Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Interview CurbiOp zijn zestiende gecontracteerd door Spinnin’ Records. Dat maakt hem de jongste in de familie. Hoe dat voelt? “Het was vreemd om de jongste te zijn, maar ook best prettig”, lacht de inmiddels 17-jarige Toby Curwen-Bingley aka Curbi. “Ik had nooit gedacht dat ik gecontracteerd zou worden door Spinnin’. Om eerlijk te zijn: ik had nooit gedacht dat dit allemaal überhaupt een mogelijkheid zou zijn.”

Sinds Curbi onder contract staat bij Spinnin’ is de jonge Brit regelmatig in Nederland te vinden. “Ik denk dat ik op het moment Nederland meer bezoek dan welk ander land dan ook, haha. Ik vind het fantastisch!”, reageert hij. “Meestal is het voor meetings met bijvoorbeeld het management, bijeenkomsten als Dancefair , shows en nog veel meer.”
Curbi’s leven is compleet ondersteboven gegooid nadat BBC Introducing in Essex zijn ‘Emotion’ op de radio is gaan draaien. Curbi: “Het maken van muziek was iets wat ik af en toe deed in mijn vrije tijd, terwijl ik nu constant bezig ben met muziek. Dat niet alleen: voor dit hele avontuur ging ik nog steeds naar school, zat ik daarna thuis waar ik niet veel te doen had. Nu reis ik ineens veel meer, ontmoet ik nieuwe mensen en doe ik dingen waar ik alleen van kon dromen. Dat is te gek!”

Nu moet je niet denken dat Curbi al heel lang gestopt is met school. “Het is eigenlijk grappig dat je daarover begint. Ik ben namelijk vorige week gestopt met school”, glimlacht hij. “Dus ik ben nu geheel vrij en dat betekent dat ik me 100% kan focussen op muziek. Mijn management en ik hebben al plannen gemaakt voor 2016 en alles wat ik daarover kan zeggen is: ik heb er ontzettend veel zin in!”
De jonge dj begrijpt maar al te goed dat hij zijn positie best uniek is. “Het is allemaal zo ongelofelijk”, vertelt Curbi, “ super lucky to be in this position . Om die reden probeer ik altijd te laten zien hoe dankbaar ik ben naar mijn fans toe. Ik kijk uit wat er allemaal komen gaat!”Als Curbi niet in de muziek gerold was, had het zomaar gekund dat hij aan de andere kant van de wereld had gezeten. “Drie jaar geleden ben ik begonnen met het leren van Japans en mijn hoofddoel was om uiteindelijk in Japan te gaan wonen”, lacht hij. Vandaag de dag, zeker op Dancefair, heeft hij een duidelijke visie: “ I'm going to teach the crowd one thing, and one thing only… I ONLY play good music .”
Wat daarvoor nodig is, weet Curbi ook maar al te goed. “Ga niet de trends achterna. Als je dat doet, kom je uiteindelijk in een positie terecht waar je moeilijk uitkomt: je doet andermans ‘werk’”, waarschuwt Curbi. “Het zal niet goed voelen en er is niet echt een gepaste manier om daarmee te stoppen. Je komt vast te zitten. Doe je eigen ding, blijf bij jezelf en heb plezier in wat je doet!”

Hoe zelfverzekerd dat ook klinkt, Curbi kent zijn angst. “Mijn grootste angst is negatief zijn”, geeft hij toe. Gekeken naar zijn huidige situatie hoeft hij niet bang te zijn om zich snel negatief te uiten. Het enige wat hij op zijn bucketlist heeft staan, lijkt immers realiteit te worden: “Meer van de wereld zien door zoveel mogelijk landen bezoeken!”


 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ