Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Interview Kevin Saunderson @ Valtifest

Valtifest 2016 On Fire! Let's get intimate  Amsterdam

Kevin Saunderson heeft natuurlijk geen introductie meer nodig. Deze producer en DJ uit Detroit is wereldwijd bekend als een van de drie innovators of techno. Samen met Derrick May en Juan Atkins worden ze de Belleville Three genoemd, een naam die verwijst naar hun opbloeiende vriendschap tijdens hun tijd op Belleville High School. Op Valtifest sloot Saunderson de Burning Down the House stage af en Guestzone kreeg de kans om hem vooraf even kort te spreken.


Wat kunnen de Valtifest-gangers van je verwachten?
“House, maar ook techno. Sowieso wat groovy stuff! Ik ga de energie opbouwen en voeg een snufje techno toe. Ik kom tenslotte uit Detroit, haha!”

Voor mij ben je een ware pionier als het om techno gaat. Zonder jou, Derrick May en Juan Atkins zou de technoscene er tegenwoordig heel anders hebben uitgezien. Kun je nog eens kort vertellen hoe jullie met zijn drieeen ooit zijn begonnen?

“In een notendop: we gingen met zijn drieën naar dezelfde school: Belleville High School. Tegenwoordig worden we de creators of Techno genoemd, maar toen we begonnen waren we ons daar niet echt van bewust. We waren tieners. Juan was de eerste die begon met het experimenteren met elektronische instrumenten. Dit was het begin van de toekomst. Derrick en ik sloten ons daar later bij aan. Met zijn drieën maakten we muziek met een unieke, eigen sound door middel van deze technologie. We wilden mensen wereldwijd laten dansen. Wij hebben het techno genoemd. Het verspreidde zich naar Londen en de rest van Europa. Daarnaast had ik ook een aantal hits met Innercity. Hoewel ik van underground houd, houd ik net zoveel van vocals. Deze gebruikte ik graag in mijn muziek. Vanaf toen werd de scene naar een nieuw niveau getild. Ja… het begon allemaal in Detroit.”

Valtifest 2016 On Fire! Let's get intimate  Amsterdam
Belleville Three

Als je de dancescene in de Verenigde Staten vergelijkt met die van Europa. Wat valt je dan het meest op?
“In de VS is de scene duidelijk verbeterd de afgelopen jaren. Het was een real struggle … Er waren een paar goede feesten, maar vooral veel slechte feesten. Nu is er veel meer diversiteit en mensen staan meer open voor nieuwe vormen van muziek. Voorheen luisterden mensen alleen naar muziek die ze kenden. Nu staan mensen open voor nieuwe vormen van muziek. Er is een groot aanbod aan festivals. Ja, het heeft zich positief ontwikkeld.”

Met wat voor projecten ben je momenteel bezig?
Ik heb net een plaat uitgebracht. Ook ben ik bezig met een nieuwe plaat voor Inner City. Die moet later dit jaar uitkomen. Daarnaast ben ik aan het samenwerken met mijn zoon Dantiez. We zijn ons aan het voorbereiden voor een live tour volgend jaar. Dan bestaat mijn label KMS 30 jaar. The music continues. Ik ben nog lang niet klaar om te stoppen!”

Heb je een piece of advice voor jonge producers en DJ’s?
“Maak gewoon muziek. Laat het vanuit je hart komen. No matter what . Doe het gewoon en wees niet bang.”

Reporter: Suzanne Van kooij
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ