Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Interview Thomas Newson en Marco VVader Marco Verkuijlen aka Marco V (49) en zoon Tommy Verkuijlen aka Thomas Newson (21) hebben de handen ineen geslagen en zij presenteren vandaag (2 oktober 2015) hun gezamenlijke track ‘Together’. Reden genoeg voor Guestzone om eens te horen hoe deze samenwerking is verlopen!

Vandaag brengen jullie de gezamenlijke release ‘Together’ uit. De titel zegt het voor een groot deel eigenlijk al, maar kunnen jullie mij vertellen waar de track over gaat?
Marco: “We hebben de jongens van Rumors benaderd voor de vocals en daar hebben wij een plaat omheen gebouwd. Met de tekst hebben wij niets van doen gehad. We hebben wel uitgelegd wat we van plan waren en dit hebben de jongens meegenomen in de tekst. Zodoende viel alles samen. Het paste gewoon bij elkaar.”

Hoe is het om samen met je zoon een track te maken?
Marco: “Dat was heel erg leuk. Ik ben natuurlijk zijn vader en we hebben te maken met een generatieverschil, maar dat valt helemaal weg in de studio. In de loop der jaren heb ik met verschillende mensen samengewerkt en ik kan wel zeggen dat de fijnste samenwerking tot nu toe met Tommy is geweest. We voelen elkaar goed aan. Ik vond dit een bijzondere ervaring en ik dat had ik nooit op deze manier verwacht. Je doet zo je eigen dingetje als dj en als je iets samen doet, moet het ook maar passen.”

Tommy, durfde je het wel tegen je vader te zeggen als jij dacht dat bepaalde zaken beter konden?
“Natuurlijk! Als iets niet goed is, dan zeg ik dat gewoon en dat zal andersom niet anders zijn. Ik vind het makkelijker om tegen mijn vader te zeggen dat er iets niet klopt dan tegen iemand die ik niet zo goed ken.”  

Is de track ook echt een mix van jou en je pa of heeft een van jullie stiekem de overhand gehad?  
“Nee, geen van ons heeft de overhand hierin gehad. Het was echt voor ons beide iets nieuws. Normaal gesproken draaien we allebei een stuk harder, maar dit is meer geschikt voor de radio. Het heeft goed uitgepakt vinden wijzelf.”  

Zouden jullie dit weer willen doen?
Tommy: “Als ‘Together’ goed wordt ontvangen, dan is de kans groot dat we dit weer gaan doen. Het is sowieso leuk om met mijn vader te werken.”
Marco: “Ja, vooral omdat het zo anders is. Er zitten vocals in, het is catchy en het is meer bedoeld voor een groter publiek.”

Is dit het teken dat jullie binnenkort veel samen draaien?
Tommy: “Afgelopen tijd hebben we al veel samen gedraaid en in november draaien we in Azië op een cruise ship.”

Als je zo op de samenwerking terugkijkt, wat vonden jullie absoluut onvergetelijk?
Tommy: “Ik heb vooral genoten van het feit dat alles zo makkelijk en goed is verlopen. De goede band met mijn vader heeft daar ook in bijgedragen.”  
Marco: “Ik vind het mooi dat wij iets hebben weten te creëren dat buiten onze comfortzone ligt. Dat dit zo heeft uitgepakt, had ik niet verwacht. Het is de eerste keer dat we zoiets hebben geprobeerd en dat was tof. Wat mij betreft is dit voor herhaling vatbaar. In december komt er ook een plaat van ons uit, maar die is meer gericht op de clubs.”  

Even iets heel anders: van kleins af aan ben jij, Tommy, al besmet met het dj-virus. Wanneer dacht je echt: dit wil ik ook?
“Toen ik een jaar of 14, 15 was. Toen begon ik de muziek leuk te vinden. Ik was bijna 16 toen ik zelf muziek ben gaan maken.”  

Hoe anders is jouw stijl in vergelijking met die van je vader?
“Ik vind dat wij niet zo verschillend zijn qua stijl. Ik draai misschien harder en mijn vader is meer van de groovy dingen.”

Hoe is het voor jou Marco, om je zoon zo bezig te zien?
“Dan komt het vadergevoel echt weer naar boven. Ik ben enorm trots. In de afgelopen jaren heb ik veel mogen meemaken en ik weet hoe het voelt om voor zo’n groot publiek te draaien. Als ik Tommy dan zo zie staan, vind ik dat geweldig. Ik zie hem niet vaak draaien, want ik moet zelf nog overal naartoe. Als ik een wat langere tour heb, dan probeer ik wel dingen te combineren.”  

ADE zit eraan te komen. Zijn jullie daar ook te vinden?
Tommy: “We draaien sowieso een live set bij Slam!FM. Verder kijken we wel. We gaan vooral lekker genieten samen. Daarnaast draai ik zelf op de Revealed Recordings night in de HMH, Jay Hardway & Friends, Early Rebel in de Nyx en ook Young Gunz in de Van Dyck Bar.”  

Marco, als jij nog enige invloed zou mogen uitoefenen op je zoon, wat zou jij Tommy in de nabije toekomst graag willen zien doen?
“Dat is een lastige vraag. Ik denk dat er dan iets naar boven komt wat ik zelf graag had willen doen, namelijk een band produceren. Ik denk niet dat ik dit nog ga verwezenlijken en ik kan moeilijk van Tommy verwachten dat hij mijn wens gaat vervullen. Verder zijn er ook geen rare zaken op ons werkgebied waarvan ik hoop dat Tommy ze niet meemaakt. De feesten zijn tegenwoordig zo goed georganiseerd. Het zijn meer de alledaagse dingen die soms raar zijn.”  
 


 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ