Interviews

Andrew Rayel op Electronic Family

zondag 31 juli 2016
Willem Goudswaard

Interview: Andrew Rayel op Electronic Family



Op zaterdag 23 juli zijn wij van Guestzone naar Electronic Family geweest om verslag te doen van een dag die volledig in het teken van trance stond. De line-up bestond uit een mix van huidige trance, classics en de hardere platen. Tot slot stond Anjunabeats hier met haar eigen stage, waar de wat subtielere platen een podium kregen. De programmering op de mainstage bestond onder andere uit KhoMha, Shogun, Markus Schulz, Aly & Fila en niemand minder dan Andrew Rayel.

Guestzone heeft Andrew Rayel mogen spreken en dit heeft gezorgd voor een interessant kijkje in zijn carrière. Zo zijn we te weten gekomen hoe hij zich voorbereid op een set, hoe je voorkomt om dezelfde tracks te draaien als je voorganger, en hoe zijn kijk is op andere genres. Ook kregen wij een kijkje in het vooruitzicht voor de tweede helft van 2016. Dit en nog veel meer lees je hier!

Je bent net terug van Tomorrowland, hoe was dat om te doen?
Fantastisch! Dit was de eerste keer dat ik op de mainstage mocht draaien. De afgelopen drie jaar heb ik ook op Tomorrowland gedraaid, maar dan op andere stages. De set was om 3 uur 's middags, maar het hele publiek stond op stelten. Om zoveel verschillende nationaliteiten los te zien gaan op mijn muziek geeft mij erg veel energie. Dat is waar ik het voor doe.

Hoe bereid je een set voor?
De set van Tomorrowland heb ik héél zorgvuldig voorbereid. Ik heb vooraf veel edits gemaakt en muziek uitgewisseld met mede-DJ's. Ook heb ik een aantal tracks afgemaakt zodat ik deze aan de wereld kon laten zien tijdens Tomorrowland.

Hoe voorkom je dat je op een festival hetzelfde draait als je voorganger?
De snelste manier om dit te doen is om naar 1001tracklists.com te gaan. Op deze website kan je van elk groot festival de set playlists inzien met daarin de tracks die gedraaid zijn.

Op de website van Armada noemen ze jou de 'Modern day Mozart'. Hoe sta jij hierin, ben je het hiermee eens?
Armin van Buuren begon mij zo te noemen. De reden waarom dit gebeurde is dat ik een aantal jaar geleden heel veel piano elementen in mijn tracks verwerkte. Dat heeft deze bijnaam opgeleverd.

Vervolgens praten we nog even door over de piano. Ik vertel hem het zelf lastig te vinden goede en heldere pianosamples in handen te krijgen. Hij zegt hierover soms gebruik te maken van een sampler, andere keren kiest hij er weer voor de piano live in te spelen. Daarna vraag ik hem naar het begin van zijn carrière als muziekartiest.

Hoe is het produceren op je pad terecht gekomen, wat heeft je getriggerd om te gaan produceren?
Het antwoord op deze vraag gaat tot jaren terug. Toen ontdekte ik dat ik heel erg van muziek houd. Ik heb daarna besloten om naar een muziekschool te gaan om daar piano te leren spelen. Daar werd veel elektronische muziek afgespeeld, met name trance. Dit werd daar veel op de radio gedraaid.

Jongens die je toen voorbij hoorde komen waren Tiësto, Armin van Buuren, ATB en Paul van Dyk. Ik creëerde mijn eigen melodieën maar ik wist niet wat ik ermee moest doen. Ik luisterde veel naar elektronische muziek en na verloop van tijd besloot ik mijn melodieën te gaan gebruiken om trance mee te gaan produceren. Ik vond dat trance over een goede basis beschikte om hier mijn melodieën overheen te zetten, dit klikte heel erg goed.

De artiesten die je net noemde, Paul van Dyk en Armin van Buuren, zijn zij een grote inspiratie voor je geweest in het begin van je carrière?

Armin van Buuren was, en is nog steeds mijn grootste inspiratie. Hij heeft me heel veel geholpen en is één van de eerste geweest die mij heeft ontdekt als artiest. Armin vond dat ik goede muziek produceerde, dat heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat Armin me heeft getekend op zijn label, Armada Music.

Heb je het gevoel dat je nu op de goede richting zit wat betreft je muziekstijl?
Ik heb altijd al in de goede richting gezeten wat betreft muziek. Sommige mensen zijn het daar niet helemaal mee eens omdat ik ook andere genres heb uitgeprobeerd. Maar dat is waar ik van houd. Ik produceer nog steeds mijn ‘oude’ geluid, omdat ik op deze manier wat terug kan geven aan mijn oude fans. Aan de andere kant wil ik graag met de tijd meegaan, omdat je niet constant hetzelfde geluid kan blijven uitmelken. Ik ben me ervan bewust geworden dat ik met nieuwe sounds, nieuwe effecten en nieuwe trucjes moet komen om te blijven innoveren.

Wat vind je van genres zoals deep house?
Om eerlijk te zijn ben ik geen groot fan van deep house maar mijn manager daarentegen wel. Zodra we naar een hotel rijden of in het vliegtuig zitten wordt er dan ook vaak muziek van dit genre beluisterd. Ik ben erachter gekomen dat het luisteren van deep house me helpt ontspannen.

Hoe zie je de verhouding tussen het draaien op festivals en het produceren van muziek?
Ik heb altijd tegen mezelf gezegd dat ik in de basis een muzikant ben, en daarnaast tracks draai om dit te kunnen delen met het publiek. Er zijn veel DJ’s die beginnen met draaien, en er daarna achter komen dat zij ook hun eigen muziek moeten gaan produceren. Bij mij is het niet zo gelopen; ik startte met produceren waarna ik realiseerde dat mijn muziek ook moest gaan draaien.

Hoe vind je het Nederlandse publiek, vergeleken met het publiek in andere landen?
Nederlandse feestgangers zijn in dat opzicht veel gewend. Daarnaast kent de Nederlandse dance cultuur een lange historie, waardoor niks meer nieuw lijkt. Om die reden is het iets lastiger om een goede interactie te creëren met het publiek Maar als je ze eenmaal aan het dansen hebt gekregen gaan ze los als geen ander.

Is er een sneak peak die je ons kunt geven voor het tweede gedeelte van 2016?
Kort geleden heb ik een nieuwe track gemaakt met Khomha. Ik denk dat dit het meest belangrijke nieuws is op dit moment. Het nummer heet ‘All Systems Down’. Artiesten als Armin van Buuren en W&W draaien deze track al op festivals. Daarnaast werk ik aan een album die in het begin van 2017 gelanceerd zal worden.

Voor zover een interessant kijkje in het leven van Andrew Rayel. Wil je de volledige dag van Electronic Family 2016 herbeleven, lees dan hier het festival report!


Interviewer: Willem Goudswaard

Meer info evenement




Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.



Maak kans op een JBL Charge 5 Bluetooth speaker!

Maak kans op een draagbare JBL Charge 5 Bluetooth speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 139.283 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare JBL Charge 5 Bluetooth speaker twv €159,99!

Water- en stofdicht ontwerp, staat garant voor 20 uur afspeeltijd en brengt een ongeëvenaarde JBL Signature Pro Sound.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.



Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 139.283 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadres



Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.






Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.



Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen