Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Interview ‘Angels and demons wordt een duaal avondje’

Sensation Angels and Demons  Amsterdam

“Ik ben gestopt met de nieuwe Sensation-editie de vorige te laten overtreffen. Het moet vooral anders en daarom werk ik vanuit de Nog-nooit-gedaan-B.V.”, meent Sander Vermeulen, show director bij Sensation. Hij legt fijntjes uit wat er aankomende zaterdag zoal in het verschiet ligt.

Aankomende zaterdag is het dan zover: Sensation - Angels and Demons! Hoe staat het met de zenuwen?
“Ik heb er vooral heel veel zin in. We hebben nu wel de nodige stress doordat alles bij elkaar komt. Alle puntjes worden op de i gezet. Zo zijn we bijvoorbeeld de volledige avond in een 3D-studio aan het uitwerken. Dit heeft wat nadelen, omdat dit lang niet zo mooi is als in de ArenA zelf.”

Daar voegt Sander aan toe: “Dit (maandagavond, red.) is overigens de laatste normale avond van deze week, hierna moet ik even het bioritme omgooien en wordt het veel ’s nachts werken. Dat vind ik niet erg, daar werk ik juist een jaar naartoe.”

Dit jaar is er voor een andere inslag gekozen, waarom?
“Het is geboren uit een mogelijk thema. We zoeken voor elke nieuwe Sensation-editie altijd eerst een kapstok. Wat is een mooi haakje om iets aan op te hangen? Stage, belichting, make-up, vuurwerkmomenten, noem maar op”, legt Sander uit. “Angels and Demons kwam voorbij en we dachten daar een mooie stage voor te kunnen uitwerken. Om rond dit thema alleen maar mensen in het wit te hebben, was een beetje gek. Daarom dachten we: waarom zouden we ook niet gewoon mensen in het zwart laten komen? De mogelijkheden werden daardoor vele malen heftiger. Wit doet mooi mee in de belichting en zwart contrasteert fantastisch.”

Mag je zelf kiezen voor wit of voor zwart?
“Onze clubmembers en de kaartkopers van vorig jaar konden kiezen. De mensen die vanaf maart hun ticket hebben gekocht, hebben te maken gekregen met het lot. Je kunt aan je ticket zien of je in het wit of in het zwart wordt verwacht.”

Loopt bij binnenkomst zwart en wit niet gelijk door elkaar?
“Het is de bedoeling dat mensen in het wit binnenkomen via de zuidkant en mensen in het zwart via de noordkant. De scheidingslijn, die overigens niet verplicht is, blijft tot 23.30 uur bestaan. Dan vindt de ‘battle’ tussen zwart en wit plaats. Ik kan er nog niet te veel over zeggen. Alleen dat dit een heel bijzonder ding wordt op de avond.”

Hoe regel je zoiets?
“Deze organisatorische klus had wel wat voeten in de aarde”, lacht Sander, “maar de ArenA was van goede wil, dus we hebben het goed kunnen tackelen. Mocht jij in het wit komen en je vriend(in) in het zwart, dan kun je elkaar op de middellijn treffen. Het zou supertof zijn om tot de battle in je eigen vak te blijven. Daarna kun je lekker door elkaar los.

Het wordt een hele interactieve aangelegenheid. Je kunt het zien als een soort schaakspel: in het begin is het duidelijk waar zwart en wit staat en daarna loopt alles door elkaar. Het is een bijzonder proces dat we gaan meemaken”, meent de show director.

Er heerste in eerste instantie wat onduidelijkheid over het thema. Zo dachten sommigen dat Sensation Black hier ook iets mee van doen had.
“Wij hadden de line-up nog niet rond op het moment dat wij het thema naar buiten hebben gebracht. Dat heeft even voor wat verwarring gezorgd. Nu is de line-up alweer even bekend, dus dit zou de wereld uit moeten zijn”, meent Sander. “Zaterdag word je onderdeel van een geheel nieuw fenomeen. We geven immers het grootste zwart/wit-feest ever!”

In een eerder interview met 3voor12 hebben jullie aangegeven dat jullie heel goed gaan nadenken als de ArenA niet uitverkoopt. Nu heb je te maken met een stadion dat nog niet volledig is uitverkocht. Wat betekent dit?
“Het is inderdaad nog niet uitverkocht, maar dit is geen drama.”

Heeft het iets te maken met het thema?

“Ik weet niet of het daarmee te maken heeft. Je moet niet vergeten dat er zoveel festivals zijn. Wij doen al zestien jaar mee. Lowlands is ook niet meer uitverkocht”, legt Sander uit. “De nieuwere dingen zijn op dit moment vaak hot. We zitten nu eenmaal in een belevingseconomie. Je laat online zien waar je bent. Dan zijn nieuwe dingen dikker. Zeker als bijvoorbeeld je grote broer al naar Sensation is geweest.”

Elke nieuwe editie probeer je de andere weer te overtreffen. Hoe denk je dat dit jaar te kunnen doen?
“Na 2008 ben ik gestopt met overtreffen. Elke nieuwe editie moet anders en niet zozeer de vorige overtreffen”, zegt Sander stellig. “Bedenk elke keer wat je allemaal met die kubieke meters kunt doen. Want fuck, wat is de ArenA toch groot zeg. Ik heb het stadion eens als een vissenkom bekeken. Die editie had je te maken met led-ballen. Verder hebben we eigen inflatables laten ontwerpen, piramides gebouwd en het publiek in verwarring gebracht door het geluid van achteren te laten komen in plaats van voren, waardoor iedereen zich omkeerde. Ik werk voor elke nieuwe editie van Sensation vanuit de Nog-nooit-gedaan-B.V”, zegt Sander met een knipoog.

Zorgt de Nog-nooit-gedaan-B.V. ervoor dat Sensation zo vet blijft?
“Dat denk ik wel. Als ik acht keer dezelfde soort show presenteer, dan weet je na de eerste keer wat je kunt verwachten”, legt Sander uit. “Wij zeggen: kijk eens hoe Sensation er de voorgaande jaren uitzag, in plaats van: dit is wat je kunt verwachten. Het is juist vet om iedere keer weer een hele andere dikke show neer te zetten. Het gaat ons om het neerzetten van mooie momenten. Dat mensen ieder jaar weer denken: wat hebben ze er nu weer van gemaakt?”

Waar kijk jij het meest naar uit?
“Hoe het zwart/wit gaat verlopen, hoe de effecten uitkomen. Het is een duaal avondje: duality becomes unity. Ik denk dat het heel erg dik wordt. Al is het altijd weer afwachten.”

Wat was de grootste uitdaging dit jaar?
“De dresscode.”

Jij weet als geen ander waarom mensen alsnog een ticket zouden moeten scoren.
“Kom naar Sensation om onderdeel te worden van een volledige nieuwe experience. We hebben veel mooie dingen in petto!”

Tickets zijn nog steeds verkrijgbaar via Sensation.com 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ