Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

MUNCH sluit deuren: hier kun je niet tegenop boksenWe hadden al eerder een artikel geplaatst over de sluiting van MUNCH. Maar vandaag heeft Chris Rox een interview gehad met het AD.nl . Aangezien het premium (betaald) artikel betreft, hierbij de volledige content.

,,We hebben er zelf voor gekozen om de club te sluiten”, zegt Chris van den Broek (37), een van de managers van Club Munch. ,,Acht weken zijn we open geweest en elke week was er wel een controle van de horecapolitie.”

Met drie man sterk controleerden agenten de afgelopen periode of de club zich hield aan de corona-eisen, vertelt Van den Broek. ,,Steeds kregen we te horen dat we onze zaakjes op orde hadden. Tot vorige week zaterdag. Toen constateerde een agent, die hooguit tien minuten in de club is geweest, dat er tweehonderd man binnen was en dat er barkrukken bij de statafels ontbraken.”

Wijkagent  
Die barkrukken zijn nodig om de bezoekers veilig te kunnen ontvangen. Club Munch biedt op de dansvloer zestig statafels aan, met elk drie barkrukken. ,,Nu blijkt dat per statafel hooguit twee mensen mogen plaatsnemen”, stelt Van den Broek verontwaardigd. ,,Dat waren er eerst drie, volgens de wijkagent, die ons voorheen controleerde. Er is veel onduidelijkheid over de regels.’’

Op de melding van de agent die te weinig barkrukken en te veel publiek constateerde, reageerden de personeelsleden van Club Munch volgens Van den Broek adequaat. ,,Die krukken stonden er wel, maar de bezoekers zaten er niet altijd op. Ons personeel sommeerde de bezoekers vriendelijk om weer te gaan zitten.” Van tweehonderd bezoekers was volgens de clubpromotor geen sprake. ,,Toch ontvingen wij afgelopen vrijdag een gele kaart van de Veiligheidsregio Rotterdam.”

Bootfeest
In die bestuurlijke waarschuwing wordt de club beschuldigd van drie overtredingen,   waaronder de constatering van de agent dat er te veel bezoekers en te weinig barkrukken aanwezig waren. Ook wordt het veelbesproken bootfeest, Super Rich Kids op de Maas, Club Munch aangerekend, aangezien dat feest doorgaans wordt georganiseerd binnen de muren van de club. Daarbovenop kwam een melding via Misdaad Anoniem binnen van een bezoeker, die zich onveilig voelde in Club Munch.

,,Hier kun je als club niet tegen opboksen”, zucht Van den Broek. ,,Je kunt ook geen bezwaar maken tegen een gele kaart. Waar is de VAR als je die nodig hebt? Om te voorkomen dat we een tweede gele kaart ontvangen, dus rood, met alle negatieve berichtgeving tot gevolg, hebben wij zelf gezegd: zo gaat het niet langer, we gaan dicht.”

De sluiting is een drama voor de jonge club, die acht weken geleden nog vol goede moed heropende en dacht alle coronamaatregelen wel te hebben getroffen. ,,Op de dansvloer en bij de toiletten hebben we looproutes afgetekend. Bovendien zijn stukken dansvloer, waar mensen gemakkelijk tegen elkaar botsen, afgezet met palen en koorden. En bij de deur staat iemand die bezoekers wijst op de richtlijnen van de club om coronabesmettingen te voorkomen.”

De huurpennin­gen aan de gemeente lopen gewoon door. We hebben uitstel van betaling gekregen, maar geen afstel.   Hoe lang houdt Club Munch het nog vol, zonder inkomsten? Van den Broek, die aangeeft niet in de slachtofferrol te willen zitten, weet het niet. ,,Die onzekerheid over wanneer je weer op de oude voet verder kan, hakt erin. De huurpenningen aan de gemeente lopen gewoon door. We hebben uitstel van betaling gekregen, maar geen afstel. Toch hopen we op een compensatieregeling, want de club kan niet in zijn volledigheid worden benut.”

Compensatie is er in elk geval voor bezoekers die kaarten in de voorverkoop hebben gekocht voor geplande clubavonden ‘Metz The Real House Event’ en ‘Super Rich Kids’. Binnen twee weken wordt het bedrag teruggestort.  


 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ