Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Interview Felix Jaehn @ A Day at the Park

A Day at the Park 2016   Amsterdam

Voordat Felix Jaehn draaide op A Day At The Park kregen we de mogelijkheid om deze 21-jarige Duitser te interviewen. Deze jongeling zal niet bij iedereen gelijk een belletje doen rinkelen. Na dit interview en zijn set op A Day At The Park zal dit hopelijk anders zijn!

Voor de lezers van Guestzone die nog nooit gehoord hebben van Felix Jaehn, zou jij kunnen vertellen wie je bent en welke stijl jij draait?

“Mijn muziekstijl kan het best omschreven worden als melodieuze house. De meeste mensen zullen mij wel kennen van mijn “ Cheerleader remix ” en hit “ Ain’t Nobody ” welke een grote zomerhit was en volgens mij vijf keer platinum in Nederland. Verder ben ik de laatste tijd met een hoop nieuwe muziek aan het experimenteren. Ik heb een plaat gemaakt met Steve Aoki en Adam Lambert. Het was voor mij onwijs tof om met zulke grote namen te mogen werken.

Daarnaast heb ik voor het EK voetbal voor het Duitse Nationale Elftal een nummer mogen maken met een Duitse grootheid Herbert Grönemeyer. Hij doet al ongeveer 30 jaar optredens in stadions met zijn Duitstalige muziek. Het was voor mij een hele grote eer om met hem te mogen werken. Ook heb ik gister mijn nieuwe track “ Bonfire ” uitgebracht. Die track heeft weer een beetje een andere stijl dan jullie van mij gewend zijn. Hier zitten bijvoorbeeld invloeden van Major Lazer in. Ik vind dat je een hoop moet proberen qua muziek anders gaat het de mensen voor mijn gevoel vervelen.”

Vroeger heb jij een muziekinstrument bespeeld. Hoe heeft dat jou in je muzikale carrière geholpen?

“Als kind heb ik vanaf dat ik een jaar of 5 á 6 was viool gespeeld. Dit heb ik ongeveer 7 jaar lang gedaan. Het heeft mij een goede basis gegeven over de theorie voor het maken van muziek, bijvoorbeeld over hoe tonen of verschillende instrumenten samen klinken. Ondanks dat ik tegenwoordig vooral op de computer muziek maak, heb ik veel aan mijn basis die ik als kind gelegd heb. Het helpt mij gewoon heel veel bij het maken van nieuwe muziek, zoals bij melodieën, lyrics, structuur, arrangementen en ga zo maar door.”

Niet lang geleden stond jij nog te draaien op het feestje van Kygo op Ibiza. Hoe was dit?
“Dat was echt geweldig. Het was de eerste keer voor mij dat ik op Ibiza mocht optreden. Het was een uitverkocht optreden en ik mocht vlak voor Kygo draaien. Ik heb hem een paar keer ontmoet bij boekingen als wij bijvoorbeeld op dezelfde podia stonden.”

Heeft Kygo jou persoonlijk gevraagd om op zijn feest te draaien?

“Hij heeft mij niet persoonlijk gevraagd. Het is volgens mij altijd een beslissing van artiest en het management wie er op een feest draait. Samen kunnen zij het beste bedenken wat goed voor het feest is.”

Je bent ineens in de spotlights terecht gekomen. Welke boeking is jou tot nu toe het meeste bijgebleven?
“Dat is echt heel moeilijk te zeggen. Ik heb zoveel leuke en vette boekingen gehad. Eén van de hoogtepunten was een festival in Brazilië en het optreden op het ‘Einheitsfeier’ bij de Brandenburger Tor in mijn geboorteland. Dit laatste feest vindt jaarlijks plaats om de Duitse eenheid te vieren en trekt duizenden bezoekers. Gister speelde ik trouwens in Polen bij een stadionconcert van Avicii. Het was een hele eer om als support act voor Avicii te mogen staan.”

Wat is het gekste of grappigste dat jij tijdens een boeking hebt meegemaakt?
“Haha, dit is alweer zo’n moeilijke vraag voor mij om te beantwoorden. Ik kan niet echt een situatie of moment kiezen. Er gebeurt zoveel tijdens mijn boekingen en optredens. Bijvoorbeeld als een Steve Aoki of Lost Frequencies spontaan bij mij op de Dj Booth springt om een track mee te doen. Het is ook heel leuk voor het publiek dat er dit soort onverwachte dingen gebeuren tijdens een set. Ik vind het ook altijd mooi om te zien dat als het keihard gaat regenen het publiek gewoon onverstoorbaar door blijft dansen en feesten.”

Wij lazen dat je bezig bent met een album. Kun jij hier iets meer over vertellen?
“Ik heb het album al bijna 2 jaar gepland en ik blijf het steeds maar voor mij uitschuiven. Ik denk dat het op dit moment belangrijker is om actief te zijn en veel nieuwe muziek te releasen en actief te zijn op iTunes en Spotify. Toch wil ik ook een album maken om te laten zien dat ik een artiest ben die een verhaal kan vertellen en niet alleen losse nummers. De planning is nu om het begin volgend jaar te doen, maar ik kan niets beloven, want dat zei ik ook dit jaar haha.”

Er zullen altijd mensen zijn die je muziek niets vinden en negatieve feedback of kritiek geven. Hoe ga jij hier mee om?
“Het is hoe het is. Mensen houden van je muziek of ze vinden het niks. Muziek is een vorm van kunst en iedereen heeft daar een mening over. Ik maak muziek die ik leuk vind en waar ik volledig achter sta. Ik hoop dat mensen dat ook leuk vinden en zo niet dan is dat jammer. Daarnaast is het ook afhankelijk van wie of de manier waarop ik de kritiek of feedback krijg. Als het goed onderbouwde kritiek is van een artiest die ik respecteer of waar ik goed mee omga of iemand van mijn team dan luister ik daar wel naar. Maar bijvoorbeeld het gebash en geschreeuw op social media dat doet mij niks.”

Wat zijn jouw persoonlijke en/of muzikale doelen voor de komende tijd?
“Ik hoop dat mijn nieuwe track die gister is uitgebracht het goed gaat doen en in de toekomst een album waar we het net over hadden. Daarnaast ben ik druk bezig met mijn liveshow. Ik ben van plan om een tour door Duitsland te gaan doen over een paar maanden. Als die shows in Duitsland een succes zijn, wil ik ermee door Europa en de rest van de wereld gaan. Dit een groot project voor mij momenteel. Er komen tevens een hoop vette boekingen aan, zoals de eerste keer dat ik op Tomorrowland mag draaien.”

Tot slot wat zou jij nog tegen de lezers van Guestzone willen zeggen?
“Ik hoop dat jullie van mijn muziek genieten en van alle andere dance muziek. En daarnaast dat jullie een vette festival zomer tegemoet gaan en een goede tijd hebben.”

Reporter: Alex Van Leeuwen
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ