Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Interview Secret CinemaSecret Cinema, wie kent ‘m niet? De man achter deze act is Jeroen Verheij en in mijn ogen is hij één van ’s lands meest gewaardeerde producers in het non-commerciële circuit. Ik hoorde hem voor het laatst draaien tijdens de decembereditie van NOW &WOW Fest en het dak ging eraf!

Ook is Jeroen bekend onder de naam Grooveyard. Onder deze naam scoorde hij één van zijn grootste hits: Mary Go Wild. Echter, het is met Secret Cinema waarmee Jeroen heerlijke energieke sets neerzet. Ik kan dan ook niet wachten tot ik hem weer hoor tijdens het Toffler Festival op 21 mei! In de aanloop naar dit festival en ter ere van het 25-jarig jubileum van Secret Cinema vond ik het hoog tijd voor een onderonsje met Jeroen.

Gefeliciteerd met het 25-jarig jubileum van Secret Cinema! Ter ere van deze gelegenheid heb je de Silver Box uitgebracht. Kun je meer vertellen over dit levenswerk? Wat zit er in de Box?
Dat klopt, sinds 1991 bezig met als eerste release Meng Syndicate - Sonar System. Reden genoeg om te vieren dat ik na 25 jaar nog steeds kan doen wat ik het liefste doe, namelijk muziek maken en mensen laten dansen! In de box zitten drie nieuwe platen met nieuwe remixes van o.a. Joris Voorn, The Advent, Petar Dundov en ook een floppy met de samples van de eerste plaat ooit. Verder zit er een nieuwe documentairefilm in en een usb stick met alle releases van mij en mijn aliassen! En nog veel meer…

Ook gaf je een lekkere releaseparty in de Melkweg op 26 februari! Hoe was deze all night Gem Session van jou en Egbert met een nieuwe 6-uur durende set?

Het was een beetje anders dan normaal omdat ik in het midden van de avond de box presenteerde en een 30 minuten live-set met oude krakers deed om dat te vieren. Maar verder was het echt een heerlijke knalavond met z’n tweeën zoals altijd. Top publiek, geluid en licht zoals dat in de Melkweg zo lekker kan!

Misschien een moeilijke vraag, maar wat was absoluut een hoogtepunt de afgelopen 25 jaar?
Mijn hoogtepunt was de zonsverduistering tijdens een festival in Australië in 2012. Er was drie jaar aan dit festival gewerkt en het was in zeer heftige omstandigheden met krokodillen, giftige spinnen en slangen. De totale eclips was echt een geweldige ervaring. Het was een eer om daar te mogen spelen!

Wat is je grootste les geweest tijdens je carrière?

Altijd blijven lachen en een back-up plan hebben.

Wat is de focus verder voor dit jaar?
Samenwerken met verschillende artiesten, het Gem roster naar een hoger plateau tillen en vooral veel nieuwe muziek maken.

Kijk je uit naar
Toffler Festival ?
Zeker! Al ben ik altijd behoorlijk nerveus voor een live-set, omdat ik dat bijna niet meer doe. Ik maak het mezelf ook altijd veel te moeilijk door met allerlei apparatuur te werken. Maar we gaan zeker even de oude kletsers erin knallen aangevuld met nieuw werk natuurlijk!

Piece of advice voor startende dj's of producers?

Gewoon volhouden. Ook als het lang duurt voordat je antwoord krijgt op je demo’s. Veel geduld hebben is mijn beste advies. En… vooral doen wat je hart je ingeeft.

Wat staat er de volgende 25 jaar op de planning?
Meer van hetzelfde en dan altijd weer een beetje anders. Ik wil vooral proberen mijn sound een andere richting in te duwen zonder de aandacht te verliezen. Ik zou ook wel wat meer evenementen willen organiseren en meedenken met festivals.

Dat wordt knallen op 21 mei! Ben je nieuwsgierig naar de Silver Box? Klik hier voor meer info.

Reporter: Suzanne Van kooij 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ