Indian Summer Festival, Recreatiegebied Geestmerambacht, 15 juni 2013

zondag 23 juni 2013
Party report: Indian Summer Festival, Recreatiegebied Geestmerambacht, 15 juni 2013


YES! Eindelijk was het zover, ik ging naar Indian Summer. De dagen ervoor was ik er al veel mee bezig, want wat had ik er zin in zeg! Toen ik wakker werd op 15 juni regende het volop. Toch had ik er vertrouwen in dat het met het weer wel goed zou komen. Omdat het best een lange dag was, het festival duurde van 12.00 tot middernacht, ging ik in de middag van huis om daar rond 16.00 uur aanwezig te zijn. Mijn vriendin Bianca ontmoette ik ergens halverwege het reizen, we waren beiden enthousiast en ready to party!
 
Indian Summer Festival is een festival dat, voor het eerst in 12 jaar verdeeld over twee dagen, elk jaar plaatsvindt op recreatiegebied Geesterambacht. Het is een divers festival, met een muzikale mix van dance, pop en rock. Ook theater, kunst en cabaret komen volop aan bod. Dit alles verdeeld over 6 podia. Een festival met een ongedwongen, open-minded sfeer en waar verschillende leeftijdscategorieën zich met elkaar verenigen voor één doel; genieten van de muziek! De organisatie van het festival is ook veel bezig met duurzaamheid en probeert dit op allerlei manieren waar te maken. Op het festival stond het Indian Summer Labb. Voor meer informatie, zie www.indiansummerfestival.nl/duurzaam.
 
Zoals ik al dacht, kwam de zon rond het middaguur door en werd het, ondanks de sterke wind, heerlijk weer!Even na vier uur waren we aangekomen op het terrein. Na aanmelding, munten kopen en onze spullen in een kluisje te hebben achtergelaten, zijn we direct naar de andere kant van het terrein doorgelopen. We liepen langs de 80's/90's tent en dat klonk al lekker, een goede binnenkomer als je het terrein op loopt dus. Achter op het terrein, de Heineken Starclub, waar Dennis “Denman” Ruyer uiteindelijk van 17.00 tot 19.00 uur een set draaide. Daar wilde ik bij zijn! Dennis is natuurlijk bekend van zijn worldwide known en award-winning show Dance Department. Elke zaterdag on air, naast zijn andere programma op radio 538, Greatest Hits. Daarnaast is hij muziekproducer, draait hij op festivals en in clubs en hoor je zijn stem in vele reclamespots. Ik vind dat hij zeer goede muziek produceert en draait. Ik ben een trouwe luisteraar van het programma Dance Department en de podcasts vind ik een ideale uitvinding. Nu kan ik sowieso al amper zonder muziek, maar dancebeats zijn wel een van mijn favorieten! Thuis, op een festival, op de fiets, overal!
 
Even de sfeer aanvoelen en dansen maar! Ik ging totaal op in de muziek en de positieve vibe van het publiek. In de Heineken Starclub kon je volledig rondom naar boven lopen en genieten van de muziek terwijl je alles en iedereen in je opnam. Ook nog 'backstage' geweest. Kwam opeens Lucien Foort op me af om me aan te spreken. Hij probeerde mij te koppelen aan een andere gozer. Tja, zó kan het dus ook, haha! Anyway, Dennis draaide een halfuur langer, achteraf gezien, dus hebben we nog beneden staan dansen. Later, toen Rene Amesz aan het draaien was gegaan, heb ik Dennis nog kort gesproken. Uiteraard moest hij snel weer op weg naar de studio voor
een nieuwe episode van Dance Department!
 
Bianca en ik waren benieuwd naar de andere podia en zijn van de Heineken Starclub richting Main Stage gelopen. Daar speelde Elektro Guzzi live. Klonk best wel vet. Zij zijn een Oostenrijkse akoestische techno band.
Bianca wilde graag Within Temptation horen, een Nederlandse symfonische-metalband sinds 1996, dus zijn we daarna doorgelopen naar het Pop-Rock Podium. Daar stond het aardig vol. Helaas was het geluid iets minder, waarschijnlijk door de harde wind van de zijkant. Toch was het gezellig en klonk het verder prima.  Ik vind de zangeres, Sharon den Adel, een mooie stem hebben.
 
Na Elektro Guzzi op de Main Stage was nog een van mijn favorieten aan de beurt; Sander Kleinenberg. Hij draait voornamelijk heerlijke progressive house en is inmiddels wereldwijd bekend. Mede door het mixen van tracks van zeer bekende artiesten als Justin Timberlake en N.E.R.D.. Naast zijn werk als DJ produceert hij muziek en is hij eigenaar van wat inmiddels 'THIS IS Recordings' heet. Op het veld bij de Main Stage stond het helemaal vol en iedereen ging compleet los op de beats van Sander. Het begon wat te regenen, maar dat maakte totaal niet uit. We zijn een beetje onder de bomen gaan staan, dus het nat worden viel mee. Velen met regenponcho's aan, maar ook velen niet, iedereen was non-stop aan het dansen! Voelde echt heerlijk om zo in de beats op te gaan. De sfeer die dat geeft als je met zoveel mensen tegelijk bent is geweldig.
 
In de tussentijd had ik een 'Indian Summer Festival sweater' gekocht en waren we wat gaan eten. Het was behoorlijk prijzig, maar dat is op de meeste festivals en alles was van goede kwaliteit. Broodjes, snackfood, fruit, van alles was te krijgen. Het creatieve gebeuren, als in theater en het Labb, daar zijn we wel even langsgeweest, maar niet de tenten binnen. Die tenten waren relatief klein en enorm vol. Wij wilden toch liever dansen en genieten van de muziek bij de grotere stages. Het is een grappig fenomeen, wanneer je allemaal zo geniet, dat je iets uitstraalt waardoor je blijkbaar makkelijker of sneller contact maakt met andere mensen. Er werd genoeg geflirt en gewoon gezellig gesproken met onbekenden. Leuk!
 
Op gegeven moment zijn we weer naar de Heineken Starclub gelopen. Lucien Foort was aan de beurt om te draaien. Hij was al bezig toen we daar aankwamen en hij knalde de tent uit! Heel Heineken Starclub stond echt compleet volgepakt. Meer mensen konden er ook niet bij, dus ging de rest buiten verder. Mooi gezicht in het beginnende schemerlicht en dan iedereen met van die groene lichtstaven in hun handen, handen in de lucht. Lucien Foort is al DJ vanaf zijn 14e! In 2003 bracht hij zijn eerste album uit. Tegenwoordig is Lucien een veel gevraagde DJ in binnen- en buitenland en schreef hij onder meer het anthem voor Dance Valley in 2012. Het klonk in ieder geval helemaal top op Indian Summer. Hij draaide twee uur met volle power, tot 22.30 uur. 
 
Dat kwam mooi uit, want om half elf begon Keane bij het Rock-Pop Podium te spelen. Het werd wel wat frisser buiten, maar door weer te dansen kreeg je het al snel warm. Keane is een Engelse band met als leadzanger Tom Chaplin. Ze hebben al op vele festivals opgetreden, waaronder het Haagse festival Beatstad in 2009. De single 'Somewhere only we know' is er onder andere een die bijna iedereen wel kent.
 
Rond half twaalf zijn we naar de kluisjes gegaan om de spullen op te halen en zijn we richting de pendelbussen gelopen. Ik moet zeggen dat dat wel ideaal is; je wordt voor de ingang afgezet en weer opgehaald om terug naar het station te brengen. Of de camping, als je twee dagen naar het festival ging. Een dag om met positieve gedachten aan terug te denken. We hebben het enorm naar ons zin gehad, dus het is zeker voor herhaling vatbaar! Eenmaal thuis om half twee, was ik binnen no-time vertrokken naar dromenland, om nog wat meer te genieten van de muziek, haha! See you next year Indian Summer!!!

Reporter: Sylvia Verwer
 

Meer info evenement

Foutje gezien? Let us know!Laatste kans nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker!

Win een JBL draagbare Bluetooth Speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 134.596 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op een nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker twv €165!

De JBL Charge 5 is de ideale speaker voor buiten. Hij is waterdicht en stofbestendig. Zo neem je hem een dag mee naar het strand en gaat hij niet stuk door water of zand. Raakt de batterij van je smartphone leeg? Via de ingebouwde powerbank laad je jouw telefoon onderweg op. Hierdoor kom je niet snel zonder muziek te zitten.

Door de PartyBoost functie koppel je de speaker aan een andere JBL PartyBoost speaker voor een hoger volume. Op een volle lading gaat de speaker 20 uur mee.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in, controleer of alle gegevens zijn ingevuld en nog up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 134.596 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is ten strengste verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen