Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Interview Thomas Newson op Dance Valley

Dance Valley 2015   Spaarnwoude

Met boekingen over de hele wereld en releases die gesupport worden door een groot aantal artiesten, is Thomas Newson iemand om goed in de gaten te houden. De zoon van Marco V timmert flink aan de weg in de huidige EDM scene. Wij hadden de kans om hem een aantal vragen te stellen na zijn twee sets op Dance Valley.

Je had vandaag de eer om op de mainstage van Dance Valley te draaien en vervolgens ook nog een set samen met je vader (Marco V) te doen. Hoe was dat?
“Het was de eerste keer dat ik op Dance Valley mocht draaien en dit was supertof. Het is altijd leuk om weer in mijn thuisland te zijn en voor het Nederlandse publiek te draaien. Daarna mocht ik gelijk een set met mijn vader doen. Gelijk voor de eerste keer tweemaal op Dance Valley! Met mijn vader draaien kan ik eigenlijk maar in een woord omschrijven en dat is 'apart'.”

Draai jij vaker sets met je vader?
“Vorige week hebben wij samen op Tomorrowland gestaan. En ook op Ibiza hebben wij al een aantal keer samen een set gedaan. Het is super leuk om samen met mijn vader te draaien”

Is je vader dan ook een inspiratiebron geweest voor je carrière?
“Eerlijk gezegd niet nee. Mijn vader is meer groovy en mijn muziek is meer EDM, ik ben zeg maar van de nieuwe generatie. Mijn inspiratiebron is Hardwell geweest. Ik ging door hem eigenlijk muziek maken.”

Hoe vind je het feit dat je inmiddels meer likes op Facebook hebt dan je vader?
“Ja, grappig. Ik wist het in eerste instantie ook nog niet. Maar mijn carrière is heel snel gegaan en het is mooi om te zien dat veel mensen mijn muziek waarderen.”

Je tracks worden door de grote artiesten opgepikt en gesupport. Met wie zou jij in de toekomst nog eens willen samenwerken?
“Uiteraard samen met Hardwell. Het lijkt me supertof om met hem samen te werken, als die mogelijkheid er een keer komt. Maar ik zou met iedereen die vette en toffe ideeën heeft samen willen werken. Het hoeft niet perse een grote artiest te zijn.”

Op Revealed tijdens ADE en op Tomorrowland mocht jij afsluiten. Vandaag op Dance Valley stond je relatief vroeg. Wat voor invloed heeft dat op jouw sets?
“Als ik afsluit kan ik mijn eigen platen draaien, die zijn wat harder allemaal. Vandaag stond ik op Dance Valley vroeg en dan draai ik toch een stuk rustiger. Het is vroeg en de mensen willen niet gelijk rammen. Ik denk dat mensen het dan sneller zat zijn.”

Je draait nu over de hele wereld. Wat is het gekste dat jij tijdens een boeking hebt meegemaakt?
“Dat was denk ik wel in Myanmar. Ik was de eerste internationale artiest die daar geboekt werd. We werden als een koning behandeld toen wij daar aankwamen. Ze wilden alles perfect doen, maar het was één grote chaos. Het was een unieke ervaring. Ze hadden douchekoppen op de dansvloer en de hele stage was van hout gebouwd. We waren ook de eerste gasten in een hotel van 500 kamers.”

Jouw track ‘Flute’ was een verademing voor de hedendaagse EDM. Hoe ben je aan het idee voor deze track gekomen?
“Die plaat was mijn doorbraak. Ik had contact met de Australische jongens van New World Sound en we raakten aan de praat via Facebook. We hebben toen een aantal ideeën uitgewerkt en ze kwamen met het idee van een fluit. Ik hoorde dat en vond dat meteen vet en wilde er iets mee doen. Ik was in het begin ook bang om hem uit te brengen. Het was namelijk zo anders dan de rest. De ene helft van de mensen vond het supervet klinken en de andere helft vond het helemaal niets.”

Welk beroep had je uitgeoefend als je geen producer/dj was geworden?
“Ik studeerde Media en Eventmanagement, maar ik had echt geen flauw idee wat ik anders had willen worden. Twee jaar geleden was ik hier voor het eerst op Dance Valley, gewoon als bezoeker, en nu sta ik er zelf, best grappig!”

Er zijn altijd mensen die jou muziek niets vinden. Hoe ga jij om met kritiek en negatieve feedback?
“Negatieve feedback weegt altijd zwaarder dan de positieve feedback. Maar het is maar een mening. Ik probeer zoveel mogelijk diverse soorten platen te maken. Binnenkort komt er een plaat uit die meer voor de radio is. Niet echt een EDM knaller dus. Ik probeer een zo breed mogelijke sound te maken en een zo breed mogelijk publiek aan te spreken.”

Wat zou je tot slot nog willen zeggen?
“Er komt een nieuwe single aan, ‘Summer Vibes’ op Armada. Deze komt op 17 augustus uit. Er komt in september ook nog een single uit samen met mijn vader: ‘Together’. De komende tijd komt er genoeg aan qua samenwerkingen en releases.”

Dance Valley 2015   Spaarnwoude

Reporter: Alex Van Leeuwen
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ