven ontwikkelen zowel als dj als producer.

Ben je na het lezen van dit interview net zo enthousiast geworden als wij en wil je hem live zien? Dat kan! Op zondag 27 augustus draait Rowen Clark als residence op de Give Soul boot party.

Volg Rowen Clark ook op Facebook , Soundcloud en Instagram om op de hoogte te blijven van aankomende optredens en nieuwe releases.

Reporter: Willem Goudswaard 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ