Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Interview The Him op A Day at the Park 2016

A Day at the Park 2016   Amsterdam

Voordat dat het feestgedruis losbarst op A Day At The Park kregen wij de kans om The Him te interviewen. Dit Amsterdamse Duo bestaande uit Jeroen Kerstans en Steven Berghuijs mocht vandaag de mainstage openen. Als ik de mannen ontmoet, blijken zij Guestzone goed te kennen. Voordat zij echt doorbraken als artiesten probeerden ze vaak winacties uit op onze site. Het ijs is ieder geval gelijk gebroken.

Vandaag mogen jullie A Day At The Park openen in jullie thuisstad Amsterdam. Hoe hebben jullie je op deze boeking op voorbereid?
“Voorbereid? Haha, gewoon een goede nacht slapen.Wij hebben natuurlijk wel een tijdje zitten nadenken wat wij willen gaan draaien. Wij openen het feest en willen het festival op een gezellige manier openen. Wij beginnen onze set relaxter dan dat wij normaal zouden doen. Voor de rest gewoon een goede nachtrust, een lekker ontbijt en er tegenaan.”

Het Nederlandse publiek staat bekend als redelijk kritisch en moeilijk aan het dansen te krijgen. Hoe zorgen jullie er voor dat het publiek toch vanaf het begin in beweging komt?

‘’Wij beginnen vandaag wat rustiger met groovy-achtige platen gaan draaien. Hierdoor krijg je meer de drang om te gaan bewegen. Dat wordt de kant die wij vandaag opgaan. En zo moeilijk is het Nederlandse publiek nu ook weer niet hoor. Gewoon een paar biertjes erin en gaan!”

Het festivalseizoen is momenteel in volle gang. Hoe ziet jullie festivalzomer er tot nu toe uit? Veel boekingen?
“Onze zomer ziet er best oké uit. Wij hebben twee grote festivalboekingen, namelijk vandaag A Day At The Park en over twee weken mogen wij op Corona Sunset Festival draaien. Daar staan wij ook weer mainstage. Heel dik dus. Voor de rest draaien wij nog op Lief Festival en Fontys Festival. Het gaat echt lekker, dus wij mogen niet klagen. “

En hebben jullie dan nog wel tijd om zelf festivals te bezoeken?
“Wij werken op dit moment heel veel. Het is eigenlijk wel jammer nu wij druk bezig zijn met muziek dat wij daar geen tijd meer voor hebben. Het is namelijk wel de reden waarom wij de muziek in gerold zijn. Wij vinden de muziek, de feesten en de scene gewoon zo leuk. Het schiet er nu wij veel met muziek bezig zijn gewoon bij in. Als wij straks hopelijk weer wat meer tijd hebben gaan wij proberen weer wat festivalletjes te bezoeken.”

Jullie zijn relatief nieuwe gezichten. Welke boeking is jullie het meest bijgebleven?

“Dat is onze eerste buitenlandse boeking geweest. We draaiden in Noorwegen en wij mochten voor het eerst draaien voor een ander publiek dan het Nederlandse. Je staat dan ineens midden in Noorwegen in een of andere club. En dan kan het publiek daar gewoon ‘Feels Like Home’ helemaal meezingen. Wij draaiden op dat moment nog niet zo lang en was het voor ons heel bijzonder om te zien dat mensen jouw muziek kennen.”

En op welk feest/festival zouden jullie graag nog weleens willen staan?
“Dan gaan wij toch ook een beetje de grote festivalnamen noemen. Voor de stad Amsterdam is A Day At The Park wel een mooie boeking die wij nu kunnen aftikken. Maar iedere artiest wil toch wel graag een keer op Coachella of Ultra Music Festival staan. Misschien ook een festival als Pitch, Glanstonbury of zelfs Pinkpop lijkt ons erg cool.”

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
“We zijn elkaar 4 jaar geleden tegen gekomen op een techno feest. Het was niet echt een techno feest, want er waren ook nog bandjes enzovoort. We raakten daar met elkaar aan de praat over muziek. Wij produceerden allebei wel techno, maar vonden de commerciële popkant ook interessant. Wij zijn vervolgens een jaar lang lekker in de studio muziek gaan maken. Eerst gewoon voor de grap wat bootlegs en remixes gemaakt. Op het moment dat onze remix van Dotan – Home werd opgepikt door SlamFM dachten wij wel misschien moeten wij het nu serieuzer aan gaan pakken.”

Jullie zijn dan druk bezig met muziek maken en remixes aan het maken. Maar er moet ook nog een naam bedacht worden om het uit te brengen. Hoe zijn jullie aan The Him gekomen?
“Dat is eigenlijk wel een grappig verhaal. Het is al een hele tijd geleden toen wij een bootleg van een Daft Punk plaat maakte. Die wilden wij online zetten, maar daarvoor hadden wij wel een naam nodig. Wij hebben letterlijk een lijstje gemaakt om inspiratie voor een artiestennaam op te doen. Daarvoor zijn wij een aantal oude albums gaan afzoeken. Uiteindelijk stond er op een New Order album een track genaamd The Him. Laatst hebben wij hem zelfs helemaal nieuw gekregen in het cellofaan. We vonden de naam gewoon echt heel vet en niet alleen als een dance naam klinken.”Jullie zijn volop aan het produceren. Waar halen jullie de inspiratie vandaan voor remixes of eigen tracks?

“Eigenlijk uit van alles. Wij luisteren op dit moment bijna alles. Wij worden aan de ene kant geïnspireerd door alle muziek die nu op de radio is. Er is op dit moment volgens ons een opleving van allemaal nieuwe dingen en wat wij erg tof vinden. Maar wij halen ook inspiratie uit oude plaatjes.”

Hoe zouden jullie je muziek zelf omschrijven?
“Een mengelmoes van deephouse, pop en new disco. Onze muziek is eigenlijk heel breed. We willen ook op het podium laten zien dat wij heel divers zijn. De komende maanden zal dat een stuk duidelijker gaan worden. Waar wij door veel dingen geïnspireerd worden, proberen wij dat ook weer in onze muziek te stoppen. Het is elektronische muziek met een deephouse invloed. We zijn allebei wel echt van de melodieën en akkoorden.”

En hebben nog jullie muzikale voorbeelden?
“Wij vinden allebei Coldplay, Diplo, Skrillex dope. De oude Deadmau5 , The Chainsmokers. Eigenlijk vinden we heel veel artiesten vet.”

Jullie hebben een eigen podcast/mixtape genaamd Midnight Mixtapes. Hoe zijn jullie op dit idee gekomen en hoe stellen jullie de tracklist hier voor samen?
“Dat is afkomstig van Midnight Memories. Wij hadden eerst een soort van label met deze naam. Daar past de naam Midnight Mixtapes goed bij. Wij hebben een demo adres en daar krijgen wij super veel muziek op om onze mixtapes te vullen. Daarnaast struinen wij Beatport en Soundcloud af naar nieuwe muziek. Op die manier proberen wij een zo fris mogelijke mix met verschillende stijlen erin af te leveren. De laatste tijd zit er zelfs trap en future bass in. Gewoon lekkere muziek voor thuis op de bank of als je aan het rennen bent. “Tot slot wat zouden jullie nog tegen de lezers van Guestzone willen zeggen?

“Hebben jullie onze Soundcloud of Spotify al gecheckt haha? Het is gewoon onwijs cool dat Guestzone nog steeds een platform is die het uitgaan stimuleert. Wij zeiden het net al voordat wij begonnen met het interview tegen jou: zo is voor ons de muziek eigenlijk begonnen. Wij vinden het vet dat er een community is. Keep it alive!”

Reporter: Alex Van Leeuwen
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ