Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Interview Dancefair: MOKSIZet twee vrienden bij elkaar die spontaan besluiten om hun krachten te bundelen en zie daar: Moksi is geboren! Samir Ait Moh (Sam O Neall) en Diego Stijnen (MC DMC) zijn al bevriend sinds dag één, maar ze hadden samen nooit aan muziek gewerkt. Samir: “Op een dag zei Diego tegen mij: ‘Laten we een keer iets anders maken, iets voor de fun’.”

Die dag zullen de mannen niet snel vergeten, want: “Die dag hebben we de eerste versie van 'Getting Higher' gemaakt - een track van de eerste EP. Dat opzetje kwam uit bij Leo (Mc Bizzey). Hij was meteen impressed en heeft ons gevraagd om hier meer mee te doen. De rest is geschiedenis”, aldus Samir.

Diego en Samir hebben in het begin van hun samenwerking de spanning bij het publiek goed weten op te bouwen door twee maanden lang hun identiteit verborgen te houden. “Dat was heel grappig, omdat heel veel mensen om ons heen er over begonnen en dat wij niks konden zeggen”, lacht Diego. “We konden de buzz zien groeien als buitenstaanders. Heel tof!”

En dan die naam, Moksi. Het kan enige verwarring opleveren als je het opzoekt, maar als je de betekenis weet, dan is het een volstrekt logische keuze. Het is namelijk een Surinaams woord dat staat voor ‘Mix’. “Diego kwam met dat idee en het werkt!”, meent Samir. “Amerikanen vinden het wat lastiger; zij zeggen zo nu en dan ‘Moski’. Met die 'ks' hebben ze blijkbaar moeite.”

Nu gaan Samir en Diego het niet hebben over hun spontane samenwerking of hun stagenaam tijdens hun masterclass op Dancefair, maar ze willen het vooral hebben over het opbouwen van hun tracks. “En hoe we ervoor zorgen dat de bass-geluiden die wij gebruiken de juiste energie krijgen voor grotere podia. De basis van dit genre heeft meer met groove te maken dan met harde energie”, legt Diego uit. “Wij zitten precies tussen die twee werelden in. Die balans maakt Moksi in onze ogen uniek.”

Zo ben je het ene jaar nog bezoeker op Dancefair en zo sta je zelf een masterclass te geven. Samir: “Toen we dit jaar gevraagd werden om mee te doen was dat eigenlijk een no-brainer. We zijn gewoon een stel studionerds die graag informatie delen om onze kwaliteiten te laten zien én om ervan te leren.”Vergis je niet, al barsten de mannen van het talent en de ervaring, dat wil niet zeggen dat ze geen blunders meer maken. Dat weet Samir maar al te goed: “Op Tomorrowland hadden we voor de eerste keer onze Bucket-hats op en op dat moment draaide ik nog met headphones. Toen we het podium opliepen en ik mijn koptelefoon voor de eerste keer wilde opzetten, viel de bucket-hat op de mixer en halveerde het volume. Toen wist ik het zeker; In-ears from this point on.”

Juist dit soort verhalen maken het misschien nog interessanter om zondag 14 februari de masterclass van Moksi bij te wonen. “Buiten het technische gedeelte weten wij heel goed hoe het is om een struggling artist te zijn in een over-populated scene. We kunnen veel tips geven over hoe je het beste dingen kunt aanpakken”, aldus Diego.

Wensen hebben de mannen van Moksi nog steeds, ook al hebben ze al op festivals als Tomorrowland gestaan. Of ze echt een verlanglijstje mogen hebben, vragen ze zich hardop af. “We zijn inmiddels vol aan het touren in Amerika en elke dag voelt als een overwinning”, zegt Diego. “We hebben hier alleen maar uitverkochte shows gespeeld samen met Yellow Claw, dus het zou best wel greedy zijn om nog meer te willen. Maar ja, dat willen we zeker, haha. Dus als het aan ons ligt, staan we binnen nu en 3 jaar bijvoorbeeld op Lollapalooza, Coachella & Lowlands.”

Moksi: een duo dat je in de gaten moet blijven houden, omdat ze vol verrassingen zit. Op de vraag met welke muziek ze uit hun bed rolden vanmorgen antwoordt Samir: “Met het geluid van Housekeeping die op de deur aan het slaan was, terwijl we gewoon het 'do not disturb' teken hadden gegeven. Maar we kregen allemaal ideeën voor nieuwe tracks toen ze vier keer op de deur klopte. House Keepin' zou ook een goede stagename zijn trouwens…”

De masterclass van MOKSI op Dancefair zal plaatsvinden op zondag 14 februari om 15:30!


 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ