Party Info

Down The Rabbit Hole 2017


Down The Rabbit Hole 2017

Details

Naam: Down The Rabbit Hole 2017 Organisatie: Down The Rabbit Hole, MOJO Locatie: Recreatiegebied Groene Heuvels Type: buiten Plaats: Beuningen Datum: zondag 25 juni 2017 Tijd: 08:00 uur - 22:00 uur Min.leeftijd: 18 jaar Website: www.mojo.nl Facebook: eventpagina

Genre's


Artiesten

Status: Nog niet bekend

Prijzen

Early Bird Normal: 115,00 Regular Normal: 129,00

Voorverkoop


Vervoer


Meer infoen

  • 27/10/2016
  • 27/10/2016
Van 23 t/m 25 juni vindt de vierde editie van Down The Rabbit Hole plaats in de Groene Heuvels te Beuningen. Vandaag worden de eerste acts aangekondigd.

Down The Rabbit Hole is een minivakantie vol muziek aan het heldere meer van de Groene Heuvels in Beuningen. Kampeer vier surreële dagen en nachten aan het water, struin over de veldjes, plons in het meer en dwaal door het bos. Ga op zoek naar nieuwe verborgen programmaplekken, geheime feestjes en onverwachte ontmoetingen. Het eerste deel van het programma wordt vandaag bekendgemaakt:

Massive Attack: Massive Attack is thuis in het diepe. Als je ook na meer dan 25 jaar nog hoog op de zegekar door de wereld kan rijden, heb je iets heel goed gedaan. In het geval van deze legendarische Bristolcrew is dat veel meer dan eén ding, want alleen al vanwege de triphopmeesterwerken ‘Blue Lines’ en ‘Mezzanine’ staat de deur voor Robert ‘3D’ Del Naja en Grant ‘Daddy G’ Marshall altijd open. Nog steeds op volle kracht vooruit tourt Massive Attack met een next-levelshow met reusachtig scherm en confronterende visuals, waarbij hun grootse hits op onnavolgbare wijze voorbijkomen.

Oscar And The Wolf: Na een glorieuze generale in 2015 keert Oscar and the Wolf dit jaar als headliner terug op Down The Rabbit Hole. Yes way, want sinds het optreden in het Beuningse konijnenwoud is de Belgische synthpopband immers met zevenmijlsstappen gegroeid. Gerust een understatement: Max Colombie & Co. verkopen grote zalen als AFAS Live en het Antwerps Sportpaleis moeiteloos uit, mede dankzij hun spectaculair gerevampte show waarmee ze Pukkelpop knallend afsloten en op Lowlands Muse praktisch naar huis speelden.

Xavier Rudd: Multi-instrumentalist, milieu- en mensenrechtenactivist, surfer, vegetariër en lichtend voorbeeld voor alle mannen ter wereld; Xavier Rudd is het allemaal. De singer/songwriter/one-dudeband speelt inmiddels rond de twintig instrumenten, waarbij zijn respectabele didgeridooskills misschien wel het meest opvallen. Rudd heeft patent op beachproof gitaarmuziek met traditionele rootsinvloeden; ideaal voor een zonsondergang aan het meer in De Groene Heuvels.

Bonobo: Met de laidback bass altijd in de rug vliegt Bonobo op zijn net verschenen album ‘Migration’ weer als vanouds uit over de verste windstreken, dit keer vergezeld door een liveband die zijn briljant gelaagde jazz, exotica, house en afrobeat een extra heet randje geeft.

Anderson .Paak & The Free Nationals: De rapper, zanger, drummer en producer dook voor zijn smash-hitalbum ‘Malibu’ diep in zijn bewogen leven, waarin hij zich uit een vaderloze huiskamer via de straten van Oxnard, Californië een zwaarbevochten weg naar boven worstelde. Die grimmige kant van de hustle & flow komt geregeld terug in .Paaks wereldwijze teksten, die vloeien als honing over een bedje van soul, funk, rock en beats van gerespecteerde partners in rhyme als The Game, Kanye, Dre, Madlib en ScHoolboy Q.

Benjamin Clementine: Moderne chansons uit Londen? Benjamin Clementine won er in 2015 de prestigieuze Engelse Mercury Prize mee. . De singer/songwriter werd min of meer bij toeval ontdekt in Parijs, waar hij als dakloze straatmuzikant verliefd werd op de kunst van het luisterliedje à la Piaf en Brel. En die liefde is wederzijds, want de autonome stijl van zijn prijswinnende debuut ‘At Least For Now’ past de multi-instrumentalist als gegoten.

Moss: De terugkeer van Moss op de festivalvelden valt mooi samen met het 12,5-jarig jubileum van de ambitieuze indierockers. Denk echter maar niet dat voorman Marlien Dorleijn en zijn knetterstrak spelende broeders aantreden voor een emotionele trip down Mossmemory lane, want van flashbacken hebben deze notoire vooruitstrevers nog nooit gehouden.

Spinvis: Het genie van Spinvis is niet aan regel en ruimte gebonden. Nou ja, misschien alleen zijn thuisstudio in Nieuwegein-Zuid dan, waar hij op de computer melodielijnen en fieldsamples van zijn dagelijks leven aan elkaar plakt en mixt tot verbluffende Nederlandse muziek. En die is van kop tot staart Spinvis: melancholie in woorden en akkoorden, over oude liefdes, geluk en andere alledaagse dingen die soms voorbijgaan.

Tash Sultana: De shows van de Australische singer/songwriter Tash Sultana zijn alleen al vermakelijk vanwege de laatkomers, die verschrikt ontdekken dat er in plaats van een zeskoppige band alleen een jonge vrouw op het podium staat. Dit multitalent leerde zichzelf voor haar twintigste al meer dan tien instrumenten spelen en trekt die live allemaal uit de kast; van vervaarlijk shreddende gitaren tot een beatboxpanfluit. Geholpen door een loopstation en een dikke rij pedalen samplet Sultana zo de meest aanstekelijke riffs en beats aan elkaar tot een sound waarin folk, reggae, funk, rock en soul de zon doen schijnen.

Warpaint: Op het onlangs verschenen album ‘Heads Up’ verruilt Warpaint de melancholie van de eerste twee platen voor meer van de disco-powered euforie, die hun liveshows zo onweerstaanbaar maken - dat de ronduit poppy eerste single ‘New Song’ al meteen door Soulwax én Beastie Mike D. geremixt werd, spreekt boekdelen.

Bazart: Voor een bewijs van de moerstaalvaardigheid van de Vlamingen hoef je tegenwoordig geen Groot Dictee der Nederlandse Taal meer uit te zitten. Het Gents-Antwerpse vijftal Bazart scoorde met zijn straffe indiepop à la Hollandaise vorig jaar prime-timeshows bij de heilige viereenheid Pinkpop, Werchter, Lowlands én Pukkelpop. Een zegetocht heet dat in goed Nederlands, waarbij de vaderlandstalige band dankzij knappe synth-hooks en drie uitstekend op elkaar ingezongen frontmannen meteen een plek in de festivalzomer van 2017 kon reserveren.

Roosevelt: De Keulse producer Roosevelt was een van dé verrassingen van Lowlands. Daarvoor gaan alle credits naar zijn vorig jaar verschenen debuutplaat, die overloopt van de disco, Ibiza house, yachtrock, Chicfunk en authentieke eighties-electropop.
Slaves: Slaves’ tijdloze garagepunk komt beestachtig goed aan bij fans van het eerste én nieuwste uur. Terwijl gitarist Laurie Vincent de lucht doorklieft met loeischerpe metalriffs die een kinderveilige sluiting verdienen, ramt zanger/trommelslager Isaac Holman staand op zijn hi-hatloze drumkit alsof hij twee koppen van Jut tegelijk op tilt moet krijgen.

Julia Jacklin: Julia Jacklin werd meteen na haar debuut ‘Don’t Let The Kids Win’ in een indrukwekkend rijtje met Anna Calvi, Angel Olson, Sharon van Etten en Patsy Cline geschaard. Alle ronkende naamdrops daargelaten, biedt de Australische singer/songwriter met humoristische, vlijmscherpe observaties op haar hier en nu een heel eigen perspectief op het genre, gedragen door een loepzuiver keeltje en Nashville-smooth melodielijnen.

Ho99o9: Ho99o9 landde zo’n drie jaar geleden frontstage met een explosieve mix van hardcore hiphop, metal en punkrock. Het Amerikaanse duo TheOGM en Eaddy – op tour vaak aangevuld met Santigold-drummer Ian Longwell – staat bekend om zijn compromisloze shows, waarbij de constant razende moshpit voor het podium misschien nog wel de veiligste plek in de zaal is.

Cabbage: Deze vijf gasten dragen hometown Manchester met trots in hun paspoort. Dat ze daarbij weinig goeds over de broertjes Gallagher te zeggen hebben is typisch Cabbage. Hun anarchistische neo-postpunk doet meer aan the Fall en Buzzcocks denken, maar dan met de grijns van de Happy Mondays en de balls-out chaos van Fat White Family.

Binnenkort volgen meer acts en wordt ook het overig programma bekendgemaakt.
De kaartverkoop is via Ticketmaster van start met een Rapid Rabbit-actie waarbij de eerste 10.000 tickets €99,- kosten. Deze tickets zijn bijna uitverkocht. Vervolgens gaan de Happy Rabbit-kaarten in de verkoop die €115,- kosten. Wanneer deze tickets zijn uitverkocht, bedraagt de uiteindelijke kaartprijs €129,-. Alle kaartprijzen zijn exclusief servicekosten en geven toegang tot het volledige festival, een plek op de tentencamping en vervoer per pendelbus van en naar treinstation Wijchen.

Als de Rapid Rabbit-tickets zijn uitverkocht, komen de groepstickets beschikbaar: 10 tickets voor €990,- (excl. servicekosten). Parkeertickets en Camper Camping tickets zijn ook via Ticketmaster verkrijgbaar. De accommodaties op de Rabbit Resort gaan binnenkort in de verkoop maar zijn al wel te bekijken via www.rabbitresort.nl

DOWN THE RABBIT HOLE 2017
Vrijdag 23 juni – zondag 25 juni
De Groene Heuvels, Beuningen
www.downtherabbithole.nl
Festivaltickets: toegang tot volledig festival, plek op de camping en pendelbus
Rapid Rabbit: €99,- (excl. servicekosten). 10.000 tickets beschikbaar
Happy Rabbit: €115,- (excl. servicekosten)
Festivalticket: €129,- (excl. servicekosten)
Groepsticket 10 personen: €990,- (excl. servicekosten)
Parkeerticket: €15,- (incl. servicekosten) in de vvk. Ter plekke: €25,-
Camper Camping-ticket: €69,- (incl. servicekosten)
Rabbit Resort: een overzicht van de aanvullende overnachtingsmogelijkheden: www.rabbitresort.nl Kaartverkoop gaat binnenkort van start.
Kaartverkoop Down The Rabbit Hole via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60cpm)
LIANNE LA HAVAS, SUEDE, DE STAAT EN MEER NIEUWE NAMEN VOOR DOWN THE RABBIT HOLE


Vandaag worden veertien nieuwe bevestigingen voor Down The Rabbit Hole bekendgemaakt. Onder andere Lianne La Havas, Suede en De Staat komen naar het festival in Beuningen.

Lianne La Havas
Lianne La Havas verlicht sinds haar debuut menig mensenleven en veel meer dan een gitaar en haar ontwapenende persoonlijkheid heeft La Havas daarvoor niet nodig. Deze schattig quirky singer/songwriter verheft lichtvoetige, loepzuiver gezongen folk, soul en jazz zonder pretenties tot kunst.

Suede
Toen Suede begin jaren negentig de scene opflaneerde, werden de extravagante alt.glamrockers subiet uitgeroepen tot beste nieuwe band van Engeland. Hun swagger was aan het begin van de Britpopgolf vrij letterlijk ongehoord - zowel wat sound betreft als Brett Andersons scherp-poëtische teksten over seks, drugs en existentiële wanhoop.

De Staat
Net als je denkt dat De Staat niet beter, harder en gloeiender kan, zetten Torre Florim en consorten hun flow nog een tandje hoger. Door beproefde recepten na gebruik lachend te verscheuren, houden deze alleskunners hun sound springlevend en spannend. De Staat is in bloedvorm. Alweer. Nog steeds. Allemachtig.

Michael Kiwanuka
Singer/songwriter Michael Kiwanuka begon ooit als sessiegitarist in Londen maar werd al snel opgepikt door de BBC, Jools Holland en Adele. Met zijn melancholische, Sam Cooke-eske stem en nieuw-vintage folkjazz scoorde de zachtmoedige Kiwanuka meteen veel punten in soulminnend Nederland, die zijn aanstaande tweede album ongetwijfeld dubbel zal verzilveren.


De ster van MØ straalt sinds megahit Leon On helder aan het firmament. De mede door de Deense geschreven Major Lazer-track is het meest gestreamde nummer op Spotify aller tijden, niet in de laatste plaats dankzij haar spatzuivere vocals en elastieken bekkenbewegingen. MØ’s eigen werk is minstens net zo smakelijk: een hitgevoelige combi van indiepop, electro en soul met net genoeg punk om de dansvloer freaky te houden

Rico & Sticks #OpgezwolleTotNu
Ons kleine Nederhoplandje kent een paar groten, maar deze twee bazen verdienen legendestatus. Rico & Sticks bliezen tussen 2000 en 2007 alle concurrentie uit het water met Opgezwolle, de opperhiphopcrew die met tijdloos scherpe lyrics en haast onmenselijk dope beats de weg vrijmaakte voor alle flinke namen van nu en morgen. Dat wordt springen.

Sivert Høyem
Toen frontman Sivert Høyem na het uiteenvallen van de kippenvelband Madrugada solo ging, slaakten liefhebbers van gevoelige-mannenmuziek overal ter wereld een zucht van verlichting. De gebronsde stem van de Noorse singer/songwriter houdt het in het midden tussen Nick Cave, Leonard Cohen en een dampende bak dark roast, een perfect vehikel voor zijn pikdonkere americana en bluesrock.

Factory Floor
Bang voor een toekomst waarin machines de macht grijpen? Factory Floor laat zien dat er dan in elk geval prima gedanst kan worden. Het Britse trio maakte naam met een titelloos postpunk-debuut dat industrial electro, repetitieve midtempo beats en kille vocals spiernaakt rondjes over de dansvloer laat lopen. Inmiddels heeft die postpunk plaatsgemaakt voor bloedspannende minimal techno, Chicago house en noise, waarbij de kracht hem nog steeds in de eindeloze herhaling zit.

Parquet Courts
Parquet Courts stond ook op de eerste editie van Down The Rabbit Hole en komt terug voor een hartelijk weerzien met de Groene Heuvels. In de nonchalant zelfverzekerde handen van het Texaans-New Yorkse viertal versmelten hun retestrakke hooks, riffs en twangs tot een blockparty van jewelste.

DMA’s
DMA’s maken geen geheim van hun liefde voor Britpop. Op het debuut pikken de Australiërs de draad op waar de Engelsen hem ergens aan het begin van deze eeuw kwijtraakten en rijgen er flonkerende poppareltjes aan. Wie verder kijkt, ziet dat DMA’s veel meer in hun mars hebben. Bloedmooie ballads bijvoorbeeld, maar ook met hun gitaargedreven anthems kunnen deze Aussies met opgeheven hoofd door de straten van Manchester lopen.

Frightened Rabbit
Met een naam als Frightened Rabbit kon een gig in De Groene Heuvels niet lang uitblijven - ook omdat diezelfde naam al jaren in de wandelgangen rondzingt als het volgende grote ding voor liefhebbers van groots meeslepende indierock. Prima match voor de stadionrijpe, bovenal schitterend gelaagde indie-anthems van Frightened Rabbit, waarin menselijke tragiek en liefdesverdriet steeds weer komen bovendrijven.

PAUW
De nieuw-vintage psychrock van PAUW kan zich meten met het beste van de sixties en seventies. Daarvoor hoef je alleen de regenboog naar de pot met klatergoud te volgen: neem de melodieën van The Beatles, voeg daar gemeen bijgeslepen riffs van de vroege Pink Floyd aan toe en meng naar smaak met orgels, sitars, drums en de etherische vocals van zanger Brian Pots.

Spidergawd
Als we op Spidergawd mogen afgaan, ligt Trondheim, Noorwegen ergens halverwege tussen Mars en Palm Desert. Heel koud kan het in de thuisstad van dit donderkwartet niet zijn, want hun psychedelische rrrawk houdt de kachel het hele jaar door op standje hellevuur.

Howard
Als we een ding geleerd hebben is het wel dat je met folktronica een hoop kanten uit kan. Tijd voor een nieuw lesje, met aan het schoongeveegde schoolbord het Brooklyn-based kwartet Howard, dat met ambachtelijke instrumenten en zelfgetrokken samples het genre weer een andere kant opstuurt. Folktronica met een griffel.Eerder werd bekend dat o.a The National, PJ Harvey, Anohni, MacDeMarco, Glen Hansard, Flume, Daugther, Charles Bradley & His Extraordinaires, Courtney Barnett, Ty Segall and the Muggers, Savages en Mura Masa naar het festival komen. Het muziekprogramma is nog niet compleet: binnenkort volgen meer bevestigingen waaronder ook de invulling van het Vuige Veld, het Idyllische Veldje en een aantal nieuwe projecten. Op www.downtherabbithole.nl is een uitgebreide omschrijving van het tot nu toe aangekondigde programma te vinden.

Down The Rabbit Hole staat voor een weekend vol avontuur, verwarring, surrealisme en psychedelica met als basis een sterk muziekprogramma verdeeld over drie podia. Het festival vindt plaats van 24 t/m 26 juni in De Groene Heuvels te Beuningen.

De kaartverkoop verloopt via www.ticketmaster.nl. Er worden alleen driedagen-kaarten verkocht waarbij een plek op de tentencamping is inbegrepen. Een ticket kost slechts €125,- (excl. servicekosten). Voor bezoekers die in een grote groep komen, geldt een speciale groepskorting: voor €1.188,- kunnen 12 tickets worden gekocht waarmee een ticket ook slechts €99,- per persoon kost.

Vorig jaar bezochten ruim 15.000 mensen het festival dat georganiseerd wordt op een uitgestrekt terrein, gelegen aan een meer en half verscholen in het bos. Dit jaar zijn maximaal 20.000 kaarten beschikbaar. Er worden alleen driedagen-kaarten verkocht waarbij een plek op de tentencamping is inbegrepen. Een groot deel van de camping ligt direct aan het meer.Foutje gezien? Let us know!Agenda Down The Rabbit Hole


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 139.442 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.Maak kans op een Marshall Emberton draadloze speaker twv €126!

Maak kans op een draagbare Marshall Emberton - Draadloze Speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 139.442 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Marshall Emberton waterdichte speaker twv €126!

De Emberton gebruikt True Stereophonic, een unieke vorm van multidirectioneel geluid van Marshall met een absolute 360 ° -geluidservaring waarbij elke plek een sweet spot is.

Met 20+ uur van speeltijd kan je urenlang genieten van het superieure geluid van Marshall. Met een gewicht van slechts 0,7 kg is deze lichtgewicht luidspreker sterk en veerkrachtig, met een extreem duurzaam en gebruiksvriendelijk ontwerp waardoor deze speaker geschikt is voor elke gelegenheid.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.

Vrijkaarten voor de beste events

Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten. De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen