Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Interview Sunnery James & Ryan MarcianoSunnery James & Ryan Marciano zijn een van de populairste dj-duo’s uit Nederland die met name bekend staan om hun energieke optredens. Samen besloten ze een aantal jaar geleden om deze energieke flow in een eigen concept te stoppen: Sexy By Nature (SBN). Naast de, inmiddels welbekende, feestavonden is SBN Radio ook wekelijks te horen op SLAM!FM. Dit jaar is Sexy By Nature uitgebreid tot weekender. Des te meer reden om dit even toe te lichten aan de pers, dachten de heren. Vol enthousiasme zijn wij op een zonnige woensdag in maart afgereisd naar Amsterdam, waar het dynamische duo ons te woord wilde staan.  


Het interview vond plaats in een leuke setting, die de heren zelf hebben uitgekozen. De Mary Go Wild Store in Amsterdam: een winkel die dance ademt.  

Jullie hebben een behoorlijk druk schema: het uitbreiden van Sexy By Nature, jullie eigen producties, het draaien en ook nog een restaurant erbij. Hoe gaan jullie hiermee om?  
Sunnery: “We hebben heel veel mensen om ons heen en natuurlijk ook managers voor ons restaurant. Het restaurant is bijvoorbeeld een super leuke kans geweest en gelukkig hebben we de beste manager gekregen die het kan runnen. Sexy By Nature doen we samen met ALDA Events, daar zit ook een heel team achter dat ermee helpt, al zijn we zelf heel erg betrokken in alles en blijft het echt ‘ons ding’. Maar door al deze mensen om ons heen hebben we genoeg tijd om ons te focussen op onze core business: het draaien.”  

Ryan grapt: “Ja en als het bij het restaurant iets minder gaat, ga ik langs en eet ik alles op. Nee haha, maar het is inderdaad wel veel geregel, maar wel heel leuk. We werken met alleen maar leuke mensen.”  

Sunnery vult aan: “Ja, zonder al deze mensen om ons heen hadden we al drie burn-outs gehad.”  

We hebben het tijdens ons interview over Sexy By Nature al gehad over tracks draaien en maken. Hieruit blijkt dat jullie het erg belangrijk vinden om een eigen identiteit te laten horen en vooral niet alleen ‘hitjes’ te draaien. Jullie zijn zelfs ooit begonnen als dj’s en niet als producer, maar hebben zelf nu ook een nieuwe (radio)track uitgebracht op Spinnin’, Come Follow. Waarom besloten jullie om toch een ‘commerciële’ radiotrack te maken en hoe is deze hit tot stand gekomen?  
Sunnery: “ Wauw…. Ja! We zijn al een tijdje niet meer op de radio geweest, omdat we dachten “radio, waarom? – we doen wat we doen”, heel eigenwijs eigenlijk. We werken nu samen met Spinnin’, een soort van ‘gentlemen’s agreement’ (= een informele overeenkomst). We zijn toen gewoon gaan brainstormen. We hadden wat beats en platen. Toen leerden we een songwriter kennen die al met Calvin Harris, David Guetta en Afrojack had gewerkt en daar hadden we een echte klik mee. Toen zijn we gaan zitten, hebben we een zanger erbij betrokken en toen kwamen we eigenlijk op een gulden middenweg uit. Iets dat wij zelf cool vonden en waar we echt iets mee konden doen. Hier is Come Follow uitgekomen.”  
 


Hoe werd gereageerd op het feit dat jullie nu toch een radiotrack maakte door jullie vaste fanclub?    
Sunnery: “Heel veel fans begrepen het niet in eerste instantie en dachten dat we allemaal radioplaten gingen maken, maar nee, we maken een uitstap. Onze volgende track staat al klaar, met Leroy Styles, en dat is weer een hele andere kant op. En zo hebben we nog veel meer dingen liggen, die andere kanten op gaan.”  

Andere kanten op gaan.… Dat klinkt interessant! Jullie houden ook heel erg van techno hè? Maar betekent dat dan dat jullie ook van plan om die kanten op te gaan?  
Sunnery: “Nee, kijk, we houden inderdaad heel erg van techno, maar we gaan niet op techno feesten draaien. Ik vind het geweldig om er te zijn en we hebben wel eens platen gemaakt die gedraaid zijn door Adam Beyer en Carl Cox. Die hebben we dan zonder naam doorgestuurd en die werden gedraaid, zonder dat ze weten dat ‘wij’ erachter zitten. Dat vinden we leuk om te maken, maar wij zijn er ‘tussenin’. We hebben een commercieel uiterlijk en zijn ‘commerciële boys’, maar we doen wel wat we willen en wat we leuk vinden. Als er dus een techno plaat in onze set past, dan draaien we dat. We houden van ‘no boundaries’ (geen grenzen): als het bij ons past en we kunnen erop bewegen, dan draaien we dat. Het ligt natuurlijk ook heel erg aan hoe je het mixt.”  

Hoeveel tijd spenderen jullie eigenlijk in de studio?  
Sunnery: “Veel de laatste tijd. We hebben heel veel platen af en zitten vol tot het einde van het jaar. Het laatste project waar we nu mee bezig zijn geweest was het remixen van de laatste nieuwe plaat van Alesso, Cool.”  

Hoe spelen jullie op elkaar in? Hebben jullie een bepaalde taakverdeling?  
Ryan grapt: “Ik kom sowieso altijd te laat. Dat is mijn taak!”  

Sunnery: “Haha, nee we hebben niet echt taken ofzo. Ik ben extravert, dus ik neem meestal wel het initiatief en dan is de toon gezet en gaat Ryan ernaast zitten en urenlang er aan sleutelen.”  

Ryan vult aan: “Als ik een plaat maak, komt die nooooit af!”  

Sunnery bevestigd: “Dat is de balans. Ryan kan élk geluid maken dat je je maar voorstelt. Als jij een geluidje maakt, dan maakt hij het zo na. Dat kan hij. Ik heb daar geen geduld voor. Ik wil een track bouwen en dan is het goed, maar dan gaat hij kritisch kijken naar het geluid. De afwisseling tussen ons werkt juist zo goed.”  

Bepalen jullie vooraf welke tracks jullie draaien in sets?
Sunnery: “Nee, dat weten we nooit! Dat voelen we aan op het moment zelf. We spelen in op de sfeer.”  

Over sfeer gesproken… Miami Music Week zit er natuurlijk ook weer aan te komen. Wat zijn jullie plannen hiervoor?  
Sunnery: “We hebben een poolparty met Sexy By Nature. Daarnaast staat Ultra Music Festival natuurlijk op de planning en staan we op een feestje met Steve Angello, een klein intiem feestje voor misschien 500 man. Dat doet hij elk jaar. Hij gaat ook terug naar intiem, net zoals wij met Sexy By Nature dit jaar. Met Alesso hebben we ook een poolparty, waarbij maximaal 1200 man aanwezig zijn. Dat is allemaal iets kleiner, maar wel heel leuk, omdat je iets ‘intiems’ terug kunt geven aan de fans.”  

Een van onze Guestzone members had nog een leuke vraag voor jullie.  
Als jullie b2b zouden mogen draaien met iemand anders dan elkaar, met wie zou dat dan zijn?  
Sunnery: “Waarschijnlijk óf Steve Angello of Erick Morillo.”

Ryan: “Uhm…. Haha ja, met die twee heb ik al een keer gedraaid dus ja..”  

Sunnery: “We weten ook gewoon dat het met anderen niet werkt. En we weten bij die twee wel dat het werkt, daarom zeg ik Steve of Erick.”  

Ryan grapt en zegt lachend: “Ik zou wel een keer b2b met Jezus willen draaien… die heeft veel volgers! Come Follow!”  

Iedereen die Sunnery James & Ryan Marciano heeft zien optreden kent het plaatje wel: twee dansende mannen achter de booth die heel veel energie geven, waarbij het haar van een van de heren wild meegaat op de muziek. Nu we de kans hebben, willen we hier toch eens naar vragen.  

Ryan, een speciale vraag aan jou nog. Zou jij ooit je haar nog kunnen afknippen als je dat zou willen, of is dit echt een statement geworden?  
Ryan reageert vol overtuiging: “Ja, ik ga het toch nog wel een keer afknippen hoor.”  

Sunnery ziet dit niet zo zitten en zegt: “Dan plak je het aan mijn hoofd vast! Dan ga ik wel zo ‘bouncen’ als jij!”  

Ryan ligt verder toe: “Ik heb mijn haar ooit laten groeien en toen werd ik er helemaal gek van. Toen heb ik alles afgeschoren. En na een tijd dacht ik eigenlijk “ajoh, ik laat het gewoon weer groeien”, dus nu is het eigenlijk zonder ‘bedoeling’ zo. Ik denk eigenlijk dat als ik het weg haal, dat mensen er snel aan zijn gewend.”  

Sunnery reageert: “Het silhouet nu ziet er gewoon fantastisch uit. De kale knikker en de bos haar!”  

Ryan concludeert uiteindelijk: “…. Ik zit aan m’n haar vast nu!”  


 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ