Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

Wil Den Haag de evenementenindustrie wel redden?Vorige week heeft Rutte tijdens de persconferentie duidelijk gemaakt dat we geen hoop moesten hebben dat er snel weer evenementen gehouden kunnen worden en niet optimistisch moesten zijn dat disco’s en nachtclubs snel weer open kunnen.

Dat is voor onze branche, die vanaf dag 1 compleet stil ligt al erg genoeg. We waren de eerste en zijn ook de laatste die weer aan de slag kunnen. Maar dat er totaal geen vooruitzicht, geen duidelijkheid, geen zekerheid is, is echt heel moeilijk.

En de versoepelingen die er inmiddels zijn - geen maximum aantal bezoekers - is voor onze sector plat gezegd een wassen neus. Zolang de 1,5 meter regel namelijk gehandhaafd blijft, zal de opbrengst voor de organisaties niet boven de kosten uitkomen. Helemaal niet met alle extra regels waar organisaties aan moeten voldoen om überhaupt een vergunning te krijgen.

Als ze die vergunning krijgen, en er vervolgens alles aan doen om maar iets van hun verlies proberen goed te maken, zijn er helaas overijverige boa's en/of politieagenten die niet willen begrijpen hoe zwaar ondernemers in onze branche het hebben en wel heel streng handhaven. Om het zachtjes uit te drukken.

Er zijn zoveel voorbeelden van, lees hier  bijvoorbeeld waarom MUNCH deze week heeft besloten om de deuren van de club opnieuw te sluiten, het is echt heel triest.
 
Maar los van dat lijkt het er inmiddels op alsof Den Haag nadenkt om de sector niet te redden. Tijdens een interview met Jolanda Jansen, directeur van Rotterdam Ahoy, werd vanuit politiek Den Haag de vraag gesteld: “hoe erg is het als de evenementenbranche er niet meer zou zijn? Je kunt 100.000 mensen laten omscholen. Het lost een maatschappelijk probleem op.”
 
Hier zijn wij echt heel erg van geschrokken. Dit is ook de reden waarom we dit bericht schrijven. Het geeft volgens ons namelijk aan dat de overheid zich niet erg druk maakt over de evenementenindustrie. Dit terwijl de branche goed is voor ruim 7 miljard omzet, er ruim 12.000 organisaties werkzaam in zijn die zo'n 90.000 evenementen per jaar organiseren.

Om toch even KLM aan te halen. Ook wij begrijpen dat KLM een economisch belang heeft maar het blijft moeilijk te verkroppen dat zij, met een omzet van zo'n 11 miljard euro, waar 30.000 mensen werkzaam zijn, ruim 3 miljard steun krijgen uit Den Haag en dat de culturele sector het moet doen met 300 miljoen.  Wij begrijpen ook de economische en Nationale belangen wel. Maar dan nog, het lijkt niet te kloppen, het gevoel is niet goed.  
 


Dinsdag kwamen er op het Malieveld zo’n 600 event professionals bijeen die samen een levende HELP vormden en de eventbranche symbolisch om lieten vallen om op die manier hulp te vragen vanuit het kabinet.

Veel professionals ( evenementenlocaties, hotels, eventorganisatoren, musea, festivalorganisatoren, cateraars, licht- & geluidsbedrijven, interieur- & decoratie-experts, entertainment-bedrijven etc.) hebben in de nacht van 25 op 26 augustus hun gebouwen rood uitgelicht om de liefde te verklaren aan het vak en iedereen binnen de branche van mental support te voorzien. Daarnaast willen we de aandacht van de politiek én de rest van ons land vestigen op de dramatische situatie waarin zeker ook onze industrie zich op dit moment bevindt.
 
Wanneer er namelijk geen steun komt, zullen de meeste partyorganisaties, heel veel banen en daarmee dus ook de meeste evenementen en festivals zoals jij ze kent verdwijnen.


 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ