Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Interview Quintino

Don't Let Daddy Know   Amsterdam

Quintino is de laatste tijd weer volledig in de picture met veel nieuwe releases op Spinnin’ Records. Volgende maand, maart, komen weer een aantal nieuwe tracks uit waaronder ‘Escape’. Des te meer reden om de dj te spreken voor zijn optreden op Don’t Let Daddy Know Amsterdam.  

We zien de laatste tijd weer heel veel van je, veel nieuwe platen… het gaat hartstikke goed met je volgens mij. Wat is het afgelopen jaar (2014) de belangrijkste ontwikkeling voor jou geweest?  
“Ja ik ben heel blij met hoe het nu gaat. De belangrijkste ontwikkeling is daarom eigenlijk ook de constante productie geweest. Ik heb een tijdje gezocht naar nieuwe muziek. Dat is heel normaal. Als je al een tijd met iets bezig bent, ga je graag weer iets nieuws proberen. En nu gaat het gewoon super goed. Ik heb al heel veel klaarliggen en al veel uitgebracht. Ben ermee bezig om het allemaal naar een hoger level te tillen.”  

Tussen de tracks die de laatste tijd zijn uitgebracht is een verschil in sound te horen. Er zitten hardere tracks tussen, als ‘Genesis’, maar ook diepere tracks als ‘Winner’. Hoe zit dit precies?  
“Klopt, ik wil mezelf ook zo kenmerken. Ik heb mezelf nooit in een hokje geplaatst, ook niet met draaien. Ik wil mensen kunnen verrassen en doen wat ik wil. Als ik voel dat ik iets tof vind ik m’n set, dan wil ik het ook maken of draaien en zo zal ik altijd blijven.”  

Hoe reageert het publiek op de mix tussen diepere tracks en hardere tracks?  
“Het publiek reageert heel tof. Veel mensen kennen de tracks ook. Ik kan natuurlijk veel afwisselen nu en dat houdt het ook spannend. Ik denk dat als je alleen maar hardere of diepere tracks draait het op een gegeven moment een soort ‘meuk’ wordt zeg maar – dat is mijn gevoel dan tenminste. En nu kan ik zorgen voor een goede opbouw. Ik voel me hier ook heel prettig bij.”  

De opvolger op zijn diepere tracks als Winner ligt al klaar. Dit is een track samen met R3hab die in mei uit zal komen. Komende maand komt echter al een ‘meer progressive’ nummer uit.  

 

Wat is jouw eigen favoriete track?
“Van mijn eigen platen is dat Dynamite samen met MOTi en Taylr Renee. Dit vind ik gewoon een van mijn allerbeste platen. Het heeft een hele aparte sound die bijna nooit eerder is gemaakt. Dit is echt een ‘signature plaat’ – ik draai hem en je hoort al gelijk welke plaat het is. Hij gaat al een lange tijd mee en blijft ook tof om te draaien, omdat de sound daarvan gewoon tijdloos is.”  

Kenmerkt die plaat jou echt?  
“Ja, je verwacht nooit wat er komt en dat kun je bij mij ook nooit verwachten.”  Heb je nog meer collabs die eraan zitten te komen?  
“Ja, maar deze kan ik nog niet allemaal bekend maken, omdat ze nog in de making zijn. Maar er zitten wel een aantal grote dingen aan te komen. Ik kan wel al vertellen dat ik een remix voor Sam Feldt’s Show Me Love heb gedaan en een remix voor Galantis – Runaway.” Enthousiast verteld hij verder dat hij nog heel veel heeft liggen en niet kan wachten om het te vertellen, maar er toch nog even mee moet wachten.  

Wat vind je uiteindelijk leuker, het produceren of optreden?  
“Daar kan ik echt niet uit kiezen. Het is beide even leuk. De kick als je iets maakt én weet dat je het kan draaien. Het is een combinatie van beide en geeft beide veel energie.”

Evenals Ummet Ozcan, die wij eerder deze avond interviewde, test ook Quintino zijn tracks op het publiek. Tijdens Don’t Let Daddy Know test hij maar liefst vijf nieuwe tracks.  

Welke samenwerkingen staan nog op jouw verlanglijstje?  
“Voor mij zijn dat Ellie Goulding en Sia. Dat zijn vocalisten waar ik heel graag mee zou willen samenwerken. Ze hebben beide een geweldige stem en het maakt volgens mij niet eens uit wat je doet, het klinkt gewoon sowieso vet.”  

Je bent al jong ontdekt. Op je 18e ben je namelijk ontdekt door Laidback Luke. Hoe is jullie band nu nog?  
“Heel goed. We spreken elkaar geregeld. We sturen elkaar altijd nieuwe dingen en geven elkaar hier dan ook feedback op. Ik mention hem altijd in alle interviews als ernaar gevraagd wordt, hij heeft mij altijd geholpen vanaf dag 1. Hij is echt een soort muziekvader voor mij. Ik kwam uit een hele kleine stad, Den Helder, wist niet precies hoe ik het moest aanpakken en toen mocht ik van hem een beetje mee en kreeg ik tips en hulp bij het maken van mijn eerste platen. Die hulp was echt onbetaalbaar.”  

Momenteel heb je een eigen radioshow, namelijk SupersoniQ radio. Heb je nog verdere ambities met dit concept?  
“Ja toevallig zijn we nu al gekoppeld aan de Amerikaanse radio en we hebben meerdere landen waarmee we bezig zijn. Frankrijk, Turkije en nog een paar andere landen. We zijn dus echt aan het uitbreiden hiermee. Ook het aantal downloads van de podcast wordt steeds hoger. Ik merk dat de mensen echt wekelijks gaan luisteren naar de show. Ik maak hierin ook ruimte voor nieuwe talenten door wekelijks een demo te draaien die ik krijg toegestuurd. Het is echt super leuk om te doen.”  

Is dat iets waar jij je momenteel ook mee bezig houdt, met het begeleiden van nieuwe talenten?  
“Niet heel groots ofzo, maar ik ben wel altijd aan het kijken of er een nieuw talent bij zit die ik misschien op weg kan helpen. Dat zou wel iets zijn dat ik echt heel tof zou vinden en waar ik trots op zou zijn.”  

Als jij vrijetijd hebt, wat is dan hetgene dat je het liefste doet?  
“Eigenlijk ben ik altijd wel bezig. Zelfs als ik op vakantie ben, kan ik m’n laptop eigenlijk niet wegleggen. Mijn werk is eigenlijk ook gewoon mijn hobby.”  

Oké dan heb ik nog één ding waar ik stiekem nieuwsgierig naar ben. Je kent de verhalen wel van rare verzoekjes van artiesten in hun riders, zoals alleen blauwe M&M’s of iets dergelijks. Heb jij zoiets er ook in staan?  
“Nou ik heb vier opblaaspoppen erin staan, twee flessen Grey Goose en twee flessen champagne.”  

Goedgelovig als dat ik ben, kon ik het natuurlijk niet laten om even te vragen hoe hij dan eigenlijk op het idee kwam van vier opblaaspoppen, waarna hij uiteraard even heel hard in de lach schoot. Ach, ik kan in ieder geval altijd mijn haarkleur nog de schuld geven.  

“Nee haha, ik heb geen rare verzoekjes.”  

Één ding is zeker en dat is dat wij de komende tijd nog heel veel gaan horen van Quintino. Wij zijn benieuwd.   
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ