Sundaypeople Festival, Watergoed, 16 juni 2013

donderdag 20 juni 2013
Party report: Sundaypeople Festival, Watergoed, 16 juni 2013


Partypeople!!!! Nee, Sundaypeople dus. Dit Arnhemse concept wordt sinds een kleine twee jaar elke laatste zondagavond van de maand gehouden in het legendarisch Luxor nabij het station in Arnhem, wat overigens door het drama met alle verbouwing en verdere architectonische blunders er omheen inmiddels ook bijna legendarisch is.
 
Vorige zomer trok Sundaypeople al twee keer de stoute schoenen aan door naar buiten te gaan. Ook gewoon op de gebruikelijke zondag. Een van die uitstapjes was Strandclub Watergoed in Valburg. Mooi gelegen aan het strand van Slijk-Ewijk. Dat vooral dit uitstapje geslaagd was bleek uit het ambitieuze plan van de organisator om dit jaar een eigen Festival neer te zetten.
 
Nadat op de zondagochtend een aantal partypeople zich bij mij hadden verzameld vertrokken we per auto naar Elst waar de organisatie voor iedereen gratis pendelbussen had geregeld naar Valburg. Let wel, gratis! Los van de pendelbussen is er bij Watergoed overigens ook voldoende ruimte om te parkeren tegen een klein tarief van vijf euro. Ook geen geld als je dat vergelijkt met andere Festivals. Aangezien we op de kleintjes letten en tien euro toch al gauw vier biertjes is kozen wij voor de pendelbus. Daarnaast was er bij ons toch ook wel een kleine vrees dat er aan het eind van de avond een complete verkeerschaos zou zijn zoals je wel vaker meemaakt. Dit bleek achteraf mee te vallen.
 
Voor een louzy veertig euro loog de line up er ook niet om. Met onder andere: Funkerman, Man zonder schaduw, Franky Rizardo, Greg van Bueren, Michel De Hey, Benny Rodrigues, Audiowhores, Juan Sanchez, Littledutch, Brothers in the Booth en oudgedienden Erick E en Roog die hun 10-jarig bestaan van Housequake ook hier kwamen vieren, kreeg je meer dan waar voor je geld.
 
Aangekomen op het Festival viel een ding gelijk op. Heel veel politie. De gemeente had de nodige voorzorgsmaatregelen genomen om dit Festival in goede banen te leiden. Na een grondige visitatie doken we het terrein op en begonnen een wandeling langs de drie stages. Vooral de mainstage was fantastisch. Menig veel groter Festival viel wat betreft mainstage in het niet vergeleken in het niet bij wat de Sundaypeople organisatie hier had neergezet. Videowalls all over the place vulden je beeld.
 
Helaas was het door de overige festiviteiten dat weekend niet heel druk. Tja, met concurrenten als Indian Summer, Oerol, Pinkpop en zelfs Vaderdag leg je voor jezelf de lat ook wel hoog. Indien Housequake dezelfde dag niet ook op Indian Summer had gedraaid was het bezoekersaantal waarschijnlijk hoger geweest. Dit mocht echter zeker de pret niet drukken want wat was het gezellig. Eerlijkheidshalve moet ik wel bekennen dat ik 40% van de bezoekers ook kende en de hele dag meer pratend dan dansend heb doorgebracht.
 
Dat de man achter Sundaypeople ook een ervaren Festivalganger is was duidelijk te merken aan bijvoorbeeld  de faciliteiten. Overal was aan gedacht, voldoende gratis toiletten, voldoende chillruimte, zelfs een insmeerteam tegen een eventuele zonnebrand, you name it.
 
Hoogtepunt van de dag was voor mij zonder enige twijfel Roogs broer Greg van Bueren. Wat zette hij een waanzinnige set neer. Van begin tot einde afwisselend en verassend, kortom gewoonweg te gek. Ik ben fan! Na zijn set was het publiek helemaal los en bleef dat ook gedurende de gehele “10 jarig bestaan greatest hits” set van het Housequake duo.
 
Was er dan helemaal niets negatiefs te vermelden. Negatief niet echt. Wel wat zaken die ik persoonlijk jammer vond. De keuze om de Man zonder Schaduw tegenover Housequake te zetten vond ik jammer. Ergens ook wel begrijpelijk weer, maar hierdoor gebeurde het dat nadat bijna iedereen voor Housequake koos, de man zonder schaduw ineens wel in de schaduw stond en dat was niet die van de massa mensen voor hem. Persoonlijk vond ik het geluid op de Culture Club stage wat minder goed, maar verder ook niet storend.
 
Kort en goed kan ik niet anders zeggen dan dat Sundaypeople Festival 2013 een superleuk Festival was met heel veel potentie om door te groeien. Ik heb enorm genoten en heb van bijna niemand een negatieve klank gehoord. 
 
Klinkt bovenstaande je goed in de oren? Zet dan alvast 11 augustus in je agenda, want dan doet Sundaypeople het nog eens dunnetjes over op Watergoed met onder andere Funkerman, Cat Carpenters en Erick Eerdhuizen. Ik ben er zeker bij!!
 
Tickets win je uiteraard hier op Guestzone.

Reporter: Floris Smeenk

Meer info evenement

Foutje gezien? Let us know!Laatste kans nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker!

Win een JBL draagbare Bluetooth Speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 134.596 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op een nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker twv €165!

De JBL Charge 5 is de ideale speaker voor buiten. Hij is waterdicht en stofbestendig. Zo neem je hem een dag mee naar het strand en gaat hij niet stuk door water of zand. Raakt de batterij van je smartphone leeg? Via de ingebouwde powerbank laad je jouw telefoon onderweg op. Hierdoor kom je niet snel zonder muziek te zitten.

Door de PartyBoost functie koppel je de speaker aan een andere JBL PartyBoost speaker voor een hoger volume. Op een volle lading gaat de speaker 20 uur mee.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in, controleer of alle gegevens zijn ingevuld en nog up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 134.596 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is ten strengste verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen