Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Interview Julian Jordan op Mysteryland

Mysteryland 2015   Hoofddorp

Julian Dobbenberg (artiestennaam Julian Jordan) is pas 20 jaar, maar is eigenlijk al niet meer weg te denken uit de huidige housescene. Gesteund door het grote label Spinnin’ Records wordt Julian Jordan een grote toekomst toegedicht. Hij vliegt van hot naar her en ziet veel vette clubs en festivals over de hele wereld. Wij hadden de kans om hem snel wat vragen te stellen voordat hij in de “Big Top” op Mysteryland moet gaan optreden. Het interview lees je hieronder.


Je mag voor de derde keer optreden op Mysteryland. Een van de grootste festivals in Nederland. Wat betekent Mysteryland voor jou?
“Mysteryland is eigenlijk altijd een soort thuiswedstrijd voor mij. Ik vind het leuk om in Nederland te mogen draaien en ik vind het tof om veel artiesten hier op het festival te zien en in de artist village te spreken. Het is ook gewoon een van de vetste festivals van Nederland. Het staat open voor alles en eigenlijk iedere muziekstijl is wel op Mysteryland te vinden. Het is iedere keer een feestje om hier te mogen draaien.”

Is je voorbereiding dan ook anders voor een festival zoals Mysteryland?
“Ik probeer mij anders voor te bereiden, want ik weet dat de Nederlandse crowd anders is dan die in het buitenland. Maar verder doe ik gewoon mijn eigen ding.”

Je mag vanavond ook nog op de officiële afterparty draaien. Draai je dan een andere set ten opzichte van de set die je vanmiddag op het festival draait?
“Ja ik draai dan wel een andere set. Ik probeer altijd het publiek te lezen en te zien wat aanslaat. Ik wil ze een goede tijd bezorgen en ik probeer daarin rekening te houden met mijn sets.”

Vandaag draai je in een van de grootste tenten op Mysteryland en vanavond sta in je in een intieme club. Wat heeft jou voorkeur?
“Dat ligt er een beetje aan. Het ligt vooral aan de sfeer. Ik hou heel erg van festivals en ik hou van massaal en veel mensen die springen, maar in een intieme club heb je veel meer interactie met je publiek. Eigenlijk heeft het beide wel iets. Ik kan dus eigenlijk niet kiezen, haha.”

Mysteryland 2015   Hoofddorp

De zomer zit er bijna op en dat betekent dat Amsterdam Dance Event voor de deur staat. Wat kunnen wij van jou daar verwachten?
“Vooral veel nieuwe tracks. Ik ben druk geweest in de studio en er komt heel veel nieuw werk aan. Een van die nieuwe tracks is 28 augustus gereleased: ‘Lost Words’. Daarnaast heb ik veel feesten op het programma staan en zal ik veel bevriende DJs tegenkomen en ook veel mensen van bijvoorbeeld mijn label Spinnin’ Records. Naast de shows die ik doe, ben ik zelf ook de hele week aanwezig dus dat wordt helemaal top. Heel druk, maar ook heel leuk.”

Zoals je net vertelde is je nieuwe track ‘Lost Words’ gereleased. Hoe is deze track tot stand gekomen en hoe kom jij aan inspiratie voor het maken van een nieuwe track?
“Ik probeer eigenlijk altijd zo origineel mogelijk te zijn en voor mij was dit een creatieve uitspatting. Ik heb hierbij geprobeerd zoveel mogelijk euforische sounds te gebruiken en mijn totale gevoel in de track te leggen. Dat heb ik bij deze plaat gedaan en ik hoop dat mensen dat ook horen.”

Welke artiesten moeten wij volgens jou de komende tijd en tijdens ADE gaan checken?
“Dat vind ik een lastige vraag. Ik heb zelf veel persoonlijke favorieten, maar als ik dan toch een aantal namen moet noemen, dan zijn dat Kryder en Blinderz. Dit zijn jongens met een hele eigen sound. Ik vind dat vet om te supporten!”

Je bent een druk man en reist de hele wereld over. Wat is het gekste dat een fan ooit voor jou heeft gedaan?
“Ik krijg vooral veel leuke dingen van fans. Verleden week kreeg ik nog een XXL Pizza op het vliegveld van Praag. Leuke Facebookberichten en leuke tekeningen, noem het maar op. Ik vind het vooral leuk dat mensen moeite voor mij doen.”

Je was recentelijk week jarig. Ik zag op Facebook een hoop brieven en kaarten voorbij komen. Krijg je altijd veel post van fans? En beantwoord je die berichten dan ook allemaal?
“Ja ik krijg veel berichten en post van fans. Ik heb daarom ook sinds kort een eigen postbus. Het is mooi om te zien dat veel mensen mij supporten en om mijn muziek geven. Ik probeer iedereen eigenlijk wel antwoord te geven.”

Naast alle positieve berichten krijg je ook met berichten van mensen te maken die kritiek op jou muziek hebben. Wat doet dit met jou?
“Eigenlijk vrij weinig. De muziek die ik maak is een eigen invulling op de scene zoals ik het zie.”

Gaat het in de muziekwereld om wie je kent of om de kwaliteiten als producer/dj?
“Ik vind dat het om je kwaliteiten gaat. Voor mij persoonlijk geldt dat wel. Er zijn ook zat mensen die de juiste mensen kennen, maar waar het niet goed mee is afgelopen. Als je echt je gevoel in muziek legt en echt ergens voor staat dan zal je het altijd verder schoppen.”

Heb jij nog een leuke anekdote of verhaal voor ons?
“Wat is een leuk verhaal? Haha. Nou ik zie daar iemand gemasseerd worden op een bedje en wij zitten hier in de brandende zon op een bankje.”

Wij wensen Julian succes met zijn optredens en zien hem vertrekken richting de stage waar hij de tent van voor naar achter laat losgaan.

Mysteryland 2015   Hoofddorp

Beeld:  
  René  Nobel

Reporter: Alex Van Leeuwen
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ