Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Interview Wouter S



‘Een cheesy biografie is niet op mij van toepassing’

In Utrecht kan het haast niet dat je nog niet van deze gast hebt gehoord: Wouter Smit a.k.a Wouter S. In de underground-housescene kun je in ieder geval niet om hem heen. Ondertussen heeft Wouter zijn eigen label 44Records opgezet en organiseert hij eens in de zoveel tijd het feest 44Bass. Hoog tijd dus om hem aan de tand te voelen.

Wees gewaarschuwd: Het is vrijwel niet te doen om Wouter te spreken zonder een grijns op je gezicht, want hij windt nergens doekjes om. Na enig research viel het op dat Wouter een reputatie heeft. “Ik heb het hart op de tong. Ik trek me weinig aan wat mensen van me vinden. Ik hoop dat ze mijn muziek leuk vinden, dat vind ik belangrijk. Als mensen mij dan een beetje maf vinden dan is dat zo.”
Op het podium vindt de dj zich eerder introvert dan knettergek. Wouter: “Het ligt aan de boeking. Stel dat ik het publiek niet echt meekrijg, dan ben ik meer bezig met de muziek. Kijken wat passend is. Als het publiek al los gaat dan laat ik me daar wel eens door meevoeren.”

De liefde voor het produceren en draaien van muziek is bij Wouter pas op latere leeftijd boven komen drijven. “Ik kan niet zeggen dat ik op mijn zesde begon met blokfluitspelen. Dus een cheesy biografie die verhaalt dat ik muziek met de paplepel binnen kreeg is helaas niet op mij van toepassing.” De liefde voor muziek kwam uiteindelijk wel, maar dan wat later. Wouter: “Rond mijn achttiende ging ik veel naar feestjes van de hardere stijlen. Meer dan het verzamelen van platen heb ik destijds niet gedaan.”
In 2008 ging ik meer naar minimal techno-feestjes. “Dit vond ik eerst voor softies en mietjes, maar uiteindelijk vond ik het eigenlijk best leuk”, grijnst hij. Zeker na een paar illegale feestjes waar hij vrienden had zien draaien, was Wouter om. “Toen dacht ik: misschien moet ik het zelf ook maar eens proberen. Ik ben begonnen met één zo’n plastic speelgoeddraai-apparaat. Zo is het balletje gaan rollen.”



Inmiddels kan hij zeggen dat hij op de BBC heeft gedraaid en staat hij steeds vaker in Engeland, zo ook komend weekend in Manchester op het vermaarde Bassline Festival. Ondertussen heeft Wouter ook een eigen label opgezet. “Ik ben 44RECORDS begonnen omdat ik vind dat er nog niemand in Nederland is die die specifieke sound die ik dope vind uitbrengt. Ik wil de UK Garage en echt dikke house gaan belichten. Daarvoor ben ik op zoek naar tracks van producers die ik nog niet ken. Daarnaast krijg ik ongeveer 300 promo’s per week toegestuurd die ik zou moeten uitbrengen of draaien.” Dat dit selectie proces best pittig is, kan Wouter beamen. “Het leven van een dj gaat niet over rozen”, grijnst hij.  

Wie hij zoal naar zich toe wilt trekken, houdt Wouter nog even voor zichzelf. “Ik ben in gesprek met grote en minder grote namen”, deelt de dj geheimzinnig mee. “Oké, voor de eerste release mogen jullie al wel iets weten. Er wordt een EP uitgebracht met daarop vier tracks die het complete spectrum van het label gaan vertegenwoordigen. Ik heb met een producer met de nu nog onbekende alias Mista Eko een plaat gemaakt en die komt op 18 maart uit, maar is nu alvast te luisteren via de Soundcloud van Certified  Jackin (zie onder). Daarnaast komt mijn maatje Locklead op de EP met een supervette solotrack, twee Mexicaanse producers (Heat Vibes) en diamond in the rough William Caycedo.”





Verder wil Wouter echt nog niet te veel verklappen. Dus schakelen we over naar een ander onderwerp: 44Bass . Met dit feestconcept is de Utrechter nu zo’n twee jaar bezig. Wouter: “We hebben ondertussen negen edities gehad en het is ons eigen speelkwartier waar ik bijvoorbeeld meer de UK bass sound kan draaien. Dat heb ik met Speedfreax ook maar er zijn niet veel plekken in Nederland waar dat kan. Het idee voor 44Bass is net als het label uit onze eigen vraag ontstaan. Het idee zelf kwam op een heel bijzondere plek. “Een vriend van mij wilde een housefeestje doen en kwam bij mij uit. Ik heb vervolgens een kwartiertje op de wc gezeten en heb het toen helemaal uitgedacht,” gniffelt hij. “Twee maanden later stond de party. Het was een groot succes en ik mag van geluk spreken dat elke editie eigenlijk steevast ramvol zit. Ben erg blij dat we deze zomer podia hosten op Triangle festival in Rotterdam en op 18HRS festival in Zaandam. Tijdens het clubseizoen kan je 44BASS vinden in TivoliVredenburg en Maassilo.” Tegen de mensen die nog nooit zijn geweest, zegt Wouter: “Kom een keer kijken. Met 44RECORDS hebben we ter viering van de eerste release een launchparty in BASIS, Utrecht met Dr. Cryptic uit Engeland, Locklead, William Caycedo en Mister Eko.”


 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ