Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Interview Chosen Few Djs @ Valtifest

Valtifest 2016 On Fire! Let's get intimate  Amsterdam

Terry Hunter en Mike Dunn zijn onderdeel van The Chosen Few DJ team, een collectief van bevriende DJ’s die jaarlijks het grootste en vooral heetste BBQ & music event neerzetten in Chicago, namelijk The Chosen Few DJ Festival. Ook wel bekend als de bekende Picnicparty. Echter, Terry en Mike hebben los hiervan ook hun sporen in de house music scene verdiend. Ze zitten al ruim dertig jaar en in het vak en reizen de wereld over om hun soulvolle house te laten horen. Afgelopen weekend draaiden ze op Valtifest en voorafgaand aan hun gig kreeg Guestzone de gelegenheid om met deze begenadigde artiesten te kletsen.

Wat kunnen de Valtifest-gangers van jullie verwachten?
Dit is onze eerste keer op Valtifest, dus we gaan het publiek verrassen met iets nieuws. Vanavond is onze eerste grote release. Samen zijn we bezig aan een groot project en we willen dat vanavond aan de mensen laten horen. Het is voor het eerst dat Europa ons samen ziet draaien. We gaan echt samen draaien, alsof we één zijn!”

Jullie zitten al ruim 30 jaar in het vak. Hoe is het voor jullie allemaal begonnen?
Terry: We zijn jaren geleden begonnen. Midden jaren ’80. We begonnen met draaien en tracks maken. Toen begonnen we met veel feestjes in Chicago, onze thuisstad. Vervolgens begonnen we met platen maken en reisden we de wereld over. Mijn eerste tour kan ik mij nog goed herinneren. Die was in Londen, in 1990. Ik bracht mijn eerste release uit: Madness. In de jaren ’90 scoorde deze plaat erg goed. Ik ken Mike sinds we tieners waren. Het is geweldig om na al die jaren nog steeds samen te werken. Everything goes in a full circle. We’re hitting the day like we are teenagers again!”

Mike: Ik bracht mijn eerste track uit in 1987. Vervolgens deed ik een tweede: So let it be house. Ik begon steeds meer internationaal te draaien en deed veel underground. Toen startte ik samen met Armando Gallop een label. Ik hielp hem met het opzetten van Warehouse Records. Samen hebben we ook nog Musique Records opgezet. Door de jaren heen heb ik heel veel met Armando, Terry en nog wat gasten samengewerkt. We zijn erg aan elkaar gewaagd. Echter, ik word altijd gezien als de techhead of the crew.

Terry: Dat is hij nog steeds…

Dit jaar was alweer de 26e editie van de beroemde Chosen Few Picnic-party. Hoe was het?
Terry: Het was geweldig! Voor het eerst hebben we er een tweedaags event van gemaakt. Het begon ooit met de oude garde Wayne Williams, Jesse Saunders en Alan King. In 2004 kwamen Mike en ik erbij. We gaven wat international appeal aan het festival. Voorheen draaiden er vooral local heroes, voornamelijk uit Chicago. Het begon ooit als een gezellige familie reünie, maar inmiddels is het event uitgegroeid naar een bezoekersaantal van ruim 40.000 mensen!Als je de dancescene in de Verenigde Staten vergelijkt met die van Europa…Wat valt je dan het meest op?
Terry: Het loon, haha! Inmiddels is de situatie in de VS weer wat stabieler, maar de scene is daar wel anders. House is in andere werelddelen altijd echt omarmd. Mijn mening is dat veel mensen in de VS house muziek voor lief nemen. Het is niet slecht, maar toch hangt er niet dezelfde vibe omheen als in Europa, Azie of Afrika.

Ze willen alleen nog maar die vreselijke EDM?
Terry: Het is jammer. Kijk, ik wil niet respectloos over iets praten. Dat heeft mijn moeder mij niet geleerd, maar ja… Het is inderdaad vreselijk, haha!

Wat zijn jullie plannen voor komend jaar?
Terry: Er komt heel snel een EP uit. Samen met Mike doe ik het House N’HD project. We zijn nu bezig met een album. Ik kijk er ook heel erg naar uit om samen te gaan toeren. Als wij samen zijn, dan voelt dat echt speciaal. Ik kan niet wachten dat mensen wereldwijd ons weer samen zien draaien.

Mike: Ik breng ook binnenkort een EP uit. Verder ben ik ook erg blij met House N’HD. Dat gaat heel goed! Verder heb ik ook nog wat aliassen waaronder ik muziek maak. Ik heb verschillende sounds en ik wil niet vast zitten in één bepaald geluid. Zo heb ik Green Tea. Dit is meer African house. De house van House N’HD is wat tougher. But in a good way. Ik wil meer muziek maken dat teruggaat naar de roots. Muziek maken dat je echt iets laat voelen. Ken je dat nummer nog van Ultra Nate: Free? Iedereen houdt van dat nummer. Naar dat soort muziek wil ik terug!”

Hebben jullie nog een piece of advice voor jonge producers / DJs?
Terry: Learn your craft! En wees altijd bereid om te blijven leren. Je moet niet denken dat je alles weet. Ik leer zelf elke dag nog. Het houdt mij jong.

Mike: Ja, ik wil niet vastroesten in bepaalde patronen.
Keep your ear to the streets and keep your eyes open!


We spraken afgelopen Valtifest ook met Dimitri, lees hier het interview!

Valtifest nog een keer herbeleven? Lees hier het verslag!

Reporter: Suzanne Van kooij
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ