Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Interview Ummet OzcanDe grootste stijger van dit jaar in de DJ Mag Top 100 is zonder twijfel Ummet Ozcan. Van plaats 99 vorig jaar, naar 31 dit jaar. Dat is, toch even voor de duidelijkheid, maar liefst 68 plaatsen verschil! “Ik sprong een gat in de lucht toen ik dit hoorde”, reageert Ummet. “Vorig jaar was natuurlijk al te gek. Ik behoorde toen net bij de 100 beste dj’s van de wereld. Dat was toch wel weer een droom die uitkwam.”  

Een grote glimlach verschijnt op het gezicht van Ummet Ozcan als hij spreekt over de DJ Mag Top 100. “Ik zat al een paar jaar lang te hopen dat ik in de Top 100 zou komen te staan, want ik zat iedere keer net boven de 100”, vertelt de dj. “Vorig jaar ging ik er eigenlijk niet meer vanuit en toen kwam ik ineens binnen op 99. Ook al was het 99, ik was superblij. Je hoort dan toch bij de beste 100 van de wereld.” Dit jaar is natuurlijk helemaal te gek. Ummet: “Gekeken naar de resultaten die we hebben geboekt dit jaar,  had ik wel verwacht dat ik een paar plaatsjes zou stijgen, maar niet 68 plaatsen.”

Ondertussen is de dj en producer alweer zo’n twintig jaar bezig met muziek. “Muziek is mijn passie. Het is begonnen met het spelen op een keyboard, je kent het wel”, meent Ummet. “Mijn oudere broers luisterden toen ik een jaar of 11, 12 was naar house en op een gegeven moment ben ik daar ook naar gaan luisteren.” Na het keyboard volgde een computer en al snel had Ummet door wat je allemaal kon doen met geluid. Ummet: “Mijn ouders zeiden wel eens: ‘Houd eens op met dat gekke gedoe en ga maar gewoon centjes verdienen’. Maar als iets eenmaal een passie is, dan blijf je ermee bezig.” Wat Ummet deed voordat hij zich volledig met muziek kon bezighouden? “Ik was op mijn zeventiende zelfstandig ondernemer in de bouw”, aldus Ummet.  

Als je gelooft in je eigen dromen en kunnen, dan kom je er wel. Daar is Ummet een mooi voorbeeld van. “Als ik uitging met vrienden en een dj zag draaien op de mainstage, dan dacht ik altijd: Er komt een moment dat ik ook op een mainstage sta.” En zo geschiedde. Het eerste festival waar Ummet heeft gestaan was het bevrijdingsfestival in Zwolle. “Dat was wel spannend en ik was toen best zenuwachtig. Dat was de eerste keer dat ik voor 10.000 man stond. Echt te gek.”  Toeren is leuk, maar niet te lang als het aan Ummet ligt. “Ik kan twee weken toeren en dan moet ik weer naar huis”, reageert de dj. “Weer in studio zitten en settelen thuis, zo vind ik mijn balans en dan kan ik er weer tegenaan.” De Nederlands-Turkse dj is regelmatig in Amerika te vinden om te draaien. Op de vraag of Ummet in Amerika zou kunnen wonen, antwoordt hij: “Ik vind het heel leuk om in Amerika te draaien. Mensen gaan daar helemaal los en ze organiseren supervette feesten en festivals. Maar ik denk niet dat ik daar zou kunnen wonen. Ik ben echt gewend aan Nederland. Misschien zou ik, als ik er veel zou gaan toeren, er later wel een huisje kunnen hebben.”

Na zoveel jaren draaien en reizen zou je verwachten dat een dj als Ummet wel iets bizars zou hebben meegemaakt. Niets is minder waar. “Ik heb nog nooit echt iets geks meegemaakt”, beweert Ummet. “Het enige wat ik me kan herinneren is dat ik vier jaar geleden tijdens een storm aan het draaien was in Australië. Alles werd nat en ik stond op slippers. Iedere keer als ik de draaitafel aanraakte, kreeg ik een schok.” Zelf is hij er niet van onder de indruk. “Er zal heus nog wel een keer iets geks aankomen”, lacht hij.  

De aankomende tijd zullen we in ieder geval op muzikaal gebied veel van Ummet gaan horen. Of het nu gaat om een samenwerking of het uitbrengen van geheel eigen werk. “Ik heb met Calvin Harris gewerkt aan zijn nieuwe album dat in november uitkomt en er komt een nieuwe track aan in samenwerking met Dimitri Vegas en Like Mike”, onthult Ummet. “Verder komt mijn nieuwe single ‘Superwave’ uit op 7 november. Er is nog iets, maar dat houd ik nog even geheim.”

Daarmee is nog niet alles gezegd. Ondanks dat wat de dj in de tussentijd bereikt heeft, blijft hij vooruitkijken en dromen. Ummet: “Ik zou wel mijn eigen platform rond mijn naam willen opbouwen, eigen feestjes kunnen geven, grotere tours doen, meer albums uitbrengen. Ja, ik wil wel kijken hoever ik kan gaan.”


 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ