Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Interview Mark Sixma presents M6Eerder schreven we al over zijn uitgebrachte compilatie , maar daar bleef het niet bij. We hebben het hier over niemand minder dan Mark Sixma die onder zijn pseudoniem M6 een wonderlijk stuk muzikaal werk heeft neergezet. Met deze release zijn de streamingsdiensten weer een pareltje rijker waar we nog veel luisterplezier aan gaan beleven. Dit en meer over het leven van Mark Sixma lees je hier bij Guestzone!

• Welke gebeurtenis in je leven heeft je doen besluiten ook muziek te gaan produceren?
Eigenlijk ben ik sinds ik me kan herinneren altijd bezig geweest met muziek. Pianolessen, spelen met de synthesizers van m’n vader en sinds ik kleedgeld kreeg, ging al dat geld meteen richting cd’s en vinyls. Eenmaal aan het deejayen was produceren een logische volgende stap.

• Welke artiesten zijn hierbij een grote inspiratiebron voor je geweest?
In het begin is mede Bredanaar Tiesto een groot voorbeeld voor me geweest. In zijn slipstream is een goede scene in Breda ontstaan waar veel Dj’s uit voort zijn gekomen. De laatste jaren heb ik veel van Armin van Buuren geleerd. Zijn feedback en support zijn van enorm belang geweest voor mijn ontwikkeling als producer!

•   In een ander interview is te lezen dat je collega, DJ en producer Re:Locate, een grote rol heeft gespeeld bij het produceren van je eerste trance tracks. Hoe zijn jullie in contact gekomen en welke inzichten heeft het contact met hem je opgeleverd?
We zaten bij elkaar op school en hoorden via een gemeeschappelijke vriend dat we allebei aan het deejayen waren. Paul (Re:Locate) was echter ook al flink bezig met het produceren van eigen tracks en hij heeft mij daar behoorlijk mee op weg geholpen. Toen ik een jaar of twee later ‘Destination 6’ produceerde, heeft hij die track op zijn label uitgebracht. De plaat werd ‘Tune of the Week’ in Armin’s ASOT radio show en toen Paul stopte met zijn label heb ik bij Armada getekend.

•   Wat ons opvalt is dat steeds meer trance DJ’s een andere kant op lijken te gaan met hun producties. Hierdoor lijkt het aandeel trance in de charts te dalen. Wat vind je van deze ontwikkeling en hoe zorg je ervoor dat je met je releases dicht bij je trance roots blijft?
Ik vind als producer erg belangrijk om nieuwe dingen te blijven proberen, dat levert soms felle kritiek op, maar elke keer het zelfde kunstje doen, wordt snel saai. Toch begon het bij mij weer te jeuken om iets te doen met mijn voormalige alias ‘M6’. Ik ben toen de studio ingedoken met het idee om M6 nieuwe leven in te blazen en daar kwam zoveel uit voort dat ik samen met mijn label Armada heb besloten een mix compilatie uit te brengen, dat is ‘Elements’ geworden. Oldschool trance, maar wel in een nieuwe jasje!

•   We kunnen er niet omheen dat social media een essentiële tool is geworden voor artiesten. Dat geldt niet alleen voor de wereld van muziek, maar ook daarbuiten. Hoe kijk jij hiernaar en op welke manier zet jij social media in?  
Absoluut waar! Door social media is de band tussen artiesten en fans veel persoonlijker geworden. Het is erg leuk om rechtstreeks met je fans te chatten. Wel vind ik het jammer dat de muziek daardoor soms wat naar de achtergrond verschuift. Dat moet bij artiesten toch centraal staan.

• In 2014 heb je de track Rise Up geproduceerd in samenwerking met Kill The Buzz, hoe is deze samenwerking tot stand gekomen en vanwaar de keuze om een andere stijl te produceren?
Als producer is het bijzonder leerzaam en interessant om iets te maken in een stijl die je nog nooit geprobeerd hebt. Toen we elkaar tegen kwamen, klikte het meteen en aangezien we allebei in Breda wonen, was een samenwerking natuurlijk snel geregeld!

• Zijn er nog onontdekte muziekgenres waar je in de toekomst mee zou willen experimenteren?
Ik zou graag nog meer doen met de mix tussen klassieke muziek en dance muziek. Dit heb ik natuurlijk al vaker gedaan zoals in ‘Opus Sectum’ en ‘Requiem’, maar er is altijd ruimte voor nieuwe experimenten!

• Hoe is de titel van je compilatie, Elements, tot stand gekomen?
De titel staat voor de verschillende elementen uit de hogere bpm trance stroming.

• Hoe lang duurde het om de volledige compilatie te realiseren?
Ik ben begin dit jaar begonnen met het produceren van nieuwe M6 tracks en remixes, vervolgens is Armada op zoek gegaan naar remixers voor mijn tracks en de compilatie is deze maand uitgekomen. Al met al dus bijna een jaar!

• Welke track van de compilatie duurde het langst om af te ronden?
Ik denk mijn collab met Standerwick ‘Rebirth’. We waren allebei enorm veel aan het touren, het was dus lastig om momenten te vinden dat we allebei met de track bezig konden zijn. We hebben veel over het internet gewerkt en gelukkig werkte dat uitstekend. We zijn allebei ongelofelijk blij met de track!

• Hoe kijk je terug op het eindresultaat van de compilatie?
Ik ben erg trots op deze compilatie! De mensen zijn M6 nog niet vergeten, de respons van fans en support van collega dj’s zijn echt geweldig!

• Waar haal jij als persoon de meeste voldoening uit in het werk wat je doet?
Het creeeren van een nieuwe melodie of song idee. Dat moment dat je weet dat je iets moois in handen hebt waar niemand nog weet van heeft.

•   Je remix van Adagio For Strings heeft in de afgelopen twee jaar enorm veel oren bereikt. De track is door veel collega DJ’s omarmt, en de sound die je hebt verwerkt in deze track klinkt anno 2016 nog steeds actueel. Hoe is deze remix tot stand gekomen en had je de grote impact ervan voorzien?
Ik heb mijn versie van Adagio for Strings echt gemaakt voor in mijn DJ sets. Toen ik de plaat aan Armin van Buuren liet horen, wilde hij ‘m echter meteen tekenen en releasen op zijn Armind sublabel! De track heeft het geweldig gedaan, maar eerlijk is eerlijk, de melodie van het origineel is natuurlijk ook fantastisch!

•   Een remix van een klassieker kan gezien worden als breekbaar glas. Wanneer een dergelijk project niet uitpakt zoals verwacht, kan dit zorgen voor veel kritiek vanuit de community. Ben je het hiermee eens? En zo ja; zorgde dit voor extra druk bij het produceren van deze remix?
Het is inderdaad zo dat een klassieker remixen vaak veel kritiek oplevert. Ik vind echter ook dat door een remix zo’n klassieker weer nieuw leven in geblazen wordt. Maar eerlijk gezegd heb ik deze remix in eerste plaats voor mezelf gemaakt. De bestaande versies pasten niet in mijn set en ik wilde gewoon dat prachtige thema gebruiken!

• Zijn er nog tips op het gebied van produceren die je graag mee wilt geven aan alle onontdekte talenten die zich verschuilen op hun zolderkamer?

Probeer al je tracks af te maken. Ik ken veel mensen die goede ideeen hebben, maar als de track voor zo’n 80 procent af is en nog niet helemaal uit de verf komt, gooien ze het bijltje er bij neer. Hou dan stug vol! Die laatste 20 procent zijn juist waar je het meest van leert als producer!

We willen je danken voor je tijd en we kijken uit naar de releases die nog zullen volgen!


Voor zover het kijkje in het leven van Mark Sixma, Presents M6. Mocht je nieuwsgierig geworden zijn naar de compilatie, lees dan
hier onze review van Mark Sixma Presents M6 – Elements.

Reporter: Willem Goudswaard 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ