YES to Sensation 2022

dinsdag 5 juli 2022

Party report: YES to Sensation 2022
Foto credit: Sensation

Let’s go beyond all reason and self-control. Sensation. YES. To all! 

Na 5 jaar afwezigheid is het weer zo ver! Een van de meest bekendste dance-events is terug en groter dan ooit! Op zaterdag 2 juli maakte Sensation namelijk een legendarische comeback in de Johan Cruijff ArenA, het thuisfront van het dance-event. 

Toen in 2017 ‘The Final’ editie werd gehouden, wilde de organisatoren vernieuwen.

Ze gingen terug naar de tekentafel en hadden een tof concept bedacht dat in 2020 tijdens Beyond Sensation gepresenteerd zou gaan worden. Hierna moest het nieuwe concept Sensation vervangen. Door corona zijn die plannen helaas niet doorgegaan, het nieuwe concept moest in de ijskast. Omdat er voor Beyond Sensation al zo veel tickets verkocht waren en de organisatie de ticketkopers niet wilde teleurstellen hebben ze besloten het feest toch door te laten gaan, maar dan in de oude vertrouwde variant. Maar toch wel in een nieuw jasje, want - met meer focus op housemuziek, nieuwe dj’s op de line-up, een bredere doelgroep en met nieuwe technische snufjes, werd ook deze editie een succes. Sensation was ook dit jaar weer uitverkocht en vulde de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam met  bijna 40.000 in wit geklede danceliefhebbers vanuit het hele land (en de wereld). 

Het terugkerende feest heeft dit jaar het thema ‘YES’. 
Organisator ID&T Group geeft aan dat dit een verwijzing is naar de vrijheid die eindelijk weer is teruggekeerd na de pandemie. YES, “om te vieren dat positiviteit altijd wint en dat de dansvloer altijd een plek is geweest waar je helemaal jezelf kunt zijn en je jezelf volkomen kunt laten gaan”. Dit krachtige thema was goed te voelen in de zaal; het diverse uitgaanspubliek had weer zin om compleet los te gaan en samen het leven te vieren. 

Er hing een positieve en uitgelaten sfeer en een sterk gevoel van saamhorigheid. Die saamhorigheid wordt natuurlijk mede gecreëerd door de welbekende dresscode: iedereen kleedt zich in het wit zonder uitzonderingen. Wanneer je niet volledig in het wit gekleed was, werd toegang zelfs geweigerd. 

Wanneer ik mijn woonplaats verlaat, 40 minuten van de ArenA vandaan, kom ik de eerste 6 mensen in het geheel wit gekleed al tegen. Dit kan maar 1 ding betekenen; zij gaan naar Sensation! Hoe dichter bij de ArenA, hoe witter het kleurde, als witte mieren richting hun nest om daar een geweldig feestje te vieren. 

Het leukste hieraan vond ik dat er gelijk een band ontstond met eenieder in het wit: je hebt dezelfde bestemming en hetzelfde doel, namelijk een leuke avond beleven en dansen tot het weer licht wordt. 

Van alle kanten kwamen geluiden zoals: eindelijk! Ware nostalgie! En hier hebben we opgewacht! 

In de menigte voelde je het aan alles: mensen hebben er weer zin in. Voor mij was dit de eerste keer Sensation en als het aan mij ligt zeker niet de laatste. Ik kende Sensation alleen nog maar van verhalen, filmpjes en moest dit op mijn eigen bucketlist toevoegen. Ik kan deze wegstrepen en wat een fantastische ervaring was het! 

Wauw-effect 
Het event staat bekend als ‘grootste club op aarde’, en dat maakt deze editie van Sensation maar al te goed waar. Wanneer je binnen komt lopen word je in een indrukwekkende wereld gezogen. Een wereld van positieve prikkels, tienduizenden dansende mensen, grote stages, de mooiste lichtshows, lasers van alle kanten en de dreunende housemuziek. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat je voortdurend overstelpt wordt met een ‘wauw-gevoel’. 

Sensation kenmerkt zich o.a. door de adembenemende podia. Daar was ook deze editie geen gebrek aan. Het hoofdpodium bevond zich als middelpunt in de Arena waarbij de dj-booth op grote hoogte de zaal verzorgde van muziek. Dit moet voor de dj’s een prachtig uitzicht zijn geweest. 

De dj’s werden omgeven door lichtgevende masten die verschillende lichteffecten lieten zien. Als eyecatcher overheerste 4 immens grote theater maskers die licht gaven, van richting veranderde en later zelfs de zaal toespraken. Waar je ook stond, op de vloer, de tribune, het vip gedeelte, een mega uitzicht was gegarandeerd.  

You may say I am a dreamer 
Op een gegeven moment laat het grote gelaat wat bij het podium hangt het publiek in stilte... ‘Imagine…’  klinkt door de speakers. Langzamerhand gaat dit over in het legendarische nummer van John Lennon en een gevoel van intimiteit en saamhorigheid werd gecreëerd. Honderden lichtgevende ballonen kwamen tijdens het nummer uit het plafond vallen en zorgen voor een mooie interactie met het publiek. Een ervaring met een diepere boodschap ‘And the world will live as one’. 

De grote artiest ‘ACRAZE’ volgde het vredige nummer op door intense housebeats die door de boxen dreunden. De reusachtige lichtgevende ballonnen bewogen voort door de handen van de mensen in het publiek. Als je even niet oplette, kon het zo zijn dat een ballon je even aantikte. 

Say YES to the groove and our line-up
‘AMSTERDAM ARE YOU READY’ klinkt door de boxen waar het publiek met volle overtuiging op reageert. Sunnery James en Ryan Marchiano spelen op het publiek in, en zette de meest geweldige beats in. Sunnery James en Ryan Marchiano zijn niet de enige grote namen die verschenen op de mainstage. Franky Rizardo, Malaa, Noizu, Diplo & MK, ACRAZE en niemand minder dan Oliver Heldens staan op de line-up, aan elkaar gepraat door Lee Grant. Midden op de avond werd het ultieme Sensation gevoel gecreëerd: Oliver Heldens werd ingeleid met de nodige licht en laser effecten afgewisseld met een indrukwekkende vuurwerkshow. Van alle kanten kwam het sierlijke vuurwerk je tegemoet. Dit heb ik nog nooit meegemaakt, wat een spektakel! 

Naast de indrukwekkende shows op de mainstage was er ook een Silverstage, waar je naar binnen kon komen met het speciale ‘Deluxe ticket’. Bij de ingang kreeg iedereen een bandje, zodat het personeel kon zien of je naar de Silverstage kon of niet. Er werd streng gecontroleerd om de exclusiviteit te bewaken. De Silverstage was een kleiner podium dan de mainstage, maar ook hier stonden toffe artiesten op de line-up zoals Biscuits, Dombresky, Martin Ikin, RAYNOR, La Fuenta en niet te vergeten Mr. White. 

YES to Sensation 2022 
Al met al was het een meer dan geslaagde avond waar gezelligheid en positieve vibes op de voorgrond stonden. Sensation heeft zijn naam waargemaakt; wat een sensatie van 22:30 uur tot 6:00 uur in de ochtend. Ik verliet de ArenA met een geweldig en voldaan gevoel. Ook mijn complimenten voor de organisatie. Alles verliep soepel en was goed geregeld. Van locatie en parkeren, tot de bar en natuurlijk de geweldige shows. 

Een avond voor in de boeken, YES. TO ALL!
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 140.668 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 140.668 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen