Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Interview Mighty Fools2015 wordt wat de (te) gekke en energieke Mightyfools betreft, hun jaar. “We hebben een gruwelijke zomer achter de rug en die lijn willen we graag doortrekken”, reageert de 27-jarige Jelle Keizer. Het duo, Andy Samin (24) en Jelle Keizer, was tijdens ADE niet te missen tijdens ‘ Doorn Records ’ woensdag 15 oktober en op vrijdag 17 oktober tijdens ‘Red Light by Sam O Neall & Friends’.

De dj’s hebben elkaar in 2007 ontmoet en daar was vrijwel direct een klik. Op de vraag of ze elkaar wel eens in de weg zitten, antwoordt Andy: “Soms wil de één weleens iets raars doen, maar we willen al zes jaar dezelfde kant op.” Voorlopig zullen we dus nog regelmatig van de mannen kunnen horen. “Hoe dat over tien jaar is, weten we niet, maar dat zien we dan wel”, vult Jelle aan.  

Wie al eens een show van Mightyfools heeft gezien, weet hoe de twee als een stel stuiterballen achter, naast en voor de draaitafel kunnen staan. “On stage kunnen we behoorlijk losgaan, vooral Andy”, lacht Jelle. “We nemen onszelf niet al te serieus. Maar eenmaal in de studio zijn we wel vrij rustig aan het werk.”  

Die energie on stage is tevens goed te merken in de sets van de twee dj’s. “We draaien rustig zo’n veertig platen. Er zitten ook veel tempowisselingen in. Het kan soms verschillen van honderd tot honderdvijftig beats per minute”, gaat Jelle verder. “Daarnaast gaan we alle genres langs: van rumba tot hardstyle.” Het gaat de twee duidelijk om een combinatie van show en goede setlist. Jelle: “We zijn niet vies van het draaien van een David Guetta-plaat, maar het is niet de bedoeling om de halve top 40 ten gehore te brengen.” Volgens Andy staat één ding voorop: “We willen er echt een feestje van maken!”Het enthousiasme van Mightyfools slaat soms iets te goed over op het publiek. “We hebben eens meegemaakt dat het publiek zo enthousiast was, dat ze de boel sloopte”, herinnert Jelle zich. Dat is niet het enige. “We hebben ook wel slipjes naar ons hoofd gekregen,” lacht Andy. Nu serieuzer: “Ook hebben we een plafond naar beneden zien komen en schietpartijen in clubs meegemaakt.” Wat hebben ze in de afgelopen zes jaar nog niet meegemaakt? Daar is Jelle duidelijk over: “Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of we hebben het wel meegemaakt.”

Hoe de twee zo nuchter blijven? “Door thuis te komen in Hilversum, gewoon in de rij te staan in de supermarkt en door te zuipen met vrienden”, meent Jelle. “Het leven gaat gewoon verder. Daarom zit ik ook één keer in de week bij mijn ouders aan tafel. Wij hebben geen rock-’n-roll-levensstijl. Ik zou helemaal gek worden als ik dat wel had.”

 

Vrijwel elk jaar zijn Jelle en Andy te zien tijdens ADE. Het eindigen in de DJ Mag Top 100 is overigens geen absolute must voor één van de twee. “Als we zouden eindigen in de top 100 is het leuk, maar het is geen streven”, zegt Jelle. Andy vult aan: “We willen vasthouden aan wat we nu hebben en het maximale eruit halen.” Ze hebben beide genoeg andere dromen die ze graag werkelijkheid zien worden. “Ik zou graag eens de headliner willen zijn tijdens een clubshow in Amerika en we hebben nog niet echt een hit gehad”, reageert Jelle. Volgens Andy zijn ze super gemotiveerd om van 2015 hun jaar te maken. Wie weet is die hit nog slechts een kwestie van tijd.

Jelle: “We gaan ons de aankomende tijd in ieder geval stukwerken in de studio om de wereld te kunnen bombarderen met onze kutherrie!”

 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ