Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Interview De Likt

A Festival Downtown 3.0  Rotterdam

De Likt heeft een mooie zomer achter de rug. Een zomer waarin een droom uitkwam, namelijk optreden op Lowlands. De Rotterdamse electronica- en rapformatie, bestaande uit rapper Jordy en producers Giorgi en John, is niet meer weg te denken uit de Nederlandse festivalscene. Met hun heerlijke combi van minimale techno, funk en de scherpe tong van Jordy hebben ze een geheel eigen sound. Hun zomertour sluiten ze aanstaande zaterdag af op een festival in eigen stad, namelijk A Festival Downtown. Wij spraken het trio in de aanloop naar hun optreden.

Het festivalseizoen zit er na dit weekend echt op... Hoe is het om met een festival af te sluiten in eigen stad?
Ja super tof. De tour begon voor ons in Rotown en nu sluiten we hem zo'n 100 meter daar vandaan af. Lekker voor onze vrienden staan en geen gedoe met z'n allen in een busje enzo. De programmering is ook echt vet, dus we gaan op de dag zelf ook al lekker over het festival rondlopen en in de avond een thuiswedstrijd spelen. We kijken er echt naar uit!

Wat kunnen we op A Festival Downtown van jullie verwachten?
We moeten de tour wel goed afsluiten natuurlijk. Dus we gaan even kijken of er op de dag zelf nog wat leuks ontstaat. Meestal zijn de dingen die ter plekke ontstaan het leukst en zo'n thuiswedstrijd aan het einde van de tour nodigt wel uit voor wat experiment.

Jullie droom ging deze zomer om vervulling, namelijk een plek op Lowlands! Hoe was dit? Overtrof dit al jullie verwachtingen?
Ja, Lowlands was sick! We waren er heel het weekend en stonden zoals gehoopt in de X-ray. Een half uur van tevoren stond die al helemaal vol, zelfs tot ver buiten de tent. En tijdens de show ging het echt helemaal los! Na er zo lang naar uitgekeken te hebben, dachten we dat het alleen maar tegen zou kunnen vallen, maar het was nóg vetter dan verwacht! Die show was wel echt de leukste van heel de tour!

Geef eens een gekke anekdote van jullie tour van afgelopen zomer.
Wauw, ja we hebben zo veel vette dingen meegemaakt! Misschien dan toch dat Giorgi zó nodig moest plassen dat hij uit een rijdende bus sprong op een parkeerplaats bij een tankstation en bijna tegen een vrachtwagen aan klapte.

Jullie (vooral Jordy ;)) zijn doorgewinterde feestbeesten. Wat vinden jullie van de uitgaansscene in Rotterdam? Liggen er verbeteringen?
Ja het wordt steeds vetter in Rotterdam. Vooral rondom onze studio aan de de Delftsestraat. Dat Bar/Biergarten/Annabel hoekje is een hele fijne plek - zowel doordeweeks als in de weekenden - en dan zit BIRD ook nog om de hoek. Laatst is Mono open gegaan bij het Zomerhof kwartier. Daar zijn we nog niet geweest, maar het ziet er wel leuk uit als we er langs rijden. Rotterdam krijgt ook steeds meer aandacht van buitenaf. Dat is cool, maar we hopen wel dat die echte Rotterdamse charme er in blijft.

Hoe staat het met jullie 2e album? En hebben jullie nog andere spannende plannen/projecten?
Voor en tijdens het touren zijn er veel nieuwe opzetjes gemaakt die klaar liggen. Maar we merken wel dat het moeilijk is om daar echt goed op te focussen met zo veel shows. Daarom is A Festival Downtown voorlopig de laatste show. Kunnen we weer lekker de studio in. Daar hebben we wel echt zin in. Giorgi gaat daar zaterdag ook zijn solodebuut maken onder de naam Dwayne Franklin, dat is ook best spannend!

Wat gaan jullie als eerst doen bij thuiskomst na zaterdag?
Het gaat zaterdag door tot in de vroege uurtjes, dus waarschijnlijk is er daarna niet zo veel meer te doen. Maar misschien moeten we toch maar eens naar de moeder van Giorgi om uit te brakken onder het genot van haar kookkunsten.

De Likt staat op zaterdag 1 oktober op A Festival Downtown .  Bekijk hier hun laatste clip:


Reporter: Suzanne Van kooij
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ