Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Interview Maudy de Roos, projectmanager Alda Events

Electronic Family 2015   Amsterdam

Vijf jaar Electronic Family: één groot (familie)feest!


Deze zomer word je wederom overspoeld met allerlei fantastisch leuke festivals. Alleen, waar moet je nu heen?! Project manager Maudy de Roos bij Alda Events geeft de ware trance-liefhebber graag een tip: Electronic Family (EF) op zaterdag 18 juli. “Niet alleen omdat het festival dit jaar vijf jaar bestaat, maar ook omdat EF voor de trance scene op een unieke locatie wordt georganiseerd”, meent Maudy. “Je staat overdag in het Amsterdamse Bos in plaats van ergens binnen en dat zorgt voor een geheel andere beleving.”
 
Even een opfrisser voor eenieder die niet meer weet waar trance zijn roots heeft liggen: Het begon allemaal begin jaren negentig als psychedelische variant op techno en acid en werd geïntroduceerd door dj’s als de Duitse Sven Vath. Wat zijn de ingrediënten voor een tranceplaat? Een eentonige beat in het begin, na een tijdje voeg je gedoseerd percussie en melodie toe en je plaatst een break in het midden, zodat je al bruisend naar een climax kunt toewerken.  
 
Tot dit genre behoren uiteraard ook dj’s als Tiësto, Armin van Buuren en Ferry Corsten, alleen maar een klein aantal dj’s is de authentieke trance blijven draaien. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan Paul van Dyk. Laat hij nu de afsluiter zijn op het enige open air trancefestival in Nederland: Electronic Family!
 
Maudy: “Paul van Dyk is echt een waardige afsluiter. Maar we hebben ook een optreden van Special Guests Ben Gold en Ruben De Ronde en heel veel andere toffe namen! Wat dacht je van Pure NRG, Johan Gielen en Genix? Als je trancehart daar niet warm van wordt, dan weet ik het ook niet meer!”
 
EF is erg gericht op de muziek, maar naast vier stages is er nog meer te beleven. “We hebben de attractie de octopus, een vuurwerkshow, meer food stands dan afgelopen jaren en in verband met ons vijfjarig bestaan hebben we een ‘Legends Area’ met allerlei helden van toen.”
 
Als je denkt dat EF puur een Nederlands feestje is, dan heb je het mis. “Tienduizenden mensen komen overal vandaan. En dat niet alleen: het festival brengt echt een familiegevoel met zich mee”, reageert de 30-jarige project manager. “Op socials zijn mensen heel erg actief. Velen reageren op onze posts en op posts van elkaar. Ook op het terrein merk je dat mensen elkaar opzoeken. Al heb je groepjes vrienden, er heerst een eenheid. Dit komt door de liefde voor trance.”
 
Met de sfeer lijkt het dus wel goed te zitten. Wat maakt het dan nog meer waard om (weer) naar EF te gaan? “We proberen elk jaar iets anders te bieden. Zo is er dit jaar een outdoor stage bijgekomen, hebben we, zoals eerder genoemd, de octopus en we proberen in te spelen op de tips die wij van bezoekers hebben ontvangen via een enquête”, reageert Maudy.  
 
Op de vraag waar Maudy het meest van kan genieten tijdens EF, antwoordt ze: “Ik heb vorig jaar niet echt van iets specifieks genoten, maar gewoon van de dag an sich. Het is ontzettend gaaf als je merkt aan de energie dat al die losse groepjes mensen een eenheid wordt. Het is echt een Family-ding.”  
 
Electronic Family 2015   Amsterdam

De kaartverkoop voor het festival kun je vinden op www.electronicfamily.nl 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ