Unmute Us eist perspectief voor evenementen en nachthoreca

maandag 24 januari 2022
Party nieuws: Unmute Us eist perspectief voor evenementen en nachthoreca
Velen zullen verheugd zijn met de versoepelingen die het kabinet vandaag presenteert, maar festivals en het nachtleven vallen voor de zoveelste keer volledig buiten de boot. Hiermee wordt andermaal een branche geschoffeerd die bewezen op een veilige en verantwoorde manier open kan. Unmute Us roept namens de festivals en de nachthoreca het kabinet op om binnen twee weken met een volwaardig en realistisch plan te komen, zoals toegezegd in december, waarin duidelijk wordt dat evenementen en nachthoreca op korte termijn weer open kunnen op volledige capaciteit. Blijft dit uit, gaan we tot acties over. 
 
Unmute Us snapt dat de maatschappij stapsgewijs wordt geopend. Echter is het niet te verteren dat versoepelingen die enigszins triomfantelijk worden aangekondigd, de facto betekenen dat de evenementen- en nachthorecabranche als enige volledig op slot blijft. In de aangekondigde versoepelingen is opgenomen dat voor binnenevenementen een maximale capaciteit van 1.250 bezoekers geldt, met verplichte zitplaats. Buiten mag een locatie maximaal met een derde van de capaciteit worden gevuld en de nachthoreca blijft gesloten. Het schrikbeeld van de ‘discopiek’ van afgelopen zomer - ook nog eens geheel op conto te schrijven van het toenmalige kabinetsbeleid - hangt nog steeds als een zwaard van Damocles boven ons hoofd. 
 
Deze zogenaamde versoepelingen zijn nog minder dan een worst die wordt voorgehouden voor een branche die ooit tot ’s werelds meest toonaangevende behoorde, tevens de branche waarvan de met Fieldlab Evenementen gerealiseerde resultaten nota bene een basis vormden voor openstelling van andere branches. Het nachtleven is nog net niet dood en begraven, er lijkt geen enkel zicht op reanimatie. Het gebrek aan perspectief werkt verlammend en demotiverend. Niet alleen voor de sector, maar ook voor de bezoekers die snakken naar een uitlaatklep.
 
In heel Nederland wordt noodgedwongen in de woonkamer en op afgelegen plekken gefeest, of mensen reizen hiervoor af naar onze buurlanden. In een gecontroleerde omgeving in het openbaar feest vieren wordt echter nog steeds gezien als een gevaar voor de samenleving. Terwijl dat in het geheel niet zo is. Afgelopen editie van ADE heeft met honderden feesten amper nieuwe besmettingen opgeleverd, politiebonden en burgemeesters roepen inmiddels ook dat zij liever gecontroleerde evenementen zien dan het groeiend aantal illegale feesten. Voor jongeren is de energie en het sociale component van het nacht- en festivalleven broodnodig. De minister van VWS gaf zelf tijdens de laatste persconferentie aan dat het toegenomen aantal zelfdodingen en mentale problemen onder jongeren en jongvolwassenen een belangrijk aandachtspunt is. Waarom wordt niet aan hun behoeften tegemoet gekomen? In de landen om ons heen zien we de gehele samenleving opengaan. Daar wordt wél perspectief geboden! Als er binnen twee weken geen plannen worden gepresenteerd, wordt weer overgegaan op grootschalige acties.
 
“Nadat we eind september in een hele korte periode weer evenementen mochten organiseren, hebben we sinds de laatste sluiting weer gedaan wat van ons is gevraagd. Maar nu staan wij wederom achteraan in de rij terwijl branches die luidruchtiger zijn geweest wel open mogen. Dit is complete willekeur en dat is onzinnig en vooral niet nodig”, aldus Jasper Goossen, CEO van Apenkooi Events en initiatiefnemer van Unmute Us. “Vorig jaar hebben we na onze landelijke en drukbezochte protesten laten zien dat het mogelijk is om strak georganiseerd, veilig en verantwoord grote groepen mensen op de been te kunnen brengen. De tijd van wederom rustig blijven afwachten tot we ooit eens aan de beurt zijn is voorbij. Onze branche moet open. Ook met een tijdelijke opening nemen we daarom geen genoegen meer. Wij eisen binnen twee weken een realistisch openingsplan voor de festivals en het nachtleven. Indien dat er niet komt, zullen we – net als de horeca onlangs – overgaan bijvoorbeeld tot opening op eigen initiatief als protest.”Foutje gezien? Let us know!

Win een Apple Watch

Heb jij al een memberaccount bij ons?

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 127.642 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op een nieuweApple Watch SE twv €299!

Win een Apple Watch!


Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in, controleer of alle gegevens zijn ingevuld en nog up-to-date zijn.


NieuwsWij zijn op zoek naar Reporters


Wij zijn op zoek naar Reporters

Lijkt het je leuk om de beste events en festivals gratis te bezoeken en hierover verslag te doen? Dan zijn wij op zoek naar jou!Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


WinactiesWij zijn op zoek naar Bloggers


Wij zijn op zoek naar Reporters

Ben jij helemaal thuis in de 'dance-scene', heb je een uitgesproken mening en gezegend met een scherpe en creatieve pen, laat het ons dan weten.


Logo Guestzone
inloggen aanmelden
of met email
Logo Guestzone
member

Of via email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
memberakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is ten strengste verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.
Telefoonnummer koppelen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen